Į Kauną atvykęs Z. LeDay: atsiduosiu komandai šimtu procentų | KaunoDiena.lt

Į KAUNĄ ATVYKĘS Z. LEDAY: ATSIDUOSIU KOMANDAI ŠIMTU PROCENTŲ

  • 0

Pirmadienio popietę „Žalgirio“ arenoje apsilankė pirmasis artėjančio 2019–2020 m. sezono Kauno „Žalgirio“ komandos naujokas – amerikietis Zachas LeDay.

25-erių metų 202 cm ūgio priekinės linijos krepšininkas arenos kampelius ir komandos rūbinę apžiūrėjo su savo tautiečio Thomaso Walkupo „suorganizuotu“ pažintiniu turu.

Po trumpos pažinties krepšininkas savo pirmajame interviu Lietuvoje bendravo su „Žalgiris TV“ ir pasakojo apie savo pirmuosius įspūdžius bei naująją karjeros stotelę – „Žalgirio“ klubą.

„Žinoma, kad džiaugiuosi būdamas čia ir esu pasiruošęs pradėti darbus šiame prestižiniame Europos klube, kur dirba puikūs treneriai ir žais puikūs komandos draugai, – tvirtino Z. LeDay. – Žinau, kad „Žalgiryje“ žaidžiamas kietas krepšinis. Treneris visada reikalauja maksimumo. Čia žaidžiama taip lyg kiekvienas momentas būtų lemiamas. Noriu būti viso to dalimi.“

Praėjusiame sezone amerikietis debiutavo Eurolygoje, prisijungęs prie Davido Blatto treniruojamo Pirėjo „Olympiacos“ klubo. Užsirekomendavęs kaip tvirtas ir energija spinduliuojantis priekinės linijos žaidėjas krepšininkas reguliariojo sezono metu laikėsi ir „Žalgirio“ arenoje, kur kauniečiai iškovojo pergalę 83:75, o pralaimėjusių gretose Z. LeDay buvo vienas rezultatyviausių (15 tšk.).

„Žalgirio“ arena tikriausiai buvo viena iš dviejų pačių triukšmingiausių arenų, kokiose esu buvęs savo karjeroje. Man patiko čia žaisti – net ir būnant varžovų komandos krepšininku“, – savo pirmąjį vizitą dabar jau „namų“ arenoje prisiminė šviežiai iškeptas žalgirietis.

Būtent Pirėjuje amerikietis susipažino su buvusiu „Žalgirio“ puolėju iš Prancūzijos Axeliu Toupane, kuris prieš Z. LeDay pasirašant sutartį su Kauno klubu papasakojo apie savo patirtį Lietuvoje.

„Su A. Toupane žaidžiau praėjusiame sezone Pirėjuje. Jis man suteikė informacijos apie „Žalgirio“ virtuvę. Be to, viso sezono metu girdėjau įvairius gerus dalykus apie „Žalgirio“ organizaciją. Stengsiuosi komandai atiduoti visas savo jėgas bei liesiu prakaitą ir ašaras už „Žalgirį“. Noriu būti paskutinis, kuris palieka treniruotes ir pirmasis, kuris jose pasirodo. Noriu atiduoti save šimtu procentų“, – kalbėjo žaidėjas.

Interviu pabaigoje Z. LeDay perdavė žinutę „Žalgirio“ sirgaliams. Amerikiečio tikslas – savo indėliu padėti komandai iškovoti pergales.

„Sirgaliai gali tikėtis, jog atiduosime visas jėgas. Sirgaliai gali tikėtis, jog atsiduosiu šimtu procentų komandai, kad pasiektume pergales. Noriu būti geras komandos draugas. Noriu būti geras žaidėjas treneriams. Būsiu sunkiai dirbanti komandos dalis“, – aiškino „Žalgirio“ naujokas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS