LKF patvirtino: bandys surengti 3 mln. eurų kainuosiantį olimpinį atrankos turnyrą | KaunoDiena.lt

LKF PATVIRTINO: BANDYS SURENGTI 3 MLN. EURŲ KAINUOSIANTĮ OLIMPINĮ ATRANKOS TURNYRĄ

  • 1

Lietuvos krepšinio federacija teiks paraišką dėl teisės 2020 metais Lietuvoje organizuoti vieną iš keturių olimpinės atrankos krepšinio turnyrų. Tai paaiškėjo po susitikimų su šalies Vyriausybės atstovais, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto ir Kauno miesto vadovais.

„Pirmiausia buvome susitikę su Premjero komanda, LTOK ir Kauno miesto vadovais bei gavome pritarimą ir palaikymą. Kartu darome viską, kad Lietuva išliktų olimpiniame kelyje ir tęstume kovą dėl patekimo į olimpines žaidynes. Serbija 2016 metais tokiam turnyrui išleido 3,2 milijono eurų, mes skaičiuojame ir dėliojame, kad su visais starto mokesčiais ir depozitais mums tai kainuotų apie 3 milijonus eurų.

Dar turime nemažai klausimų FIBA organizacijai, bet visus atsakymus tikimės gauti iki spalio vidurio, kadangi norime viską tiksliai išsiaiškinti, o laiko tarpas yra pakankamai mažas. Tačiau norime maksimaliai išnaudoti visas galimybes, kurias mes dabar turime“, –  sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Susitikimo metu prisidėti prie šio atrankos turnyro organizavimo sutiko ir šalies Vyriausybė, kuri pažadėjo skirti dalį paramos.

„Vyriausybė yra neabejinga Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės siekiui sudaryti visas galimas sąlygas prisidėti prie kelio į Tokijo olimpines žaidynes“, – teigė Lietuvos Respublikos Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

Lietuvos vyrų rinktinė nuo nepriklausomybės atkūrimo dar nė karto nepraleido olimpinių žaidynių, o vieną kartą jau teko dalyvauti panašiame atrankos turnyre 2012 metais, kai Venesueloje vykusiose varžybose lietuviai iškovojo teisę kautis žaidynėse.

 

„Krepšinio rinktinės patekimas į Tokijo olimpines žaidynes svarbus visiems Lietuvos sporto fanams. Prieš aštuonerius metus krepšininkai į Londono žaidynes pateko per papildomą atrankos turnyrą. Tai įrodymas, kad privalome išnaudoti visas, net mažiausias galimybes. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas finansiškai prisideda prie visų kandidatų ruošimo Tokijo olimpinėms žaidynėms, tarp jų – ir krepšinio rinktinės.

 

Atrankos turnyras, kur jis bevyktų, yra pasiruošimo olimpinėms žaidynėms dalis, todėl prisidėsime prie krepšininkų ruošimo kiek leis biudžetas“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Olimpinį atrankos turnyrą planuojama organizuoti Kaune, „Žalgirio“ arenoje, o jis vyks kitų metų birželio 23-28 dienomis.

„Mūsų miestas turi geriausią areną, puikius viešbučius ir – svarbiausia – daugybę krepšiniu gyvenančių žmonių. Galimybė šį turnyrą rengti pas mus yra ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos garbės reikalas“, – teigė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Pateikti paraišką ir sumokėti 25 tūkst. Šveicarijos frankų administracinį mokestį LKF privalo iki spalio 4 dienos. Keturių atrankos turnyrų organizatoriai paaiškės lapkričio 15 dieną, o burtų ceremonija vyks lapkričio 27 dieną.

Atrankos turnyruose iš viso dalyvaus 24 komandos suskirstytos į keturias grupes po šešias komandas, o Tokijo olimpinės žaidynės vyks kitų metų liepos 24–rugpjūčio 9 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

M

Didelis Aciu adomaiciui nors visi matė , kad netinkamas treneris tegul dar susimoka su visais Saboniais ir bando kapstytis , bet jau dugnas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS