Klaipėdiečių barjeras „vilkams“ neįveikiamas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIŲ BARJERAS „VILKAMS“ NEĮVEIKIAMAS

„Žinojome, kad varžovai bus agresyvesni nei Klaipėdoje, bet mes atsakėme dar didesniu agresyvumu“, - džiaugėsi Mindaugas Brazys. Jo treniruojamas Klaipėdos „Neptūnas“ Karaliaus Mindaugo taurės („Citadele KMT“) mače 90:84 patiesė Alytaus "Wolves“ ekipą. Tai buvo jau trečioji klaipėdiečių pergalė prieš ambicingą ir kur kas turtingesnį "vilkų" klubą.

"Panašu, kad per rinktinių pertrauką padirbėjome tikslingai", - svarstė M.Brazys.

Jo auklėtiniai iš Alytaus parsivežė trečiąją pergalę KMT turnyro A grupėje.

„Neptūno“ pranašumas išryškėjo antrajame kėlinyje, kai iš viršaus įkrovė Matas Jogėla, greitoje atakoje pasismagino ir Maliekas White’as, o iš toli pataikė Matas Vaitkus – 30:21. Įsibėgėjęs klaipėdiečių dublerių aukštaūgis Oskaras Pleikys suteikė svečiams dviženklę persvarą, kurią apkarpė tik penki Arno Beručkos taškai paeiliui – 43:37. Svečių nestabdė ir vieno jų lyderių Deivido Gailiaus nebuvimas - gynėjas susirgo prieš mačą.

Ketvirtajame kėlinyje Eigirdo Žukausko tritaškis padėjo „vilkams“ priartėti – 67:71. Svečių pozicijas sutvirtino Hugo Invernizzi pražangą išprovokavęs ir visus tris baudų metimus realizavęs Nojus Mineikis (79:72). Svarbų žingsnį link pergalės dvitaškiu su pražanga padėjo Mindaugas Girdžiūnas, netrukus tai pakartojo ir Žygimantas Janavičius – 89:81. 

Draugiškose rungtynėse FIBA Pasaulio taurės atrankos „lango“ metu sužibęs Juanas Gomezas de Liano oficiliame mače grįžo prie kuklesnio vaidmens ir nuo suolo Rimo Kurtinaičio pakeltas nebuvo.

„Neptūnui daugiausia taškų pelnė: Mindaugas Girdžiūnas ir Austinas Wiley (7 atk. kam.) po 16, Matas Jogėla 13, Rokas Gustys 10, Oskaras Pleikys ir Žygimantas Janavičius (9 rez. perd., 5 klaidos) po 9.

„Wolves“: Ahmadas Caveras 24 (5 atk. kam.), Kristupas Žemaitis 17 (8/9 dvitaškių), Marcosas Delia 13.

„Labai gaila, kad pralaimėjome namuose. Turime problemų su aukštaūgiais, Regimantas Miniotas negalėjo žaisti dėl nugaros skausmų. Trūko ir charakterio grumiantis dėl atšokusių kamuolių. Ta problema niekaip neišsisprendžia“, - skundėsi Rimas Kurtinaitis.

Pasak „Wolves“ trenerio, ekipos susižaidimui atsiliepė ir jo žaidėjų išvyka į rinktinės stovyklą, tačiau jis žino kryptį, kuria reikia judėti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS