K. Maksvytis – apie T. Cavanaugh traumą, „Bayern“ stiprybes ir finalo ketvertą | KaunoDiena.lt

K. MAKSVYTIS – APIE T. CAVANAUGH TRAUMĄ, „BAYERN“ STIPRYBES IR FINALO KETVERTĄ

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą sausakimšoje namų arenoje stos į Eurolygos dvikovą prieš Miuncheno „Bayern“.

Prieš laukiančią dvikovą treneris Kazys Maksvytis teigė, kad vis dar nėra aiški traumuoto Tylerio Cavanaugh situacija.

Praėjusio sekmadienio rungtynėse prieš pat mačo startą skausmus pajutęs 28-erių amerikietis nežengė į aikštę, o trečiadienio susitikime su „Gargždais“ buvo oficialiai išimtas iš sudėties dėl poilsio.

„Turime neaiškumų dėl Cavanaugh, – teigė Maksvytis. – Tikriausiai tik ryt tiksliai pasakysime, ar jis žais. Čia gal daugiau pasakys mūsų gydytojai. Kažkiek žinau, bet nenorėčiau plėstis. Tegul tą pasako specialistai, kurie geriau apie tai išmano.“

Taip pat „Žalgirio“ treneris spaudos konferencijoje aptarė ir būsimą varžovą.

„Atvažiuoja atletiška komanda, kuri dėl traumų neturi keletos žaidėjų, – kalbėjo Maksvytis. – Bet pastaruoju metu jie rado savo ritmą ir žmones, su kuriais žaidžia. Tikrai nebus lengva. „Bayern“ fiziška komanda, galinti keistis ginamaisiais. Pastarosiose rungtynėse jie tą darė nuo pat pirmosios minutės. Turime parą pasiruošti, manau, kad tą ir padarysime.“

Rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Bayern“ pradžia – penktadienį 20 val.

– Iškritus Vladimirui Lučičiui ir Augustine'ui Rubitui, kas dabar yra tie pagrindiniai „Bayern“ žaidėjai?

– „Bayern“ visada, kaip ir šiais metais, turi atletiškus ir gerai vienas prieš vieną žaidžiančius žaidėjus. Manau, kad gynyboje jie nenukentėjo, nes turi ūgį ir dydį. Jų paliktą trečią ir ketvirtą poziciją kažkiek užėmė mums žinomas Nielsas Giffey. Ypatingai jis užėmė ketvirtą poziciją, kurioje jiems atsivėrė skylė. Puolime jie turi nemažai žaidėjų, kurie žaidžia vienas prieš vieną. Manau, kad tam skirsime gana nemažą dėmesį, kad galėtume sustabdyti juos tiek vienas prieš vieną, tiek komandinėmis pastangomis.

Iš žaidėjų yra sunku kažką išskirti ar paminėti. Tas pats Nickas Weileris-Babbas ar Othello Hunteris paskutinėmis sekundėmis meta tritaškius ir tą sėkmingai darė prieš Madrido „Real“. Kiekvienose rungtynėse pas juos gali nustebinti vis kitas žaidėjas.

– Prieš sezoną Cassiusui Winstonui buvo lipdoma lyderio etiketė. Kodėl jam nepavyksta sėkmingai žaisti Eurolygoje?

– Manau, kad jis – labiau atakuojančio stiliaus įžaidėjas. Reikėtų trenerio klausti, kodėl jam nepavyksta. Pagal mane jis yra labiau atakuojantis gynėjas įžaidėjo kūne. Turbūt jis vis dar turi prisitaikyti prie Europos krepšinio. Jis gali pataikyti nemažai taškų. Aišku, kažkiek Winstonas gali ir sukurti komandos draugams, bet jis pagrinde metikas.

– Kokią funkciją „Bayern“ komandoje atlieka priekinė linija?

– Jie turi gana skirtingus aukštaūgius. Abu gana gerai ginasi, bet Freddie Gillespie – gana mobilus ir primena mūsų Hayeso kopiją. Hunteris nustebino pastarosiose dvejose rungtynėse, kuriose pataikė 6 iš 11 tritaškių. Stebina, kad jis meta tritaškius 50 procentų tikslumu. Labai pasikeitė jo žaidimo stilius. Jei anksčiau jis išsimesdavo tik po vieną tritaškį, tai pastarosiose rungtynėse meta po 5-6 tolimus metimus. Matosi, kad „Bayern“ bando su juo išplėsti aikštę, ko jis nedarė visą karjerą.

– Ar Miunchene Giffey žaidžia kitaip nei Kaune?

– Man atrodo, kad jis žaidžia panašiai. Giffey įneša savo energiją, išplečia aikštelę savo tritaškiais, drasko gynybą įkirtimais ir puolime atkovotais kamuoliais. Ir gynyboje atlieka juodą darbą, kažką panašaus, ką pas mus darė.

– „Bayern“ treneris Andrea Trinchieri – vienas labiausiai charizmatiškų trenerių Eurolygoje. Kaip manote, ar dirbant tokiame lygyje charizma padeda?

– Nežinau, sunku komentuoti. Gerbiu kolegą kaip trenerį, tai geras treneris, kuris žaidžia įdomų krepšinį. Jis naudoja įdomius sprendimus tiek gynyboje, tiek puolime. Jis turi charizmą ir jo interviu – įdomūs. Galiu jį pakomentuoti tik iš geros pusės.

 Didžioji dalis jų rungtynių baigiasi kelių taškų skirtumu į vieną arba į kitą pusę. Ar galima sakyti, kad „Bayern“ yra niekada nepasiduodanti komanda?

– Taip, kaip ir minėjau, jie turi gerai vienas prieš vieną žaidžiančių žaidėjų ir treneris įneša energijos į rungtynes. Su tuo pačiu Madrido „Real“ jie pralaimėjo tik rungtynių pabaigoje, nors didžiąją mačo dalį kontroliavo. Pastarąsias rungtynes su „Valencia“ užtikrintai laimėjo. Manau, kad jie jau surado savo žaidimą be tų kelių lyderių.

– Kokia yra jūsų komandos žaidėjų sveikata?

– Turime neaiškumų dėl Cavanaugh. Tikriausiai tik ryt tiksliai pasakysime, ar jis žais. Tuo metu kiti žaidėjai ruošiasi rungtynėms.

– Kokia trauma kamuoja Cavanaugh?

– Čia gal daugiau pasakys mūsų gydytojai. Kažkiek žinau, bet nenorėčiau plėstis. Tegul tą pasako specialistai, kurie geriau apie tai išmano.

– Tapo oficialu, kad finalo ketvertas Kaune. Kaip pats sureagavote į šią žinią?

– Džiaugiuosi už Kauną, už areną, už Lietuvą. Smagu, kad toks renginys atvyksta į Kauną.

– Ar finalo ketvertas Kaune jūsų auklėtiniams papildomo spaudimo nepridės?

– Nemanau, mes iš viršaus nesulaukėme papildomo spaudimo. Mes turime trumpesnius terminus – norime laimėti kiekvienas rungtynes. Visų pirma, norime įgyvendinti pirmą planą – patekti į atkrintamąsias. Apie ketvertą dar toli kalbėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS