Po dviejų pratęsimų išsigelbėję žalgiriečiai į paniką nepuola | KaunoDiena.lt

PO DVIEJŲ PRATĘSIMŲ IŠSIGELBĖJĘ ŽALGIRIEČIAI Į PANIKĄ NEPUOLA

„Esu laimingas dėl pergalės", - pareiškė Martinas Schilleris, po to, kai Kauno „Žalgiris“ po dviejų pratęsimų 105:100 parklupdė Alytaus „Dzūkijos“ komandą. Antroji iš eilės sudėtingai susiklosčiusi kova žalgiriečių strategui nerimo nesukėlė.

"Betsafe-LKL" čempionato rungtynės Alytuje buvo atkaklios kaip reta. Paskutinę ketvirtojo kėlinio minutę alytiškiai po "Dzūkijos" legionieriaus J.Newkirko eilinio metimo atitrūko 81:78. Tačiau žalgiriečių veteranas Artūras Milaknis atsakė tolimu šūviu (81:81).

Per pirmąjį pratęsimą J.Newkirkas vėl ėmėsi iniciatyvos, bet E.Mudiay taip pat nesikuklino ir lygino (95:95), tad laukė antras pratęsimas. Jame muziką jau užsakinėjo kauniečiai. E.Mudiay toliau siautėjo - įmetė baudos metimą, vėliau dvitaškį  ir svečiai užfiksavo pranašumą.

Justas Furmanavičius pelnė 26 taškus (4/5 trit.), taip užfiksuodamas asmeninį rezultatyvumo rekordą „Betsafe-LKL“ pirmenybėse. Tiek tolimų metimų jis taip pat dar nebuvo pataikęs.

Kartu su J.Furmanavičiumi rezultatyvumu išsiskyrė J.Newkirkas, surinkęs 25 taškus (4/9 trit., 3/11 dvit., 7/7 baud.), atkovojęs 4 kamuolius ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

Beje, dzūkų gretose 40 žaistų minučių ribą viršijo J.Furmanavičius (43 min.) ir vyriausias lygos žaidėjas M.Lukauskis (42 min.).

Nugalėtojams E.Mudiay surinko net 32 taškus (10/19 dvit., 0/2 trit., 12/14 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir atliko tiek pat perdavimų. Joshas Nebo pridūrė 16 (7 atk. kam.), Lukas Lekavičius ir Paulius Jankūnas (7 atk. kam.) – po 11, pirmą kartą šį sezoną ant parketo žengęs Marekas Blaževičius surinko 9 taškus ir 6 kamuolius per 17 min.

"Prieš rungtynes sakiau, kad varžovai - gera metikų komanda, panašiai kaip ir Jonavos „CBet“. Jie pataikė daug tritaškių. Mus gelbėjo tai, kad branginome kamuolį ir suklydome tik 8 kartus", - dėstė M.Schilleris.

Šiame mače „Žalgiris“ vertėsi be Edgaro Ulanovo, jaučiančio kulno skausmus, ir Joffrey Lauvergne’o, nežaidusio dėl asmeninių priežasčių.

„Dzūkijai“ daugiausia taškų pelnė: Justas Furmanavičius 26 (5 atk. kam.), Joshua Newkirkas 25 (4 atk. kam., 5 rez. perd.), Dylanas Frye’us 16 (5 atk. kam.). Vyriausias LKL krepšininkas 42 metų Mindaugas Lukauskis aikštėje praleido net 42 min. ir suriko 13 taškų.

"Du pratęsimai man nėra įspėjimo signalas. Dar nesame įėję į Eurolygos režimą. Dabar mūsų mintyse - artimiausios LKL rungtynės su „Lietkabelio“ ekipa", - tikino austras.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Artas

Zalgirio merdejimo metas .... Abejoju ar jau beislips ...

Milda

Puikus žaidėjas Markas, bet neduoda visai žaisti, o jau nekalbu, apie Lukosiuną, keistas mąstymas trenerio, seniai vos pabėga su traumomis kas bus sukomplektuota komanda apverktina, tokiu puikių žaidėjų yra Lietuvoje,

rv

Pralaimetos penkios draugiskos priessezonines,sunki pergale Jonavoje,Alytuje varzovu padovanota pergale-kas toliau? Matyt Motiejunas nori zaisti tuscioje arenoje.Tokiu zaidimu ziurova bus sunku prisivilioti.Arena gali istusteti greitai,bet ja vel surinkt reikia laiko.Tokiu zaidimu ziurova tikrai nesudominsi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS