Kauno „Žalgiris“ vėl paskolino prancūzą Prienų klubui | KaunoDiena.lt

KAUNO „ŽALGIRIS“ VĖL PASKOLINO PRANCŪZĄ PRIENŲ KLUBUI

Jau sekmadienį oficialias kovas Lietuvos krepšinio lygoje pradedanti Prienų „CBet“ ekipa stiprinasi praėjusiame sezone dėl traumos debiutuoti taip ir nespėjusiu 18-mečiu prancūzų talentu Tomu Digbeu.

Iš Kauno „Žalgirio“ komandos atvykstantis T. Digbeu su Prienų ekipa sportuoja jau keletą savaičių ir spėjo sužaisti 4 draugiškas rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 10 taškų (Vilniaus „Rytas“ – 11 tšk., Kauno „Žalgiris-2“ – 9 tšk., Alytaus „Dzūkija“ – 11 tšk., Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – 9 tšk.).

Prieš atvykstant į Lietuvą prancūzas net tris metus atstovavo „Barcelona“ dublerių komandai antrojoje Ispanijos lygoje. Vidutiniškai aikštelėje praleisdamas po 13 minučių rinko po 3,9 taško bei atkovojo po 1,3 kamuolio.

Būdamas vos 17 metų amžiaus, T. Digbeu tris metus paeiliui gynė Barselonos aštuoniolikmečių garbę Eurolygos jaunimo turnyre. Paskutiniajame Eurolygos jaunimo turnyre gynėjas vidutiniškai pelnė po 14,7 taško, atkovojo po 5,7 kamuolio, atliko po 4 rezultatyvius perdavimus ir perėmė po 1,2 kamuolio. T.Digbeu buvo išrinktas į geriausių 2018-2019 metų Eurolygos jaunimo turnyro žaidėjų simbolinį penketuką.

T.Digbeu Prienų klubui buvo paskolintas ir praėjusiame sezone, bet iš pradžių patyrė traumą ir nesužaidė nė vieno oficialaus mačo, o vėliau paliko Lietuvą, nieko pernelyg nepaaiškinęs. Plačiau apie prancūzo situaciją skaitykite čia.

„CBet“ pagrindinės ekipose gretose lieka ir Prienų „CBet-KKSC“ auklėtinis, 19 metų 193 cm ūgio prienietis Elvinas Žemaitis.

„CBet“ komanda pirmąsias oficialias rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje žais jau šį sekmadienį (rugsėjo 20 d.) 18:15 val. išvykoje su Panevėžio „Lietkabeliu“. Pirmąsias namų rungtynes Prienų sporto arenoje ji žais rugsėjo 22 dieną (antradienį) 18:30 val. su Vilniaus „Ryto“ ekipa.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS