Lietuvos rinktinė džiaugėsi „Cavaliers“ triumfu NBA finale | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RINKTINĖ DŽIAUGĖSI „CAVALIERS“ TRIUMFU NBA FINALE

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) superfinalo batalijos neaplenkė ir Lietuvos rinktinės krepšininkų. Daugelis jų džiaugėsi Klivlando „Cavaliers“ komandos triumfu bei žavėjosi LeBrono Jameso žaidimu.

Rinktinės krepšininkai į stovyklą Palangoje rinkosi iš karto po septintųjų finalo serijos rungtynių, kuriose „Cavaliers“ 93:89 įveikė „Golden State Warriors“ ir pirmą kartą klubo istorijoje triumfavo NBA.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ pasiteiravo daugiau nei pusės į Lietuvos rinktinės pirmąją stovyklą atvykusių krepšininkų apie jų mintis po NBA finalo.

Tik du žaidėjai – Edgaras Ulanovas ir Marius Grigonis nebuvo patenkinti „Warriors“ pralaimėjimu.

„Finalo nežiūrėjau, bet atsikėlęs ryte įsijungiau programėlę ir pažiūrėjau, kad nepasisekė... Buvau už „Warriors“. Norėjau, kad Stephenas Curry laimėtų. Tas „Warriors“ pergalių rekordas 73-9 dabar nieko nereiškia, kai pralaimėtas NBA finalas, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė M. Grigonis. – Vienas žaidimas yra reguliariame sezone, kitas – atkrintamosiose. Pamatėme, kad svarbiausiu metu užsikirto tiek Curry, tiek Klay Thompsonas.

Iš viso du kartus kėliausi naktį ir žiūrėjau NBA finalą. Aišku, tai labai skirtingas krepšinis. Pažiūriu, kaip teisėjai švilpia, kaip nešvilpia, kaip žingsniuoja, bet tai yra vis tiek geriausias krepšinis. Pamatai kaip ten draskosi LeBronas, kaip tritaškius mėto S. Curry, Thompsonas, kaip emocingai žaidžia Draymondas Greenas. Tai yra kažkas tokio. Nors ir daugelis europiečių gali pasišaipyti dėl vienų kitų dalykų, tačiau ten yra kitas lygis. Ar S. Curry mano mėgstamiausias žaidėjas? Jeigu reikėtų mokėti pinigus, tai mokėčiau, kad pažiūrėčiau, kaip jis žaidžia.“

Tuo metu Kauno „Žalgirio“ puolėjas E. Ulanovas jau buvo iš anksto patikėjęs „Warriors“ pergale, kuomet jie serijoje iki keturių pergalių buvo laimėję tris mačus iš keturių.

„Šį sezoną nepalaikiau nė vienos NBA komandos, tačiau jeigu kalbant apie finalą – buvau už „Golden State Warriors“. Kai jie serijoje pirmavo 3-1, buvau įsitikinęs, kad šiemet triumfuos būtent „Warriors“, – tvirtino E. Ulanovas.

Pirmą kartą į rinktinės stovyklą pakviestas Mindaugas Girdžiūnas neslėpė, jog nėra tas didžiausias NBA gerbėjas, kuris keltųsi naktimis stebėti rungtynių, tačiau teigė jaučiantis pagarbą LeBronui Jamesui. 

„NBA domiuosi paviršutiniškai, bet džiaugiuosi, kad laimėjo „Cavaliers“. Tai nėra komanda, už kurią sirgau visą sezoną, bet finale aš buvau už juos. Gal kažkiek iš pagarbos LeBronui Jamesui“, – kalbėjo klaipėdietis.

Jo kolega Antanas Kavaliauskas teigė net sapnavęs „Cavaliers“ triumfą.

„Finalo nežiūrėjau, bet labai labai džiaugiausi, kai atsikėliau ryte ir pasitikrinau telefoną. Net sušaukiau. Žmona atbėgo, sako „kas yra?“. Sakau, kad „Cavaliers“ laimėjo. Buvau labai patenkintas. Net sapnavau kažką tokio. Aš žinau, kad jiems tai nerūpi, bet aš jais labai didžiuojuosi, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ šnekėjo A. Kavaliauskas. – Be abejonės, LeBronas Jamesas yra mano mėgstamiausias žaidėjas.“

Robertas Javtokas turi dar įdomesnę istoriją. „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas ėjo į tą pačią Akrono St. Vincent–St. Mary mokyklą kaip ir LeBronas Jamesas. Lietuvis mokslus baigė 1999 metais, kaip tik tuomet, kai mokyklos duris pravėrė „Cavaliers“ žvaigždė.

„Vienareikšmiškai už Klivlandą. Iš tikrųjų tikėjau jais ir norėjau, kad jie laimėtų. Už „Cavaliers“ sergu jau seniai, kadangi ėjau į tą pačią mokyklą su LeBronu. Kai išėjau, jis atėjo. Tiesiog jis man patinka kaip žaidėjas, jo sudėjimas, dominavimas. Sezono pradžioje netikėjau, kad „Cavaliers“ pateks į finalą, bet dabar labai džiaugiuosi, jog laimėjo trejas rungtynes iš eilės, kadangi pirmos dvejos nuteikė labai pesimistiškai“, – pasakojo R. Javtokas.

Palaikymą pirmą čempionų titulą istorijoje iškovojusiai „Cavaliers“ išreiškė ir Rokas Giedraitis.

„Džiaugiuosi „Cavaliers“ pergale. Tiesiog man labai patinka LeBronas Jamesas. Manau, kaip ir daugeliui. Man patinka, kaip jis žaidžia. Tikėjau, kad jie gali atsitiesi, net kai atsilikinėjo serijoje 1-3“, – nedaugžodžiavo perspektyviausias LKL žaidėjas.

Savo mintimis apie NBA finalą su tinklalapiu „BasketNews.lt“ pasidalijo ir Lietuvos rinktinės viešųjų ryšių bei rinkodaros direktorius, krepšinio komentatorius Linas Kunigėlis.

„Džiaugiuosi ne dėl to, kad „Cavaliers“ būtų mano mėgstamiausia komanda, bet iš dalies dėl to, jog Žydrūnas Ilgauskas pagaliau, ne kaip žaidėjas, bet klubo narys, užsitarnavo pelnytai NBA čempionų žiedą už savo karjerą, – lietuvio sėkme džiaugėsi L. Kunigėlis. – Man „Cavaliers“ žaidimo stilius yra labiau priimtinesnis nei „Warriors“. Aš tikėjau, kad Oklahomos „Thunder“ juos išmes, kuomet pirmavo serijoje 3-1. Tačiau čempionai yra čempionai. 

Po pirmų dvejų rungtynių finale jau atrodė, kad jiems čia viskas bus kaip sviestu patepta, tačiau pasirodo, kad sporte reikia per anksti nepradėti švęsti. Matant, kaip jie elgėsi po antrų rungtynių, tai atrodė, jog jau buvo pradėję švęsti pergalę.“

Ulanovas prasitarė, kad dabar daugiausiai dėmesio skiria naujienoms, susijusioms su naujo Los Andželo „Lakers“ lyderio paieškomis, kuomet karjerą baigė Kobe Bryantas.

„Dabar kas susiję su NBA, tai mane labiausiai domina, ką Los Andželo „Lakers“ pasiims vietoj Kobe Bryanto ir koks bus jų pagrindinis žaidėjų trejetas ar ketvertas, kurie ves komandą į čempionų titulą. Labai norėčiau, kad į „Lakers“ ateitų Kevinas Durantas, – apie mėgstamiausią NBA komandą kalbėjo E. Ulanovas. – Iš aukštų žmonių gal koks Andre Drummondas iš Detroito „Pistons“? Labai nenorėčiau DeMaro DeRozano. Šiaip „Lakers“ turi neblogų žaidėjų – D'Angelo Russellą, Juliusą Randle'ą, Jordaną Clarksoną. Dar norėtųsi, kad NBA naujokų biržoje pašauktų Buddy Hieldą iš Oklahomos.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS