Į Rygą kaunietės vyks ne tik dalyvauti | KaunoDiena.lt

Į RYGĄ KAUNIETĖS VYKS NE TIK DALYVAUTI

„Matyt, dar reikia laiko, kad užsitarnautume visuomenės pripažinimą“, - svarstė Kauno „Aistės-LSMU“ klubo vadovas Petras Aleksonis. Kaunietėms vasaris nusidažė pergalės spalvomis: praėjusį savaitgalį jos žengė į Baltijos moterų krepšinio čempionato finalo ketvertą, o savaitę prieš tapo Karalienės taurės laimėtojomis.

Kelią tarp keturių pajėgiausių Baltijos regiono komandų „aistėms“ pravėrė sekmadienį namuose pasiekta pergalė 71:61 prieš Tartu „Ulikool/Kalev“ krepšininkes. Pirmąjį ketvirtfinalio mačą išvykoje taip pat buvo laimėję lietuvės.

Ateinantį savaitgalį kauniečių Rygoje laukia finalo ketverto varžybos, kurių pusfinalyje jos susigrums su principine varžove Vilniaus „Kibirkštimi-MRU“. Sostinės ekipa jau įsitikino „aisčių“ pajėgumu Karalienės taurės finale, kuomet savo aikštėje nusileido 71:79. Po šios nesėkmės Vilniaus klubą paliko treneris Algirdas Paulauskas, o ekipos vadžias perėmė Gytautas Kievinas. Ir šiame finale, ir Baltijos lygos pusfinalyje būtent vilnietės laikomos favoritėmis.

„Nereikia būti dideliu krepšinio ekspertu, kad pasakytum, jog mes šiemet esame kiek silpnesni, o Vilnius sustiprėjo. „Kibirkštis“ ne pirmą sykį yra laikoma favorite, tačiau pergales mes skiname jau antri metai“, - teigė P.Aleksonis.

Kitame Baltijos lygos pusfinalyje susitiks dvi Latvijos komandos – Rygos TTT ir „Liepaja/LSSS“.

„Džiugu, kad įvykdėme dar vieną sezono tikslą. Važiuojame į Rygą patriukšmauti, pabandyti vėl nustebinti. Baltijos lygos serija po Karalienės taurės finalo buvo labai sunki, nes žaidėjoms reikėjo greitai pasirengti ir fiziškai, ir psichologiškai“, - sakė „Aistės-LSMU“ ekipos treneris Rokas Kondratavičius.

Pasak trenerio, jo auklėtinės akistatose su Estijos klubu parodė tvirtą charakterį, juolab, kad kelios žaidėjos negalėjo padėti dėl ligų ir traumų. Prognozuodamas finalo ketverto Rygoje scenarijų kaunietis teigė tikintis savo auklėtinių galimybėmis, nes su visomis varžovėmis galima kautis.

„Ne paslaptis, kad Rygos TTT yra visa galva geresnė komanda nei kitos, bet gerai pasirengus galima pakovoti ir su latvėmis“, - treneriui pritarė ir ekipos puolėja Ieva Bagdanavičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS