Kėdainių „Nevėžis“ atsitiesė per savaitę | KaunoDiena.lt

KĖDAINIŲ „NEVĖŽIS“ ATSITIESĖ PER SAVAITĘ

Žinios apie Kėdainių "Nevėžio" krepšinio klubo mirtį buvo per ankstyvos: paaiškėjo, kad tebesklandant kalboms apie galimą žlugimą buvo suformuotas komandos, dalyvausiančios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate, branduolys.

Jonaviškiai atsisakė

Tai, kad finansinių problemų prislėgtas "Nevėžis" nedalyvaus LKL čempionate, lyga oficialiai paskelbė rugpjūčio 19-ąją.

Esą Kėdainių klubas laiku neįvykdė reikalavimo pateikti trūkstamus dokumentus LKL licencijai gauti.

Tačiau jau 22-ąją kėdainiečiams sužibo viltis, nes užimti jų vietą elitiniame Lietuvos krepšinio divizione atsisakė Jonavos klubas, o LKL valdyba beveik vienbalsiai išreiškė norą, kad čempionate dalyvautų dešimt komandų.

Kitą dieną – naujas LKL pranešimas: "Nevėžis" įvykdė reikalavimą perduoti klubo valdymą naujiems investuotojams – transporto verslininkams Vyteniui Gulbinui ir Aurimui Žemaičiui. Žengtas ir pirmas svarbus žingsnis – sumokėta daugiau nei 50 tūkst. eurų skola Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Galiausiai rugpjūčio 26-ąją LKL valdyba dauguma balsų nusprendė suteikti Kėdainių krepšinio klubui licenciją.

Taikinys – LKL aštuntukas

Tądien naujasis "Nevėžio" klubo sporto direktorius Virginijus Bulotas interviu Kėdainių rajono laikraščiui "Kėdainių mugė" teigė, kad vienas prioritetinių darbų – komandos komplektavimas.

Šiuo metu mums trūksta keturių žaidėjų, norime matyti komandoje daugiau vietos krepšininkų.

"Treneriu dirbs Marius Kiltinavičius. Gaila, kad užsitęsus deryboms treniruoti komandą norėjęs Dainius Šalenga negalėjo ilgiau laukti (pasirašė sutartį su Prienų "CBet" ekipa – aut. past.), – kalbėjo V.Bulotas. – Šiuo metu mums trūksta keturių žaidėjų, norime matyti komandoje daugiau vietos krepšininkų. Labai gaila, kad praradome kėdainietį Regimantą Miniotą (puolėjas persikėlė taip pat į "CBet" – aut. past.), dėl susikaupusių skolų tikriausiai neįpirksime Justo Tamulio. Tačiau daugiau kėdainiečių, kurie būtų nesusieti sutartimis su kitais klubais ar galėtų profesionaliai žaisti krepšinį, nėra, o mūsų tikslas – kad jų būtų kuo daugiau, kad jauni žaidėjai iš sporto mokyklos galėtų užaugti iki LKL lygio."

V.Bulotas, be kita ko, pareiškė: "Nevėžio" siekis artimiausią LKL sezoną – konkurencinga komanda, dalyvausianti atkrintamosiose varžybose.

Pasižymėjo NKL

"Nevėžio" vyriausiuoju treneriu tapęs 37-erių M.Kiltinavičius du kartus su Marijampolės "Sūduva" laimėjo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionatą, praeitą sezoną jo vadovaujami Palangos "Kuršiai" žaidė NKL finalo ketverto turnyre.

"Mane įkalbėti nebuvo sunku, – portalui LKL.lt sakė M.Kiltinavičius. – Seniai norėjau save išbandyti LKL. Labai patiko tai, kad "Nevėžio" klubo vizija numatyta ilgam laikui."

2017-aisiais M.Kiltinavičiaus treniruojama Lietuvos jaunimo (iki 20 m.) vaikinų krepšinio rinktinė Europos čempionate užėmė šeštą vietą.

Pirmas LKL čempionato rungtynes "Nevėžis" žais rugsėjo 23-iąją Alytuje su "Dzūkija", o 28 d. savo arenoje susitiks su Kauno "Žalgiriu".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS