Lietuvos išsiilgęs D. Blattas – apie „Maccabi” monstro svorį ir savo planus | KaunoDiena.lt

LIETUVOS IŠSIILGĘS D. BLATTAS – APIE „MACCABI” MONSTRO SVORĮ IR SAVO PLANUS

Po pergalingo mačo Tel Avivo „Maccabi“ vyr. treneris Davidas Blattas neslėpė džiaugsmo ir su žurnalistais spaudos konferencijoje bendravo kaip geriausias draugas. Visgi treneris pripažino, jog jo komanda, iššvaisčiusi trečiajame kėlinyje turėtą 19 taškų persvarą, rungtynėse su „Lietuvos rytu“ išsigelbėjo tik per plauką.

„Šiandien įvyko dvi skirtingos istorijos. 25 minutes „Maccabi“ žaidė labai gerai. Tačiau likusias 15 min. labai gerai žaidė „Lietuvos rytas“. Vilniečiai parodė savo charakterį ir grįžo, kai atrodė, jog viskas baigta. Mes padarėme didelę klaidą, pamiršdami, jog žaidžiame Lietuvoje, kur toks stiprus palaikymas ir tokia puiki komanda. Neturėjome atsipalaiduoti ir sustoti žaisti po 25 min. Džiaugiuosi, kad mums pavyko laimėti“, – po rungtynių kalbėjo D.Blattas.

Paraginęs žurnalistus užduoti daugiau klausimų, esą jis nori kuo ilgiau pasilikti Lietuvoje, kurioje jam labai patinka, D.Blattas sulaukė klausimo apie „Maccabi“ monstro Sofoklio Schortsanidžio svorį, bet sugebėjo išsisukti nuo tikslaus atsakymo. „Mes niekada nekalbame apie Sofoklio svorį. Kalbame apie tai, kaip jis juda. Šiandien mes išnaudojome jo jėgą, jo unikalų kūno sudėjimą“, – juokėsi D.Blattas. 

Tel Avivo ekipos strategas taip pat negailėjo pagyrų buvusiam „Lietuvos ryto“ legionieriui Tyrese‘ui Rice‘ui, pataikusiam lemiamus taškus ketvirto kėlinio pabaigoje. „Rice‘as išgyvena tai, ką patiria dauguma naujokų, kurie atvyksta į „Maccabi“. Žaidėjams čia daromas labai didelis spaudimas, visi juos kritikuoja, visi tikisi, kad iš karto taps superžvaigždėmis. Tačiau taip nebūna. Reikia laiko. Mes labai džiaugiamės už jį. Jis įmetė lemiamus taškus ir jis to nusipelnė“, – pažymėjo treneris.

D.Blattas nepamiršo pagirti ir Lietuvos bei mūsų šalies krepšinio. „Būdamas „Lietuvos ryto“ treniruočių arenoje aš žiūrėjau į lubas, kur iškabintos žaidėjų nuotraukas – Šiškausko, Javtoko, Jasikevičiaus... Aš negaliu atsistebėti, kiek daug talentingų žaidėjų išaugina šis klubas“, – kalbėjo žydų kilmės amerikietis.

Paklaustas, ar ketina grįžti į Rusijos rinktinės trenerio postą, D.Blattas buvo paslaptingas. „Po to, kai palikau Rusijos komandą, gavau tris pasiūlymus treniruoti rinktines ir visus juos atmečiau. Aš nežinau, ar grįšiu, ar ne. Aš turiu sūnų, kuris žaidžia jaunimo komandose ir aš noriu matyti, kaip jis žaidžia vasaromis. Todėl manau, kad ir šią vasarą aš pasiimsiu atostogas“, – šypsojosi D.Blattas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS