Jaunimui koją pakišo nuovargis | KaunoDiena.lt

JAUNIMUI KOJĄ PAKIŠO NUOVARGIS

Nuovargis ir išretėjusios gretos užkirto galimybes Kauno „Žalgirio“ dubleriams nutraukti nesėkmių seriją. Kauniečiai negausių savo žiūrovų ir sporto direktoriaus Roberto Javtoko akivaizdoje pralaimėjo trečiąsias Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato rungtynes iš eilės.

Įkandin prieš tai jaunimą „Žalgirio“ treniruočių centre įveikusio Molėtų „Ežerūno“, pergalę šįsyk įsirašė ir Gargždų SC komanda. Žemaičiai, vedami žaidžiančiojo trenerio Simono Serapino, laimėjo įtikinamai 85:70. Tiesa, iki ilgosios pertraukos Manto Šerniaus auklėtiniai dar laikėsi koja kojon ir nuo patyrusių varžovų atsilikinėjo beveik minimaliai – 40:44.

Trečiajame kėlinyje toliau siautėjant Laurynui Mikalauskui, svečiai ėmė tolti. 33 metų veteranas gargždiškiams pelnė vieną tašką po kito ir padėjo spurtuoti 17:9. 205 cm ūgio tvirto stoto L.Mikalauskas ypač sėkmingai naudojosi deriniu du prieš du. Čia jam puikiai talkino Gargždų klubo įžaidėjai ir S.Serapinas.

Nors kauniečiai dar rado jėgų bent trumpam atkurti intrigą, realių šansų atsitiesti jie nebeturėjo.

Nugalėtojams L.Mikalauskas pelnė 27 taškus, pademonstruodamas solidų pataikymą – 12 dvitaškių iš 16. Asmeninį rezultatyvumo rekordą pagerinęs vidurio puolėjas, ne vienerius metus rungtyniavęs ir Lietuvos krepšinio lygos pirmenybėse, atkovojo ir 6 kamuolius bei mačą baigė su 30 naudingumo balų.

14 taškų nugalėtojams pridūrė Simonas Serapinas, taip pat atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus. Kitas buvęs Kauno „Žalgirio“ klubo žaidėjas Vaidotas Pečiukas surinko 11 taškų. Tiek pat įmetė ir Ernestas Jonkus. Žemaičiams negalėjo padėti dar vienas žinomas veteranas Arvydas Eitutavičius.

Žalgiriečių gretose tik pramankštą atliko, bet į aikštę nežengė vieni lyderių Kerras Krissa ir Modestas Kancleris. Šie jaunuoliai tik grįžo iš Jungtinių Valstijų, kur išbandė jėgas talentų iš viso pasaulio treniruočių stovykloje „Basketball Without Borders“.

Kiti du dublerių lyderiai Rokas Jokubaitis ir Lukas Uleckas buvo užimti pagrindinės „Žalgirio“ komandos treniruotėse. Pastaruoju metu užgriuvusių egzaminų Eurolygos jaunių turnyre bei Karaliaus Mindaugo taurės varžybose nuvargintų žalgiriečių gretose rezultatyvumu išsiskyrė Erikas Venskus. Vidurio puolėjas pelnė 21 tašką, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus.

Sužaidę 35 mačus žalgiriečiai su 17 pergalių rikiuojasi 9-ti, juos persekiojantys gargždiškiai – 10-ti. Abi ekipos žengs į atkrintamąsias NKL varžybas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS