Krepšininkai stengsis nudžiuginti sirgalius | KaunoDiena.lt

KREPŠININKAI STENGSIS NUDŽIUGINTI SIRGALIUS

"Mūsų rungtynes sirgaliai stebės namuose, tikiuosi, kad savo žaidimu bent šiek tiek praskaidrinsime jiems nuotaiką", – sakė Mindaugas Kuzminskas, su Lietuvos krepšinio rinktine ruošdamasis Europos čempionato atrankos varžyboms.

Vilniuje – du mačai

Šiandien Vilniuje, "Siemens" arenoje, mūsiškiai išmėgins jėgas su Danijos komanda, o 29 d. žais su belgais, kuriems šiemet vasarį jų aikštėje pralaimėjo 65:86.

Taip pat rungtyniaus Čekijos ir Belgijos bei Danijos ir Čekijos krepšininkai.

"Rinktinėje yra naujų žaidėjų, tad supažindinome juos su gynyba, jos taisyklėmis ir principais, pasikartojome puolimo derinius. Naujokai labai energingi, sakyčiau, gal net per daug", – teigė nacionalinės ekipos vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas.

"Treniruotės su rinktine – gera galimybė tobulėti. Mano lūkesčiai – pasisemti patirties, kažką išmokti ir tiesiog apsiprasti, pažiūrėti, kaip viskas vyksta. Norisi treneriui palikti gerą įspūdį", – kalbėjo debiutantas Augustas Marčiulionis.

"Apskritai reikia džiaugtis, kad tokiu metu galime žaisti", – reziumavo iš Krasnodaro per Sankt Peterburgą ir Kaliningradą į Lietuvą sugrįžęs M.Kuzminskas.

Taisyklės – griežtos

Lietuvos, Danijos, Belgijos ir Čekijos krepšininkai įsikūrė viešbutyje "Radisson Blu Hotel Lietuva".

Kiekviena rinktinė turi tik jai skirtą aukštą, maistas joms tiekiamas atskirai. Iš viešbučio galima patekti tik į komandos autobusą, nuvykti į areną ir atgal.

Kiti vadinami varžybų burbulai šiomis dienomis bus Valensijoje (Ispanija), Taline (Estija), Stambule (Turkija), Espo (Suomija), Liublianoje (Slovėnija), Po (Prancūzija) ir Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina).

Taline žais B grupės ekipos (Estijos, Italijos, Rusijos ir Šiaurės Makedonijos). Latvijos komanda (H grupė) Sarajeve susitiks su graikais ir bosniais.

Prieš šį Europos čempionato atrankos turą Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) sudarytoje reitingų lentelėje Lietuvos rinktinė yra ketvirta. Aukštesnėse pozicijose – Graikijos, Prancūzijos ir Ispanijos atstovai.

Pabaigtuvės – kitąmet

Trečio atranko etapo C grupės varžybos, vyksiančios 2021-ųjų vasarį, taip pat planuojamos Vilniuje. Tam pritarė ir šalies Vyriausybė.

Lietuvos krepšininkams kitąmet teks susitikti su Čekijos ir Danijos komandomis.

Į finalo turnyrą, kuris 2022 m. numatytas Čekijoje, Sakartvele, Italijoje ir Vokietijoje, pateks 1–3 vietas aštuoniose grupėse užėmusios ekipos.

Išimtis – būsimo "EuroBasket" šeimininkai, jau turintys garantuotas vietas finalo turnyre. Dėl to grupėse, kuriose yra Čekijos, Sakartvelo, Italijos ir Vokietijos komandos, į "EuroBasket" pateks jos ir dar dvi ekipos. Tai reiškia, kad kitoms rinktinėms tokiose grupėse gali neužtekti vien užimti trečią vietą.


Lietuvos rinktinė

Gynėjai, įžaidėjai: Mantas Kalnietis (Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban"), Arnas Velička (Šalono-Reimso "Champagne"), Augustas Marčiulionis ir Mindaugas Girdžiūnas (abu – Vilniaus "Rytas"), Tomas Dimša (Las Palmo "Gran Canaria").

Puolėjai: Jonas Mačiulis (Atėnų AEK), Mindaugas Kuzminskas ("Lokomotiv-Kuban"), Deividas Gailius (Bonos "Telekom Baskets"), Eimantas Bendžius (Sasario "Dinamo"), Marekas Blaževičius (Kauno "Žalgiris").

Vidurio puolėjai: Laurynas Birutis (Santjago de Kompostelos "Obradoiro Monbus"), Martynas Echodas ("Rytas"), Regimantas Miniotas (Prienų "CBet").


C grupė

1. Belgija  2  0  +37

2. Lietuva  1  1  –13

3. Čekija  1  1  –4

4. Danija  0  2  –20

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

TIESA

TEGUL NEDŽIUGINA,TEGUL ŽAIDŽIA

patriotas

NU JEI JAU SU DANAIS KREPSINI ZAIZDAMI NENUDZIUGINTU,TADA GAL JAU SU SOKIAIS AR DAINOM PRADZIUGINKIT

SUSIJUSIOS NAUJIENOS