Krepšinio rinktinę papildys I. Brazdeikis | KaunoDiena.lt

KREPŠINIO RINKTINĘ PAPILDYS I. BRAZDEIKIS

  • 0

Ignas Brazdeikis ištesės pažadą Kaziui Maksvyčiui – atstovaus Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei oficialiose ir draugiškose rungtynėse.

Lietuvoje gimusio, tačiau Kanadoje užaugusio ir šios šalies pilietybę turinčio žaidėjo dokumentų tvarkymas užtruko beveik dvejus metus.

I.Brazdeikis atstovavo Kanados jaunimo (iki 16 ir iki 17 metų) rinktinėms 2015-ųjų Amerikos čempionate ir 2016-ųjų planetos pirmenybėse, tad jo perregistravimui buvo reikalingas ne tik pilietybės atkūrimas, bet ir Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) pritarimas.

Oficialus FIBA patvirtinimas, kad I.Brazdeikis gali atstovauti Lietuvai, mūsų šalies Krepšinio federaciją pasiekė šią savaitę.

Pasak Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, šis klausimas su FIBA vadovais buvo nuodugniai aptartas ir per Vilniuje vykusią FIBA Europos generalinę asamblėją.

„Ignas jau turi bilietus kelionei į Lietuvą, prie rinktinės prisijungs birželio 16-ąją treniruočių stovykloje, o jo pirmos rungtynės numatomos birželio 26-ąją Šiauliuose, kur mūsų krepšininkai varžysis su latviais“, – sakė M.Balčiūnas.

Šį sezoną I.Brazdeikis su Orlando „Magic“ klubu Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionato Rytų konferencijoje užėmė 15 vietą.

Lietuvos rinktinė liepos 1-ąją Samokovo arenoje žais pasaulio taurės atrankos pirmo etapo rungtynes su bulgarais, o 4 d. Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, susitiks su čekais.

Į antrą treniruočių stovyklą K.Maksvyčio vadovaujama komanda vėl susirinks liepos 25-ąją.

Rugpjūtį – pasaulio taurės atrankos antro etapo varžybos, o rugsėjį – Europos čempionato finalo turnyras, kurį lietuviai pradės B grupėje kartu su Vokietijos, Vengrijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Slovėnijos ir Prancūzijos krepšininkais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS