Kritikos ugnyje atsidūręs M. Balčiūnas: aš neįsikibęs į kėdę | KaunoDiena.lt

KRITIKOS UGNYJE ATSIDŪRĘS M. BALČIŪNAS: AŠ NEĮSIKIBĘS Į KĖDĘ

Arvydas Sabonis pareiškė, kad nedalyvavo ir nedalyvaus Lietuvos krepšinio intrigose, tačiau netikėtų permainų šalies krepšinio federacijoje liudytojai skirtingai komentuoja krizės priežastis.

Traukiasi ir J.Kazlauskas

Kartu su A.Saboniu iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovų štabo pasitraukė buvęs vykdomasis direktorius, šiuo metu Kauno "Žalgiriui" vadovaujantis Paulius Motiejūnas ir viceprezidentas Antanas Guoga. Nusprendė atsistatydinti ir nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas.

"Gaila, kad ne tie laimėjo. Daug kalbėjomės su Arvydu apie situaciją ir kitką. Manau, kad jis per daug doras žmogus ir nenori rengti didelės revoliucijos tiems, kurie jį pakvietė. Turiu galvoje generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną. Išėjus Arvydui ir P.Motiejūnui, aš neliksiu su M.Balčiūnu. Jau anksčiau apie tai kalbėjomės ir sutarėme, kad išeiname", – LRT laidai "Dėmesio centre" telefonu sakė J.Kazlauskas.

P.Motiejūnas, skirtingai nei A.Guoga, jokių viešų pareiškimų nepaskelbė. A.Guoga pasinaudojo viešųjų ryšių pranašumais. A.Sabonio autoriteto šešėlyje buvęs pokerio žaidėjas ir lažybų verslininkas ne vienoje žiniasklaidos priemonėje plačiai paskelbė savo sprendimą.

"Skirtingai nei A.Guoga, aš nepuoliau į žiniasklaidą. Pareiškimą įteikėme visi kartu. Atėjome kaip komanda ir pasitraukiame kaip komanda. Arvydas atsivedė mane, tad svarstyti apie tolesnį darbą nebuvo prasmės. Viskas apgalvota ir aptarta iš anksto. J.Kazlauskas ir A.Sabonis yra mūsų krepšinio kelrodžiai. Įteikiau prašymą, kad po dviejų savaičių atleistų iš federacijoje užimamų pareigų, tad liko tik formalumas. Nuo šiol visą laiką skirsiu "Žalgiriui", – sakė "Kauno dienai" P.Motiejūnas.

Senos žarijos neišblėso

Vis mažiau abejonių, kad pagrindinė priežastis, privertusi pasitraukti A.Sabonio komandą, yra ne legendinio krepšininko įvardytas žiniasklaidos spaudimas, bet nesutarimai LKF.

Neformaliose krepšinio bendruomenės diskusijose daug kalbama apie trintį tarp J.Kazlausko ir M.Balčiūno. 2010-aisiais, užtrukus Lietuvos rinktinės trenerio paieškoms, šie vyrai apsižodžiavo ne juokais. Kalbėdamas apie vieną kandidatų J.Kazlauską, LKF generalinis sekretorius tuomet pareiškė: "J.Kazlauskas vadinamas vienu labiausiai sėkmės lydimų Lietuvos trenerių, tačiau iš penkerių metų rinktinėje jis tik vienus sėkmingai vadovavo."

1999-aisiais "Žalgirį" į Eurolygos viršūnę atvedęs strategas neliko skolingas. "Kas tas M.Balčiūnas? Ar jis bent žino, kaip baudą mesti, kad viską svarsto federacijos vardu?" – klausė J.Kazlauskas.

Treneris įsitikinęs, kad šią savaitę M.Balčiūnas pasiekė vieną ryškiausių savo pergalių – įveikė A.Sabonį.

"Krepšinio bendruomenė tai supranta būtent taip. Mačiau, kas LKF ir rinktinėje yra A.Sabonis. Jam nereikia ateiti ir visiems priminti, kokias pareigas jis užima. Jį visi pažinojo, Arvydas yra didelis autoritetas. Kas bus mūsų jėga Europoje ir pasaulyje, kai federaciją palieka tokie žmonės?" – kalbėjo J.Kazlauskas.

Atvirai nepasikalbėjo

M.Balčiūnas vakar "Kauno dienai" sakė, kad LKF generalinio sekretoriaus kėdės nesilaikys iš paskutiniųjų.

"Pagal LKF įstatus neeilinę konferenciją, kurioje galima oficialiai įforminti A.Sabonio pasitraukimą, pasistengsime surengti per mėnesį", – teigė M.Balčiūnas.

– Ar buvo kokių nors ženklų, kad A.Sabonis gali ryžtis tokiam sprendimui? – paklausėme LKF generalinio sekretoriaus.

– Sprendimas buvo netikėtas. Galbūt LKF prezidento veikla Arvydui kainavo per daug sveikatos – juk ji buvo intensyvoka, tačiau jis puikiai su viskuo tvarkėsi. Nenoriu niekaip komentuoti ar interpretuoti. Dėkoju jam už laiką, skirtą federacijai. Tai buvo nuostabus darbų metas su nuostabia asmenybe. Nežinau, ar į A.Sabonio sprendimą reikėtų stipriai reaguoti. Gaila, kad treneris J.Kazlauskas išėjo. Tikrosios priežastys yra gal kiek kitokios, manau, kad atsakymų nereikės ilgai laukti. Mano statusas dabar – taip pat laikinas, privalau koordinuoti federacijos darbą iki konferencijos. Aš kėdės įsikibęs nesilaikau.

– Pagrindine pasitraukimo priežastimi A.Sabonis įvardijo žiniasklaidos puolimą. Ką manote apie tai?

– Nežinau, galbūt sureaguota per jautriai. Žiniasklaida turi būti konstruktyvi. Manau, kad tokia ir buvo. Girdėjau kaltinimų man, kad esu susijęs su kai kuriomis žiniasklaidos priemonėmis, tačiau sutariu su visais. Jokių problemų, kai kritikuoja mane ar federaciją. Tai yra lyg lakmuso popierėlis, įvertinantis darbą. Kažkas reikalauja mano atsistatydinimo, tačiau aš esu samdomas darbuotojas.

– J.Kazlauskas pareiškė, kad trintis tarp jo ir jūsų suvaidino ypač didelį vaidmenį. Ar nebuvo minties kada nors visiems susėsti ir vyriškai atvirai pasikalbėti bei viską išsiaiškinti?

– Su J.Kazlausku kalbėjomės vienintelį kartą, kai reikėjo spręsti draudimo reikalus. Viskas buvo sutvarkyta per parą. Daugiau nepastebėjau jokių ženklų, kad kas nors norėtų kalbėtis. Manau, kad visi tą mato, o emocijos dėliojasi savaip. Nesureikšminu savo pozicijos ir nesusireikšminu.

– Ar norėtumėte dirbti federacijoje po naujų rinkimų?

– Savo, kaip krepšinio vadybininko, karjerą planuoju tik mėnesį į priekį. Turiu galimybių dirbti gerokai ramesnėje aplinkoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Pipen

nemanau, kad Balčiūnas yra blogas žmogus, o puolamas dėl to ,kad nebuvo žaidėjas,atseit -ne iš tos chebrytės, va ir viskas.Pamatysit,kas bus ,kai jis išeis.

prasikrapstem akis

ir pamatėm:4:1 santykis aiškus, turi būti pripažinti laimėtojai. Jei bus kitaip, žmonės nesupras. Be to, visi tiki Sabonio sąžiningumu ir Kazlausku - kaip geru treneriu.

Prasikrapstykit akis

Balciunas savo darba dirbo gerai ir jis is nieko nebuvo pasiskolines ir niekam skolu pries finalines rungtynes negrazino.Balciunas nenutrauke keturiems metams sudarytos sutarties vadovauti krepsinio komandai iki Brazilijos olimpiniu zaidyniu, Balciunas nesiskunde sunkiu darbu ir irstanciais nervais, Balciunas nesiskunde gaunama maza alga, Balciunas nepuole spaudos, Balciunas nemete darbo ir neatsisveikines neisskrido i kinija.Tai uz ka puolamas Balciunas? Ar vieno paranojiko pareiskimas ,kad Man nepatinka Balciunas turetu buti kriterijus sprendziant Balciuno darbinius sntykius.Ne tuos nuverte, tai bandoma nuversti ta,kas jau buvo bandoma eile metu.Kvepia susidorojimu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS