K. Maksvytis: vien kovingumo Eurolygoje – per mažai | KaunoDiena.lt

K. MAKSVYTIS: VIEN KOVINGUMO EUROLYGOJE – PER MAŽAI

„Kovojau už savo komandą, prašiau teisėjų, kad griežčiau vertintų varžovų veiksmus. Mane nubaudė už emocijas“, – teigė trečią nesėkmę Eurolygos turnyre patyrusio Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

Baudų metimai: 11/21

Kauno krepšininkai Belgrado „Štark“ arenoje, stebint daugiau nei 16 tūkst. sirgalių, 76:87 pralaimėjo „Partizan“ ekipai.

Ketvirtą kėlinį likus žaisti tris minutes, aikštės šeimininkai pirmavo tik 74:70, tačiau netrukus Dante's Exumo ir Yamo Madaro dėka padidino persvarą – 80:71.

„Žalgirio“ žaidėjai pataikė 52 proc. baudų metimų (11/21), „Partizan“ – beveik 89 proc. (24/27).

Strategai: treneriai Ž.Obradovičius ir K.Maksvytis karštai reagavo į įvykius aikštėje.

„Blogai startavome, prireikė laiko įsižaisti. Didžiausia problema buvo Kevinas Punteris (Belgrado klubo legionierius įmetė 7/10 dvitaškių ir 3/4 tritaškių – aut. past.), neleistina, kad toks metikas įsismagintų. Būsiu šabloniškas: komanda kovojo, bet to neužtenka – Eurolygoje reikia daugiau“, – kalbėjo K.Maksvytis.

„Esu patenkintas, kad nenusileidome „Žalgiriui“ kovodami dėl kamuolio, nes Kauno komanda itin valinga, stipri fiziškai“, – teigė „Partizan“ vyriausiasis treneris Željko Obradovičius.

Nusipelnė gerų žodžių

„Serbijos sirgaliai dažniausiai aršūs, tačiau žalgiriečiai spaudimą iš tribūnų atlaikė. Deja, nesusitvarkė su K.Punteriu“, – mintimis apie mačą dalijosi olimpinis čempionas Modestas Paulauskas.

– Kokie „Žalgirio“ šansai buvo Belgrade? – paklausėme M.Paulausko.

Modestas Paulauskas

– Jokios abejonės: mūsiškiai galėjo laimėti. Tris kėlinius vyko visiškai lygi kova. Tačiau su lygiaverčiais varžovais taip jau būna: lemiamu momentu praleidi kelis metimus iš eilės, pats nepataikai ir priešininkas nutolsta. Mūsiškiams nesisekė stabdyti K.Punterio ir kitų „Partizan“ legionierių. Vis dėlto kauniečiai nusipelnė gerų žodžių už kovingumą, vaizdas aikštėje nebuvo blogas.

Dar vienas tikras vidurio puolėjas „Žalgiriui“ itin praverstų.

– Treneris K.Maksvytis pripažino, kad žaidimui įtakos turėjo vietos sirgalių psichologinis spaudimas. Ar jums per karjerą teko patirti tokią atmosferą?

– Belgrade žaidžiau, kai dar egzistavo tuometė Jugoslavija. Tąkart Europos rinktinė išmėgino jėgas su JAV studentų komandomis. Viena akistata vyko senuosiuose Belgrado sporto rūmuose. Tuomet sirgaliai buvo gana ramūs, mėgavosi geru krepšiniu ir šou. Europos rinktinėje žaidėme kartu su legendiniu kroatu Krešimiru Čosičiumi (į NBA šlovės muziejų įtrauktas 211 cm ūgio vidurio puolėjas, galėjęs žaisti visose penkiose pozicijose, – aut. past.) ir kitais žinomais krepšininkais. Per karjerą man teko patirti kur kas karštesnę atmosferą nei Belgrade. Pavyzdžiui, rungtyniaujant Brazilijoje iš tribūnų į aikštę skriejo ne tik šauksmai ar grasinimai, bet ir apelsinai. Mane tokia aplinka kaip tik nuteikdavo kovai ir skatindavo parodyti visus sugebėjimus.

– Kurie žalgiriečiai, jūsų nuomone, jau įsižaidė, kuriems kyla didžiausių problemų?

– Belgrade ypač pastebimas buvo Keenanas Evansas. Amerikietis nevengė iniciatyvos, ne tik surinko 16 taškų, bet ir atliko devynis rezultatyvius perdavimus. Neblogai darbavosi Rolandas Šmitas, Arnas Butkevičius. Pastarasis, nors ir prasižengė penkis kartus, net keturis sykius perėmė kamuolį – potencialiai tai yra 8 papildomi taškai. Arnas „Žalgiriui“ labai naudingas – atlieka daug vadinamojo juodo darbo. Šiek tiek trūko jėgos po krepšiu. Kevarriusas Hayesas, kaip ir Ignas Brazdeikis, dar tik kaupia Eurolygos patirtį. Atsarginis vidurio puolėjas Laurynas Birutis pagrindinį aukštaūgį gali pakeisti tik epizodais. Manau, kad dar vienas tikras „centras“ žalgiriečiams itin praverstų.

Atvyks ALBA

Kitas Eurolygos rungtynes žalgiriečiai žais lapkričio 4-ąją savo arenoje su Berlyno ALBA krepšininkais.

Vokietijos atstovai patyrė antrą nesėkmę iš eilės – svečiuose 73:87 nusileido „Valencia“ ekipai.

Statistika: „Panathinaikos“ legionierius A.Gudaitis per mačą su „Maccabi“ devynis kartus atkovojo kamuolį – kol kas daugiausia šį sezoną.

Berlyno komandai Christas Koumadje pelnė 15 taškų ir dešimt kartų atkovojo kamuolį, Louisas Olinde surinko taip pat 15 tšk. (pataikė 3/4 tritaškių).

„Viliuosi, kad mūsiškiai pratęs tradiciją – vėl laimės „Žalgirio“ arenoje. Neabejoju, kad sirgaliai, o tarp jų ir aš, bus ne mažiau triukšmingi nei serbai Belgrade“, – sakė M.Paulauskas.

Praeitą sezoną „Žalgiris“ pralaimėjo ALBA ekipai namuose (71:79) ir išvykoje (74:82).

Pergalė ir nesėkmė

Donato Motiejūno atstovaujamas „Monaco“ nutraukė keturių paeiliui Pirėjo „Olympiakos“ pergalių seriją – 81:76.

Bagažas: D.Motiejūnas (kairėje) ir „Monaco“ grįžo iš Graikijos su pergale.

Lietuvis surinko 6 taškus, tris kartus atkovojo kamuolį, nė karto nesuklydo.

Nepasisekė Atėnų „Panathinaikos“ komandai, kurioje Marius Grigonis ir Artūras Gudaitis: 74:85 pralaimėjo Tel Avivo „Maccabi“.

Marius pelnė 9 taškus ir tris kartus atkovojo kamuolį, Artūras surinko 4 taškus (baudų metimai – 2/6) ir devynis kartus atkovojo kamuolį.

Susitiko: D.Exumas (kairėje) po varžybų guodė R.Šmitą – praeitą sezoną abu žaidėjai atstovavo „Barcelonai“.


Statistika

„Partizan“–„Žalgiris“ 87:76 (20:22, 24:14, 16:21, 27:19). Belgradas, „Štark“ arena, 16 097 žiūrovai.

„Partizan“: K.Punteris 26 taškai (3/4 tritaškių), D.Exumas 11 (9/10 baudų metimų), Z.LeDay (6 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), J.Nunnally ir M.Lessort'as (8 atkovoti kamuoliai) po 10, D.Andjušičius 8 (2/2 tritaškių), Y.Madaras 5, I.Papapetrou 4, U.Trifunovičius 3, T.Vukčevičius ir B.Koprivica po 0.

Tribūnos: „Partizan“ ir „Žalgirio“ akistatą „Štark“ arenoje stebėjo daugiau nei 16 tūkst. sirgalių.

„Žalgiris“: K.Evansas 16 taškų (9 rezultatyvūs perdavimai), R.Šmitas 11, I.Brazdeikis 10 (4 klaidos), L.Lekavičius (2/3 tritaškių) ir T.Cavanaugh po 8, K.Hayesas (7 atkovoti kamuoliai, 4 blokai), E.Ulanovas (5 rezultatyvūs perdavimai) ir A.Butkevičius (4 perimti kamuoliai) po 7, L.Birutis 2, M.Kalnietis ir T.Dimša po 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 18/35 (51 proc.) ir 19/32 (59 proc.), tritaškių – 9/20 (45) ir 9/22 (41), baudų metimų – 24/27 (89) ir 11/21 (52). Atkovota kamuolių – po 27, perimta – 8 ir 9. Rezultatyvūs perdavimai – 14 ir 21. Klaidos – 13 ir 16.

Rezultatai

Tel Avivo „Maccabi“–Atėnų „Panathinaikos“ 85:74 (20:17, 27:25, 22:17, 16:15). 9 961 žiūrovas. L.Brownas 22 tšk. (6 atkovoti kamuoliai, 9 rezultatyvūs perdavimai) / D.Williamsas 17 tšk. (4 klaidos).

Pirėjo „Olympiakos“–„Monaco“ 76:81 (16:17, 21:16, 14:23, 25:25). 11 327 žiūrovai. Sh.McKissicas 15 tšk. (3/5 tritaškių) / E.Okobo 23 tšk. (4 rezultatyvūs perdavimai).

„Valencia“–Berlyno ALBA 87:73 (23:20, 27:19, 22:16, 15:18). 5 115 žiūrovų. Ch.Jonesas 20 tšk. (8 rezultatyvūs perdavimai) / L.Olinde ir Ch.Koumadje (10 atkovotų kamuolių) po 15 tšk.

Madrido „Real“–Bolonijos „Virtus“ 91:93 (24:18, 21:25, 19:27, 27:26). 7 099 žiūrovai. G.Deckas 28 tšk. (6 atkovoti kamuoliai) / I.Lundbergas 18 tšk. (3 rezultatyvūs perdavimai).

GALERIJA

  • Ž.Obradovičius
  •  K.Maksvytis
  • Statistika: „Panathinaikos“ legionierius A.Gudaitis per mačą su „Maccabi“ devynis kartus atkovojo kamuolį – kol kas daugiausia šį sezoną.
  • Bagažas: D.Motiejūnas <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir „Monaco“ grįžo iš Graikijos su pergale.
  • M. Paulauskas
  • Susitiko: D.Exumas <span style=color:red;>(kairėje)</span> po varžybų guodė R.Šmitą – praeitą sezoną abu žaidėjai atstovavo „Barcelonai“.
  • Tribūnos: „Partizan“ ir „Žalgirio“ akistatą „Štark“ arenoje stebėjo daugiau nei 16 tūkst. sirgalių.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kas yra kovingumas? kazkokia abstrakti klaida

taip kalbeti nebegLima. Pataikyti i krepsi 90+ tasku ir busi oirmas. PIRMYN!!!

Vien kliedesiai??

Gimes vafliu,tortu niekada netapsi..

Gudriai

suvyniojo Maksvytis,pasakė tiesą apie teisėjus ir išvengė baudos už kritiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS