„Kibirkšties“ komandoje – Lietuvos čempionė | KaunoDiena.lt

„KIBIRKŠTIES“ KOMANDOJE – LIETUVOS ČEMPIONĖ

  • 0

Likus kiek daugiau nei parai iki vasaros, Vilniaus „Kibirkšties“ moterų krepšinio komanda pradėjo dėlioti gaires naujam sezonui. Sostinės klubas pasirašė sutartį su 26-erių metų puolėja Kriste Druskyte, praneša „Kibirkštis“.

180 cm ūgio krepšininkė praėjusiame sezone vilkėjo Kauno „Aisčių-LSMU“ aprangą ir tapo šalies moterų lygos čempione, iškovojo Karalienės taurę, o Baltijos pirmenybėse pelnė sidabro medalį.

„Man visada tokie svarbūs gyvenimo sprendimai nebūna lengvi, - šypsojosi K. Druskytė. - Tiesa, ilgai nedvejojau. „Kibirkštis“ pateikė man priimtinas sąlygas, susitarėme greitai ir lengvai. Kai renkuosi klubą visada atsižvelgiu į viziją bei iškeltus tikslus, svarbu kaip mane mato toje komandoje. Tai buvo labai svarbi detalė. Daug lėmė trenerių štabas, komandos sudėties planavimas, lygos, kur žaisime“.

Praėjusiame sezone K. Druskytė per rungtynes pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo po 7 kamuolius, atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo po 16 naudingumo balų.

„Praėjęs sezonas man buvo tikrai nuostabus, - sakė puolėja. - Įvykdėme visus iškeltus tikslus. Kartais tu lieji prakaitą treniruotėse, rungtynėse, o ant apdovanojimų pakylos pakilti nepavyksta. Praėjęs sezonas mums atnešė tris nuostabaus grožio medalius, o du buvo aukso“.

Praėjusiame sezone „Kibirkšties“ komanda tikėjosi auksinių metų, tačiau buvo iškovoti bronzos apdovanojimai Lietuvos ir Baltijos čempionatuose.

„Krepšinyje taip jau būna - turi stiprią ir pajėgią komandos sudėtį, tačiau kamuolys būna apvalus ir ne viskas pavyksta, - kalbėjo K. Druskytė. - „Kibirkštis“ yra komanda su charakteriu, disciplina, energija ir jėga. Visada būdavo sunku prieš vilnietes žaisti, rungtynės reikalaudavo labai daug jėgų“.

Puolėja, kuri per savo karjerą dar žaidė Klaipėdos „Lemminkainen“, Liepojos „Vega1“ (Latvija), Klaipėdos „Fortūnos“, Kauno rajono „Sirenų“ komandose, dar turi ambicijų krepšinio aikštėje bei laukia darbo su treneriu Algirdu Paulausku.

„Tai treneris su dideliu bagažu žinių ir didele patirtimi, - apie A. Paulauską atsiliepė K. Druskytė. - Man asmeniškai dar neteko darbuotis su treneriu A. Paulausku, tačiau su nekantrumu laukiu pirmosios treniruotės. O kalbant apie mane… kiekvienais metais ambicijos auga, kaip ir mano amžius. Man kiekvienas naujas sezonas - naujas popieriaus lapas, nauja istorija. Ir šį kartą istoriją kursime su „Kibirkšties“ klubu“.

K. Druskytė žaidė Lietuvos jaunučių (iki 16 metų), jaunių (iki 18 metų) ir jaunimo (iki 20 metų) rinktinėse. Lietuvos moterų rinktinėje oficialiose rungtynėse debiutavo 2017 metais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS