Lemiamą mačą pralaimėjęs treneris kaltino teisėjus | KaunoDiena.lt

LEMIAMĄ MAČĄ PRALAIMĖJĘS TRENERIS KALTINO TEISĖJUS

„Jaučiamės apvogti, parašėme protestą, nors ir netikim, kad tai kažką pakeis“, - piktinosi „Šiaulių“ vairininkas Žydrūnas Urbonas. Jo vadovaujami "Šiaulių" krepšininkai pralaimėjo itin svarbias Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynes kovoje dėl atkrintamųjų varžybų kelialapio.

Už šanso dar besikabinantys „Šiauliai“ (5-18) svečiuose 80:81 pralaimėjo itin svarbią akistatą prieš Jonavos „CBet“ (9-14). Ši lieka aštuntoje pozicijoje ir sumažino atotrūkį nuo Mažeikių „M Basket-Delamode“ (10-13). Šiauliečių šansai žengti į atkrintamąsias tirpsta iki minimalių.

Šiauliečiai pralaimi ketvirtą sykį paeiliui.

„Šiauliai“ rungtynes pradėjo geriau (15:4), o skirtumas tarp komandų ėmė žaibiški augti – 21:6. Geresnė kėlinio pabaiga leido „CBet“ kiek stabilizuoti situaciją (14:24), o Tauro Jogėlos ir Justo Furmanavičiaus tritaškių dėka atsilikimas tirpo – 28:34.

Nors pro šalį skriejo dalis baudų, jonaviečiai toliau artėjo (33:36), tiesa, geresnė „Šiaulių“ atkarpa vertė Virginijų Šeškų prašyti pasitarimo – 42:36. Jis davė vaisių – Ryanas Larsonas pataikė tritaškį, o J.Furmanavičiaus metimas išvedė į priekį „CBet“ – 45:43. Taip ir baigėsi antrasis ketvirtis.

Trečiajame ketvirtyje jonaviečiai buvo ant geros bangos ir siekė primesti savo sąlygas (59:53), nors Dovydas Romančenko ir Nojus Mineikis grąžino persvarą šiauliečiams – 60:59. Tuo pasidžiaugti pavyko neilgai ir po trijų ketvirčių šeimininkai buvo priekyje 69:65.

Jonaviečiai kentė taškų badą, bet juos guodė tai, kad pražangų limitą išnaudojo Tomašas Pavelka. T.Jogėla ir E.Stankevičius apsikeitė tolimais metimais (70:75), o pastarasis dar stojo mesti trijų baudos metimų ir pataikė du – 72:75. Kol Shaquille‘as Keithas gavo techninę pražangą, savo padėtį jonaviečiai tik gerino (76:72), tiesa, baudas realizavo ir D.Romančenko – 74:76. S.Mičovičius atsakė tritaškiu, likus pusantros minutės, o Lukas Kreišmontas dėjimu artino prie pergalės „CBet“ – 81:74.

Viltį dar išlaikė Bennettas Vander Plasas, kuris pataikė tritaškį su pražanga (77:81), nors baudą metė pro šoną. L.Thorpe‘as taip pat realizavo taškus su pražanga ir šįkart baudos nešvaistė – 80:81. „Šiauliai“ turėjo progą išplėšti pergalę – perėmus kamuolį į ataką leidosi Sh.Keithas, bet savo proga jis nepasinaudojo, kuomet liko 5 sekundės. T.Jogėla klydo ir kamuolys atiteko šiauliečiams, bet L.Thorpe‘as komandos neišgelbėjo.

„Cbet“: Justas Furmanavičius 23, Strahinja Mičovičius ir Ryanas Larsonas (8 rez. perd.) – po 16, Tauras Jogėla 10 (9 atk. kam.), Diante Garrettas 8.

„Šiauliai“: Eimantas Stankevičius 19, Bennettas Vander Plasas 17, Leonardas Thorpe‘as 16 (8 rez. perd., 4 kld.), Paulius Danusevičius 7 (6 atk. kam.).

„Kosminis mačas, nešvarus, sunkus teisėjams“, - dėstė Virginijus Šeškus.

„Turėjome ramiau sužaisti pabaigą. Aišku, žaidėme mažu penketu, aukštaūgis netiko šiandien, tad naudojome mažesnę rotaciją. Tęsiame kovą dėl 6-os vietos ir dėl atkrintamųjų varžybų. Netikėtos klaipėdiečių pergalės rikiuotėje daug ką sujaukė“, - sakė V. Šeškus.

„Nenorime verkti, bet tai buvo kertinės rungtynės mums. Lemiame epizode teisėjai turėjo skirti nesportinę pražangą varžovams… Tokios vagystės nebuvau patyręs per visą savo karjerą“, - aiškino „Šiaulių“ vairininkas Žydrūnas Urbonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

туогщлште7

Jau eiline tapusi nedovanotina teisėjų klaida padovanojo pergalę Jonavai . Kaip TOKIE teisėjai daleidžiami teisėjauti LKL , Kaip TOKIEMS teisėjams leidžiama teisėjauti LKL'e , jei per metrą neįžiūri akivaizdžiausios pražangos ? Ar paskutiniu metu pasipylusi tokių klaidų virtinė gali reikšti ir lažybų įtaką ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS