Latvių svajonę sudaužė dramatišką pergalę iškovoję slovėnai | KaunoDiena.lt

LATVIŲ SVAJONĘ SUDAUŽĖ DRAMATIŠKĄ PERGALĘ IŠKOVOJĘ SLOVĖNAI

  • 0

Latvijos krepšininkams nepavyko prasibrauti tarp keturių stipriausių žemyno komandų. Antradienio vakarą Kristapo Porzingio vedama ekipa antrajame ketvirtfinalyje 97:103 (23:34, 32:17, 11:25, 31:27) neatsilaikė prieš Slovėnijos rinktinę.

Slovėnai laimėjo jau septintąją dvikovą iš eilės.

Pusfinalyje jie susitiks su kita iki šiol nepralaimėjusia ekipa Ispanija, kuri 84:72 įveikė vokiečius.

Slovėnijos komanda dar niekada nėra kovojusi dėl Europos čempionato medalių.

Rungtynių pradžia sėkmingiau susiklostė slovėnams. Gorano Dragičiaus vedama komanda surengė spurtą 15:2 ir išvedė varžovus iš pusiausvyros. Pirmasis nesusivaldė Janis Timma. Latvis stumtelėjo savo varžovą ir gavo nesportinę pražangą.

Po pirmojo kėlinio 34:23 priekyje buvo Igorio Kokoškovo vyrai.

Bet kelti baltą vėliavą braliukai nesiruošė. Antrasis kėlinys vėl vyko nepaprastai atkakliai ir atvėrus tolimąją artileriją, latviams pavyko priartėti.

Maža to, prieš pat didžiąją pertrauką traumą patyrė su varžovu susidūręs slovėnų rinktinės lyderis G.Dragičius.

Davis Bertanis vis dažniai ėmėsi iniciatyvos ir po jo taiklių baudos metimų latviai netgi išsiveržė į priekį (50:49).

Antrojo kėlinio pabaigoje Janis Blūmas švystelėjo tritaškį ir latviai persvarą padidino iki 4 taškų – 55:51.

Vis dėlto antroje rungtynių pusėje slovėnai nusprendė nejuokauti. G.Dragičius grįžo į aikštę, o latvių taikiklis akivaizdžiai nusimušė. Trečiajame kėlinyje kaimynai prametė visus 10 tritaškių.

Braliukai keturias minutes nepelnė taškų, o jų varžovai juos rinko labai nesunkiai ir ne tik perėmė iniciatyvą, bet ir atitrūko devyniais taškais.

Maža to, ketvirtąją pražangą gavo Kristapas Porzingis. Tuo iš karto pradėjo naudotis Gašperas Vidmaras.

Jo galingas dėjimas užbaigė trečią kėlinį, įtvirtindamas slovėnų dviženklę persvarą – 76:66.

Ketvirtasis kėlinys Ainaro Bagatskio auklėtiniams vėl prasidėjo nesėkmingai. Anthony Randolphas smeigė tritaškį, G.Vidmaras blokavo du varžovų metimus, o Dairis Bertanis buvo nubaustas technine pražanga.

Kai atrodė, kad latvių žaidimas pradėjo byrėti, iniciatyvos ėmėsi K.Porzingis. Keli iš eilės taiklūs aukštaūgio metimai, latvių spurtas 13:5 ir I.Kokoškovas buvo priverstas imti minutės pertraukėlę, nes jo auklėtinių pranašumas ištirpo (79:81).

Ji padėjo. Luka Dončičius pataikė fantastišką tritaškį nuo lentos, G.Dragičius – iš vidutinio nuotolio ir slovėnai vėl lengviau atsikvėpė (91:85).

Bet K.Porzingis nesustojo. Prasidėjus priešpaskutinei minutei, latvių lyderis įdėjo į krepšį ir sumažino atsilikimą iki 2 taškų, o po to pataikė ir tritaškį (92:93).

Bet paskutinę minutę latviai perlaužti rungtynių sau naudinga linkme nespėjo, o Edo Muričius nuėmė labai svarbų kamuolį po varžovų krepšiu pranokęs patį K.Porzingį ir slovėnai šventė pergalę.

Pačiomis paskutinėmis sekundėmis nejuokais susikibę K.Porzingis ir A.Randolphas dar gavo po techninę pražangą, bet rungtynių baigties tai nepakeitė.

Slovėnija: Luka Dončičius 27, Goranas Dragičus 26, Klemenas Prepeličius 17, Anthony Randolphas 16.

Latvija: Kristapas Porzingis 34, Davis Bertanis 23, Dairis Bertanis 12.

GALERIJA

  • Latvių svajonę sudaužė dramatišką pergalę iškovoję slovėnai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS