LAT: „Lietkabelio“ skolą galima išieškoti ir iš savivaldybės paramos lėšų | KaunoDiena.lt

LAT: „LIETKABELIO“ SKOLĄ GALIMA IŠIEŠKOTI IR IŠ SAVIVALDYBĖS PARAMOS LĖŠŲ

Panevėžio krepšinio klubui „Lietkabelis“ anksčiau suteikta savivaldybės finansinė parama gali būti naudojama išieškant organizacijos skolas, galutinai nusprendė teismas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) vasario 9 dieną nusprendė, kad teisės aktai nedraudžia areštuoti klubo lėšų, gautų kaip paramą iš savivaldybės.

„Projektas buvo remiamas išimtinai Panevėžio miesto savivaldybės lėšomis, byloje nenustatyta, kad nagrinėjamoje byloje minimas projektas būtų nurodytas Europos Sąjungos (ES) teisės aktuose ar Lietuvos tarptautinėse sutartyse, kad jis bent iš dalies būtų finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, todėl (..) Civilinio proceso kodekse įtvirtinti ribojimai negalėjo būti taikomi“, – skelbia nutartis.

Civilinis kodeksas draudžia išieškoti skolas iš lėšų, skirtų įgyvendinti ES remiamus projektus – šios nuostatos taikymą išieškant „Lietkabelio“ skolas LAT prašė išaiškinti antstolis Saulius Ramanauskas, areštavęs ir nurašęs iš skolininko banko sąskaitos 127 tūkst. eurų, kuriuos buvo skyrusi savivaldybė.

Pagal sporto organizacijų projektų įgyvendinimo trimetės programos finansavimo sutartį „Lietkabeliui“ miestas 2020–2022 metais skyrė po 306 tūkst. eurų kasmet.

Panevėžio apylinkės ir Panevėžio apygardos teismai pernai nutarė, kad paramos lėšos negali būti naudojamos skoloms išieškoti, tačiau šias nutartis LAT galutinai panaikino.

Panaikinti Panevėžio apygardos teismo nutartį siekė ir buvęs „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius, kuriam klubas yra skolingas.

Bylos duomenimis, iš „Lietkabelio“ išieškoma 127 tūkst. eurų suma taip pat skirta padengti skoloms Konkurencijos tarybai, buvusiems krepšininkams Gintarui Kadžiuliui, Dariui Songailai, krepšinio agentūroms „Certasport“ ir „Wasserman European Basketball“.

Gairės: Lietkabelis, skola
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS