Iš K. Bryanto lūpų – pagarba Lietuvos krepšinio legendoms | KaunoDiena.lt

IŠ K. BRYANTO LŪPŲ – PAGARBA LIETUVOS KREPŠINIO LEGENDOMS

Pasaulio čempionato Kinijoje ambasadoriumi esantis Kobe Bryantas penktadienį bendravo su žurnalistais iš viso pasaulio ir, sulaukęs klausimo apie Lietuvos krepšinį, pademonstravo puikias mūsų krepšinio žinias.

„Esu girdėjęs istorijų, koks stiprus buvo Šarūnas (Marčiulionis). Nežaidžiau prieš jį, bet Michaelas (Jordanas) man vis sakydavo, kad, jis buvo stipriausias varžovas, prieš kurį jam teko žaisti.

Arvydas (Sabonis) žaidė Portlande ir aš pirmą kartą pamačiau taip gerai kamuolį perduodantį aukštaūgį, – apie legendinius krepšininkus iš Lietuvos kalbėjo K. Bryantas. – Vėliau sužinojau, kaip jauni žaidėjai Lietuvoje yra mokomi nuo jauno amžiaus. Jie mokomi visų žaidimo aspektų.

Nesvarbu, ar ar esi mažiukas, ar didelis, išmoksi varytis kamuolį, išmoksi mesti į krepšį, ar centruoti. Žaidėjai iš Lietuvos atrodo labai universalūs.“

Tai buvo kur kas išsamesni atsakymai nei tie, į kuriuos Kobe atsakydavo apie kitų šalių rinktines ar krepšininkus. Žurnalistai norėjo išgirsti jo nuomonę apie Argentinos, Čekijos, Graikijos ir Lenkijos krepšinį, tačiau į daugelį tokių klausimų K. Bryantas atsakė standartinėmis frazėmis.

K. Bryantas Kinijoje yra be konkurencijos populiariausias krepšinio žmogus. Vos jam pasirodžius ant Pekino arenos parketo, žiūrovai jį sutiko plojimais, o spaudos konferencijų salė buvo pilnutėlė žurnalistų iš viso pasaulio.

„Man didelė garbė būti viso to dalimi, – apie savo ambasadoriaus pareigas kalbėjo K. Bryantas. – Užaugau užsienyje, mano pirmos krepšinio pamokos buvo išmokytos Italijos trenerių ir krepšinis tada nebuvo toks globalus.

Dabar esu šio čempionato ambasadorius ir skleidžiu krepšinio grožio žodį. Galiu visiems fanams pasakyti, koks tai nuostabus žaidimas.“

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jo....

BUVO....

patriotas

Gomelskis yra pasakes,kad Sabonis tuo metu kai zaide NBA buvo geriausias centras pasaulyje o Marciulionio fizine forma ir zaidimas stebino visa Amerika, tai buvo musu super ZVAIGZDES

SUSIJUSIOS NAUJIENOS