LKL išsirinko miestą KMT finaliniam turnyrui | KaunoDiena.lt

LKL IŠSIRINKO MIESTĄ KMT FINALINIAM TURNYRUI

Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą pasiekusios komandos vasarį rinksis Panevėžyje.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vadovai susitarė su Panevėžio miesto savivaldybe dėl šalies taurės varžybų projekto, kuris „Cido“ arenai bus patikėtas po septynerių metų pertraukos.

Finalo ketverto varžybos Panevėžyje planuojamos vasario 13-14 dienomis.

Aukštaitijos sostinėje keturios stipriausios komandos dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės kovojo 2009 ir 2014 metais.

Pirmąjį kartą Panevėžyje laimėjo tuometinis Vilniaus „Lietuvos rytas“, o antrąjį – pasakišką žygį surengusi Prienų „TonyBet“, pusfinalyje paguldžiusi Kauno „Žalgirį“, o finale – „Lietuvos rytą“.

LKL taurės turnyro organizavimą iš LKF perėmė 2015-2016 m. sezone ir pavadino Karaliaus Mindaugo taurės varžybomis. Praėjusį vasarį šį trofėjų susigrąžinęs „Žalgiris“ KMT taurę yra laimėjęs triskart, „Rytas“ – dukart.

COVID-19 pandemijai jaukiant šio sezono varžybų grafiką, „Šiaulių“ ir Alytaus „Dzūkijos“ pora dar nespėjo išsiaiškinti kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje.

Kitos septynios komandos – aiškios: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Klaipėdos „Neptūnas“, Utenos „Juventus“, Prienų „CBet“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Ketvirtfinalių etapą planuojama sužaisti nuo gruodžio 15 d. iki sausio 18 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS