Kauno komandos sprendžia skirtingas užduotis | KaunoDiena.lt

KAUNO KOMANDOS SPRENDŽIA SKIRTINGAS UŽDUOTIS

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato antrąjį ratą Kauno klubai baigė taip, kaip ir pradėjo. Kauno Technologijos universiteto (KTU) ekipa patyrė dar dvi nesėkmes, o „Žalgiris-2“ įsirašė dar du laimėjimus ir toliau persekioja turnyro lyderius.

Prieš trečiojo rato startą KTU krepšininkai mėgino kapstytis iš nepavydėtinos situacijos. Turnyro lentelės dugne tūnančius studentus tik vienas laimėjimas skiria nuo aukščiau esančių Joniškio „Delikateso“ ir „Palangos“ ekipų. Tad kiekviename mače Vytauto Pliaugos auklėtiniai mėgina kibti į atlapus bet kuriam varžovui, nežiūrint jo pajėgumo ir statuso. Tiesa, kauniečiams dėl priešininkų nepasisekė. Savaitgalį juos egzaminavo „Mezon“-NKL čempionė Marijampolės „Sūduva“. Suvalkijos komanda, žaidusi savo salėje, nors ir laimėjo triuškinamu skirtumu 95:70, turėjo gerokai paplušėti kol galutinai palaužė kovingai nusiteikusius svečius. Ypač lygiai vyko pirmasis kėlinys, kuriame šeimininkai įgijo tik vieno metimo pranašumą (23:21). Antrąjį ketvirtį pradėję spurtu 12:1, Ryčio Vaišvilos auklėtiniai ėmė tolti. Nors studentai, remdamiesi tolimais metimais, dar bandė sugrąžinti intrigą, jiems akivaizdžiai trūko jėgos po krepšiais. Neveltui, akistatoje dominavo „Sūduvos“ aukštaūgis Antanas Udras. Vienas naudingiausių lygos žaidėjų pataikė 8 iš 9 dvitaškių, pelnė 19 taškų ir surinko 30 naudingumo balų. Tokį pat naudingumo įvertinimą pelnė ir buvęs KTU įžaidėjas Martynas Zigmantavičius. Kauniečiams Mindaugas Motuzas įmetė 15 taškų, Matas Edgaras Staniukaitis 11, Karolis Kokoška 10.

Prieš tai KTU komanda turėjo daugiau šansų mače su Tauragės krepšininkais. Pastarieji, dar nepraradę vilčių patekti į pajėgiausių ekipų septintuką ir tęsti kovą dėl apdovanojimų, buvo dvikovos favoritai. Tai įrodydami tauragiškiai pabėgo (55:34), bet studentų ginklų nesudėjo. Mato Ragausko tritaškiai šeimininkams padėjo priartėti. Kauniečiai paskutiniame ketvirtyje spurtavo 10:2 ir iki mačo pabaigos likus minutei ekipas skyrė tik 4 taškai (70:74). Vis dėlto Ryčio Pipiro ir Pauliaus Morkeliūno sėkmingi veiksmai svarstykles nusvėrė „Tauragės“ naudai. Kauniečiams M.Ragauskas įmetė 20 taškų, Karolis Kokoška 12, Matas Sapiega 10.

Tuo tarpu žalgiriečiai 74:66 pratęsė „Telšių“ kolektyvo pralaimėjimų seriją. Nugalėtojams Martynas Sajus pelnė 14 (7/11 dvit., 10 atk. kam.), Vitalijus Kozys, Matas Jogėla r Ignas Sargiūnas po 11. Prieš tai Tomo Masiulio auklėtiniai 24 taškų (84:60) skirtumu laimėjo principinę akistatą namuose su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos dubleriais - „Perlo“ krepšininkais. Šeimininkams Matas Jogėla įmetė 18 taškų, Rokas Jokubaitis (11 atk. kam.) ir Martynas Sajus – po 11. Jaunieji žalgiriečiai dar viena akistata namuose penktadienį su vilniečiais pradės ir trečiąjį ratą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS