K. Maksvytis žada atsidėkoti prancūzams: parodė, kad yra profesionalai | KaunoDiena.lt

K. MAKSVYTIS ŽADA ATSIDĖKOTI PRANCŪZAMS: PARODĖ, KAD YRA PROFESIONALAI

Kaziui Maksvyčiui ši diena buvo itin sunki. Jis žinojo, kad vakarop žais ketvirtąsias Europos čempionato rungtynes, bet dieną dar nebuvo aišku, ar jos kažką reikš.

Šiandien visų akys iš pradžių krypo į Prancūzijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rungtynes, nes bosnių laimėjimas būtų lėmęs EČ pabaigą Lietuvai.

Visgi bosniai nelaimėjo. O lietuviai įveikė vengrus ir trečiadienį su bosniais kovos dėl patekimo į čempionato aštuntfinalį.

„Sunki diena emociškai, – po pergalės 87:64 prieš vengrus sakė Maksvytis. – Pirmosios rungtynės išsunkė ne mažiau nei antrosios. Drėko delnai, visas kūnas... Dar sunkesnis jausmas, kai tu nieko negali pakeisti. Bet prancūzai yra profesionalai ir žaidė iki galo. Vakar prancūzai sakė, kad jeigu mūsų fanai juos palaikys, pasistengs laimėti. Taip ir atsitiko. Žaidė iki galo ir parodė, kad yra gera komanda.

Mūsų rungtynėse dar buvo kažkoks nervingumas, bet iškovojome tašką ir kažkiek pataupėme lyderius prieš rytojaus mačą, prieš kurį turime keletą valandų mažiau nei bosniai. Pagaliau turime šansą savo rankose, kurio vienu metu nebuvo. Darysime viską, kad šansą išnaudotume.“

– Treneri, ar dabar prancūzams pirksite vyno butelį? Collet yra jūsų bičiulis?

– Labai artimu bičiuliu negaliu pavadinti, bet su Collet yra tekę pabendrauti dar tada, kai jis dirbo Stambule. Turime bendrų prancūzų draugų. Šaunuoliai prancūzai, sukovojo, reikės atsidėkoti.

– Kiek tokių rungtynių reikėjo 30 naudingumo balų surinkusiam Domantui Saboniui?

– Jis šiek tiek apramino savo emocijas. Turbūt pastebėjote, kad Domantas kelias rungtynes neeikvoja energijos, ją kreipia į aikštelę. Dar ir šiandien buvo keli momentai, kai jis buvo gerai užsiėmęs poziciją, bet negavo kamuolio. Jam tokių rungtynių reikėjo, manau, pačiu laiku.

– Atrodo, kad kiek nervingai pradėjote rungtynes – pirmoje jų pusėje suklydote 10 kartų. Ar tai galėjo būti susiję su prieš tai vykusiomis prancūzų rungtynėmis?

– Turbūt. Mums tai buvo kaip pirmosios atkrintamųjų rungtynės – dabar visas reikia laimėti. Jeigu kalbame kokybės prasme, turiu prie ko prikibti šiose rungtynėse. Bet rungtynės eina po rungtynių, pasiėmėme tašką ir einame toliau.

Pirmoje pusėje padarėme psichologinių klaidų, kažkiek nesilaikėme plano, nuo suolo silpniau įsijungė žaidėjai. Kažkiek sprendėme savo problemas, taupėme Jono Valančiūno minutes, taip pat Igno Brazdeikio, kuris šiek tiek negalavo. Šiandien turėjo gerą progą apšilti tie, kurie iki tol nežaidė. Jeigu reikės rytoj, manau, jie padės.

Su bosniais bus labai fiziškos rungtynės, matėme tai ir šiandien, ir prieš tai jų rungtynėse. Jie kiek pasitaupo su zonine gynyba, jiems tai suteikia jėgų bėgti į greitą puolimą. Bus reikalų įveikti jų fiziškumą ir zoninę gynybą. Reikės judinti kamuolį ir įveikti zoninę gynybą. Iš vienos pusės zonine gynyba yra avantiūra, nes gali gauti metimą arba nesukontroliuoti atšokusių kamuolių. Iš kitos pusės – lieka daugiau jėgų puolimui.

– Ką paruošite bosnių lyderiui Džananui Musai?

– Gerai, kad keli žaidėjai prieš jį žaidė FIBA lange. Pirmose rungtynėse galbūt nepavyko 100 procentų, bet antrose rungtynėse su juo susitvarkėme. Žinome, kaip jis gali atakuoti, jo pagerėjęs žaidimas smarkiai prisidėjo prie tokio bosnių pasirodymo.

– Koks bus Jusufo Nurkičiaus sustabdymo planas?

– Jis yra universalus – gali žaisti po krepšiu, mesti tritaškį, atiduoti perdavimą. Pirmiausia – fiziškumas ir komandinis darbas, prieš jį neužteks vieno aukštaūgio ar kažkurio žaidėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tas

Gatavas prancuzams uzpakalius prisvilusius isbuciuoti.nors tie tik zaide eilines rungtynes ir nusispjaut jiems i LT burunduka ir jo komanda. Cia nebent jis taip padlaiziauja kad jo karjera laikinai isgelbejo

K. Maskvyti ,

Bosnijos Hechogovinos komanda padarys viska ,kad nugaleti Zalgiri ir manau dziaugsmo bus maza,liudes visa Lietuva.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS