Koronaviruso nebijo – neplanuojama atšaukti „Žalgirio“ rungtynių | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSO NEBIJO – NEPLANUOJAMA ATŠAUKTI „ŽALGIRIO“ RUNGTYNIŲ

Naujos Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomendacijos dėl masinių renginių nepaveiks antradienio vakarą Kaune „Žalgirio“ arenoje vyksiančių Eurolygos rungtynių.

Sveikatos apsaugos ministerija antradienį paskelbė naują rekomendaciją atšaukti masinius renginius, tačiau sprendimą priimti kiekvienu atveju atsižvelgiant į konkretaus renginio riziką.

Antradienio vakarą „Žalgirio“ arenoje Eurolygos varžybos tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos „Chimki“ atšaukiamos taip pat nebus.

Kaip BNS sakė „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris, bus imtasi tokių pačių apsaugos priemonių kaip ir per praėjusią savaitę vykusias varžybas su klubu iš Italijos.

„Tos priemonės, kurios buvo naudojamos per praėjusias rungtynes, lieka galioti ir šioms rungtynėms, skenavimas termovizoriais, papildomos dezinfekcinės priemonės lankytojams, papildomas paviršių, turėklų valymas“, – sakė A. Kiveris.

Anot jo, į rungtynes parduoti beveik visi bilietai, laisvų likęs apie šimtas. Krepšinio varžybas arenoje gali stebėti apie 15 tūkst. žmonių.

Kai kuriuose Azijos, Šiaurės Italijos vietovėse dėl koronaviruso plitimo grėsmės yra atsisakyta pamaldų, tačiau Lietuvos vyskupų konferencija (LVK) kol kas tokios galimybės nesvarstė, BNS informavo LVK atstovė Ieva Urbonaitė-Vainienė,

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga antradienį pasirašė rekomendaciją atšaukti arba nukelti visus masinius renginius. Rekomendacija skirta valstybės, savivaldybių institucijoms, įstaigoms, fiziniams ir juridiniams asmenims.

Tais atvejais, jei bus nuspręsta renginį organizuoti, žmonės turi būti įspėti nevykti į jį, jei jiems pasireiškia bet kokie kvėpavimo takų infekcijos simptomai ir sudaryti sąlygas tinkamai rankų higienai – užtikrintos galimybės plauti rankas vandeniu ir muilu bei įtrinti rankų dezinfekciniu skysčiu.

Dokumente nurodoma, kad sprendimas dėl atšaukimo ar nukėlimo turi būti priimtas įvertinant konkretaus renginio riziką.

Iki antradienio popietės Lietuvoje atliktas 201 tyrimas dėl koronaviruso. Vienintelis šios infekcijos atvejis patvirtintas praėjusį penktadienį Šiauliuose iš Italijos grįžusiai moteriai.

Pasaulyje užfiksuota daugiau kaip 91,3 tūkst. COVID-19 atvejų, mirė per 3,1 tūkst. žmonių, maždaug 48 tūkst. pasveiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

BUS LABAI GRAŽ , KAI ŠIE ATLĖPAUSIAI PRISIŽAIS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS