Įvertinimai lietuviams: skeptikus nutildęs A. Butkevičius ir nepasiteisinęs D. Maskoliūno sumanymas | KaunoDiena.lt

ĮVERTINIMAI LIETUVIAMS: SKEPTIKUS NUTILDĘS A. BUTKEVIČIUS IR NEPASITEISINĘS D. MASKOLIŪNO SUMANYMAS

Lietuvos rinktinė nežengė paskutinio žingsnio į olimpines žaidynes. Dariaus Maskoliūno kariauna olimpinės atrankos finale 85:96 pripažino Slovėnijos rinktinės pranašumą.

Slovėnus į Tokiją atvedė fenomenalusis Luka Dončičius. Vunderkindas iš Slovėnijos per 34 minutes įmetė 31 tašką, atkovojo 11 kamuolių, atliko 13 rezultatyvių perdavimų ir surinko 42 naudingumo balus.

Lietuvių ekipoje išsiskyrė Arnas Butkevičius – 14 taškų, 4 atkovoti kamuoliai ir 20 naudingumo balų.

„BasketNews“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino lietuvių individualų pasirodymą paskutinėse mūsiškių rungtynėse šią vasarą.

Arnas Butkevičius – 8 balai

22 min., 14 tšk. (1/2 dvit., 3/3 trit., 3/4 baud.), 4 atk. kam., 3 rez. perd., 20 naud. balų.

Arnas rinktinėje buvo vienintelis į gynybą orientuotas žaidėjas ir nenuostabu, jog būtent jam buvo patikėta L. Dončičiaus priežiūra. Faktas, kad šio vunderkindo sustabdyti neįmanoma ir A. Butkevičiui pristabdyti jį sekėsi sunkiai, bet, kaip bebūtų, jo darbas savoje aikštės pusėje prieš varžovų lyderį iš lietuvių atrodė geriausiai, jei taip galima pavadinti. Kitas dalykas, puolime Arnas davė labai didelį impulsą ir jo tritaškiai stipriai truktelėjo lietuvius, kuomet oponentai koncentravo gynybą baudos aikštelėje. Taip pat puolėjas paėmė ir kelis niekieno kamuolius ir tikrai galime sakyti, jog Arnas užtildė prieš šią atranką neigiamai jo galimybes vertinusius skeptikus.

Jonas Valančiūnas – 7 balai

26 min., 14 tšk. (6/9 dvit., 2/6 baud.), 6 atk. kam., 14 naud. balų.

Pirmajame kėlinyje mūsų grizlis tempė puolimo vežimą vienas ant pečių ir tiesiog taranavo varžovų priekinę liniją. Vis dėlto JV nebūdingai sau prametė net 4 baudų metimus, o taip pat išmetė kelis skubotus dvitaškius. Po pertraukos Jonas buvo žymiai mažiau pastebimas ir pikenrolo situacijose trūko daugiau greičio, dėl ko ir nesiklijavo visus derinius jungianti puolimo klasika.

Marius Grigonis – 6,5 balo

34 min., 10 tšk. (2/4 dvit., 1/7 trit., 3/5 baud.), 4 atk. kam., 6 rez. perd., 0 kld., 10 naud. balų.

Marius dvikovą pradėjo dviem pramestais dvitaškiais iš sau mėgiamų padėčių, tačiau vėliau po truputį įsivažiavo ir buvo geriausias lietuvių kūrėjas ant parketo. Ilgai su kamuoliu buvęs M. Grigonis atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir nė karto nesuklydo. Vis dėlto krepšys perimetro lyderiui visą mačą buvo užsirišęs ir tikrai retai išvysime rungtynes, kada Marius pramestų dvi baudas.

Domantas Sabonis – 6,5 balo

30 min., 9 tšk. (4/8 dvit., 1/2 baud.), 6 atk. kam., 2 kld., 4 praž., 8 naud. balai.

Dvi greitos D. Sabonio pražangos iš vėžių išmušė tiek jį patį, tiek ir rinktinę, kuri turėjo koreguoti žaidimo planą. Sabas pademonstravo tikrai gražių epizodų, kai su galinga jėga nusistumdavo oponentą ir su mėsomis užbaigdavo ataką, tačiau per tokias minutes norisi didesnio talentingiausio mūsų žaidėjo indėlio. Išsikeitimo situacijose kelissyk Domas atrodė per lėtai, o metimai iš vidutinio nuotolio skriejo labai pro šalį.

Mantas Kalnietis – 6 balai

25 min., 14 tšk. (3/6 dvit., 2/5 trit., 2/2 baud.), 4 atk. kam., 4 rez. perd., 2 kld., 15 naud. balų.

Sunkus mačas kapitonui, o ypatingai pirmoji jo dalis. Mantui sunkiai sekėsi kurti žaidimą, buvo atlikti keli skuboti sprendimai, dėl kurių sekė labai netikslūs metimai, o taip pat pasitaikė keli vėlavimai gynyboje. Antrojo kėlinio pabaigoje M. Kalnietis smeigė tritaškį ir užkūrė visą „Žalgirio“ areną, tačiau po pertraukos aikštės generolui krepšys atsirišo tik tuomet, kai Lietuvai stipriai svilo padai.

Eimantas Bendžius – 6 balai

22 min., 11 tšk. (2/3 dvit., 2/5 trit., 1/2 baud.), 3 atk. kam., 2 per. kam., 4 praž., 11 naud. balų.

E. Bendžius buvo faktorius pirmoje rungtynių dalyje ir tikrai truktelėjo komandą savo tritaškiais, o dėl jų varžovai negalėjo spaustis baudos aikštelėje. Taip pat porą sykių Eimantas atsidūrė laiku ir vietoje įmesdamas iš po krepšio, o gynyboje sykį perėmė kamuolį iš L. Dončičiaus, kai atėjo dvigubinti. Vis dėlto išsikeitimo situacijose Eimantas turėjo problemų ir dažnai varžovus turėjo stabdyti pražangomis, o taip pat skaudus momentas buvo tuomet, kai vietoje tritaškio pasirinko ėjimą link krepšio ir užsidirbo nuobaudą puolime.

Lietuva – Slovėnija 85:96 | FIBA OAT

Evaldo Šemioto nuotr.

Rokas Jokubaitis – 5 balai

15 min., 3 tšk. (1/2 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud.), 0 kld., 1 naud. balas.

Rokas į aikštę žengė energingai, iš pradžių išprovokuodamas pražangą greitoje atakoje, o vėliau apžaisdamas varžovą vienas prieš vieną. Vis dėlto tai ir buvo viskas, ką pavyko sukurti R. Jokubaičiui puolime, o gynyboje krepšininkas gavo slovėnų pamokų ir sykį turėjo suprasti, jog stabdant L. Dončičių prasižengti reikia kiečiau.

Lukas Lekavičius – 4,5 balo

12 min., 4 tšk. (1/1 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), 1 rez. perd., 0 kld., 3 naud. balai.

Stipriai kentėjome dėl L. Lekavičiaus varžovų neatsitvėrimo. Greitajame puolime Lukas įmetė floaterį ir rungtynių pabaigoje realizavo baudų metimus, tačiau trūko daugiau jo energijos. Taip pat ketvirtojo kėlinio pabaigoje Lukas dar galėjo užkurti rinktinę sugrįžimui, tačiau laisvas nepataikė iš toli.

Rokas Giedraitis – 4 balai

5 min., 0 tšk. (1/2 trit.), 1 kld., 1 per. kam., 2 naud. balai.

Į aikštę R. Giedraitis pirmą kartą žengė tik 19-ąją minutę, o kai po pertraukos po kamuolio sugavimo smeigė tritaškį, atrodė, jog šiandien Rokas gali surengti savo solo pasirodymą. Vis dėlto už šio momento snaiperiui užsikabinti nepavyko, o labiausiai akis badė jo nesėkmingi bandymai įmesti kamuolį į baudos aikštelę.

Tomas Dimša – 4 balai

7 min., 3 tšk. (1/2 trit.), 3 praž., 3 naud. balai.

T. Dimša buvo išleistas į starto penketą ir jam buvo patikėta L. Dončičiaus priežiūra, tačiau negalime sakyti, jog toks D. Maskoliūno sumanymas pasiteisino. Tomas smeigė tritaškį, tačiau vėliau neatitvėrė Lukos, užsidirbo pražangą bonuse, o dar vėliau ir buvo NBA žvaigždės apdovanotas 2+1 situacija. D. Maskoliūnui akivaizdžiai rinktinėje trūko žaidėjų, galinčių užtikrintai sužaisti individualioje gynyboje ir T. Dimša tuo X faktoriumi lemiamoje kovoje netapo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Trenerys

Pybys, negebantis vadovauti! Zaidejai , zemiau plintuso!

nba

čia jiems ne su korėjos karlikais žaisti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS