J. Valančiūnas – didysis latvių rūpestis | KaunoDiena.lt

J. VALANČIŪNAS – DIDYSIS LATVIŲ RŪPESTIS

"Lietuvių komanda – su NBA milijonieriumi", – tokio stiliaus akcentais Latvijos žiniasklaida pasitiko vakar į Rygą atvykusią mūsų šalies vyrų krepšinio rinktinę.

Prioritetas – snaiperiai

Apie Joną Valančiūną kalbėjo ir latvių nacionalinės ekipos vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis, pagaliau pasirinkęs kovinį dvyliktuką.

"Klasikinis krepšinis su vidurio puolėjais – ne mums. Kas iš mūsiškių galėtų sustabdyti J.Valančiūną vienas prieš vieną?" – svarstė A.Bagatskis, komentuodamas savo sprendimą į pagrindinę sudėtį įtraukti daugiau snaiperių.

Latvių stratego prioritetas – metikai: Janis Blūmas, Dairis Bertanas, Janis Strelniekas, Kristapas Janičenokas. Didelės viltys siejamos ir su Kauno žalgiriečiu Kasparu Vecvagaru.

J.Blūmui šis Europos čempionatas – jau šeštasis, K.Janičenokui – penktasis.

A.Bagatskio nuomone, galinga puolėjų grandis bus tik Lietuvos rinktinės smogiamoji jėga, o kitų komandų koziriai – universalūs, mobilūs žaidėjai.

Skirtingi rezervai

"EuroBasket" finalo turnyro D grupėje Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinktinės pasikliaus savais žaidėjais.

Čekų, belgų ir ukrainiečių gretose bus natūralizuotų krepšininkų.

Belgijai atstovaus JAV gimęs Matthew Lojeskis, Ukrainos nacionalinei komandai padės amerikietis Jerome'as Randle'as, Čekijos ekipai – šeimą šioje šalyje sukūręs Blake'as Schilbas, kilęs iš Ilinojaus valstijos (JAV).

Be to, čekų rinktinei vadovauja Izraelio krepšinio specialistas Ronenas Ginzburgas, o belgų gretose bus Ugandos piliečio pasą turintis Jeanas Marcas Mwema bei Wenas Mukubu, Jonathanas Tabu ir Kevinas Tumb, kurių šaknys – Kongo Demokratinėje Respublikoje.

Išbandymai čempionams

Nepavydėtinas išbandymas teko Europos čempionams prancūzams.

Vyriausiajam treneriui Vincentui Collet teko susigrąžinti įžaidėją Thomasą Heurtelį, kai per vieną paskutinių treniruočių susižeidė Antoine'as Diot.

Pagrindinį dvyliktuką V.Collet buvo pasirinkęs rugpjūčio 16-ąją, tačiau vėliau buvo priverstas koreguoti sudėtį. Pirmiausia – išbraukti iš sąrašo pasitikrinti sveikatos į NBA klubą iškviestą vidurio puolėją Alexį Ajincą ir kreiptis į Mouhammadou Jaitehą.

"Tai, kad nežais A.Diot, mums – didelis nuostolis. Jis jau buvo oficialiai užregistruotas. Vėl pakvietėme T.Heurtelį, nes jis dirbo su rinktine", – teigė V.Collet.

GALERIJA

  • Karjera: latvių snaiperiui J.Blūmui šiemetis Europos čempionatas – jau šeštasis.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS