A. Jomantas netrukus baigs krepšininko karjerą | KaunoDiena.lt

A. JOMANTAS NETRUKUS BAIGS KREPŠININKO KARJERĄ

  • 0

Šių metų gruodžio 17-ąją Mažeikių „M Basket-Delamode“ visus mažeikiškius kviečia į Telšių areną, kur rungtynėse su Klaipėdos „Neptūno” komanda legendinis Mažeikių krepšininkas Artūras Jomantas sužais paskutines savo karjeros rungtynes.

Jomantas savo įspūdingą, daugiau nei 20 metų trukusią krepšininko karjerą užbaigs taip pat kaip ir pradėjo – vilkėdamas gimtojo miesto komandos marškinėliais.

38-erių krepšininkas karjerą pradėjo 2001-aisiais, kuomet apsivilko tuometinės Mažeikių „Naftos“ aprangą, vėliau persikėlė į „Šiaulius“ ir galiausiai Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą, kurioje ir praleido didžiąją dalį savo karjeros.

Legendinis Mažeikių miesto krepšininkas į gimtinę sugrįžo pernai ir įdėjo didžiulį indėlį ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų, kad komanda atsidurtų ten, kur yra dabar – „Betsafe-LKL“. Pernai Mažeikių klubas tapo NKL vicečempionais ir šiemet po ilgos pertraukos sugrįžo į aukščiausią Lietuvos krepšinio lygą. Tik sugrįžęs į Mažeikius, Jomantas tapo komandos kapitonu, o dar praėjusio sezono eigoje ir klubo sporto direktoriumi.

Jomantas per karjerą tapo Europos taurės, LKF taurės, BBL čempionu, dukart LKL čempionu, iškovojo daugybę kitų medalių tiek su klubais, tiek su jaunimo rinktinėmis, 2009-aisiais atstovavo vyrų Lietuvos krepšinio rinktinei Europos čempionate.

Paskutines karjeros rungtynes sužaisiantis Jomantas ne tik baigs savo krepšininko karjerą, tačiau ir atsisveikins su Mažeikių „M Basket-Delamode“ klubu bei paliks savo sporto direktoriaus pareigas.

„Viskas, kas turi pradžią, deja, turi ir pabaigą. Džiaugiuosi, kad Artūras paskutines savo karjeros rungtynes sužais atstovaudamas savo gimtojo miesto komandai. Fantastiškas krepšininkas, nuostabus žmogus ir dar daug gražių epitetų galėčiau parinkti Artūrui. Smagu, kad jis prisijungė prie mūsų komandos praeitais metais ir savo kovingumu, bei atsidavimu aikštelėje ir už jos ribų, padėjo komandai grįžti į Lietuvos krepšinio elitą“, – apie A. Jomanto karjeros pabaigą kalbėjo klubo direktorius Arūnas Liškus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS