LKL prezidentas: lyga niekada nepaliks „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ | KaunoDiena.lt

LKL PREZIDENTAS: LYGA NIEKADA NEPALIKS „ŽALGIRIO“ IR „LIETUVOS RYTO“

Vienas žingsnis atgal, jog po to būtų padėti du į priekį. Tinklalapiui „BasketNews.lt“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius patvirtino, jog vakarykštis LKF sprendimas buvo neišvengiamas, tačiau teisingas.

Lietuva „dėl vaizdo“ paaukojo Vilniaus „Lietuvos rytą“, jog užlūliuotų FIBA ir laimėtų šiek tiek laiko, per kurį bus galima labiau apgalvoti karo taktiką bei manevrus.

Pats LKL prezidentas nė negalvoja apie scenarijų, kad šalies čempionate nežaistų sostinės ekipa.

„Jokių kalbų, kad mes paliktume savo flagmanus ir mestume iš LKL. Tegul net nesapnuoja FIBA, – nurėžė R. Milašius. – LKF priėmė tikrai gudrų sprendimą, pasakę, kad suspenduos „Lietuvos rytą“. Jie apsidraudė save, jog galėtų startuoti olimpinėse žaidynėse.“

Trečiadienį tinklalapyje „BasketNews.lt“ buvęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas išsakė iki tol nediskutuotą prognozę, jog po tokio FIBA žingsnio kitas opozicijos ėjimas būtų federacijų ir lygų atsiskyrimas.

Panašią taktiką savo mintyse braižo ir LKL prezidentas.

„Aš nesu šalininkas tokių dalykų (atsiskyrimų – aut. past.). Tačiau, jeigu atsiribojimas nuo LKF padėtų jiems laviruoti su rinktine, kad ši dalyvautų ne tik olimpinėse žaidynėse, o ir Europos čempionate, manau, toks sprendimas būtų teisingas. Kaip tai padaryti? Šiai dienai negaliu pasakyti“.

„Manau, kad tokį sprendimą priims visa Europa, o ne tik Lietuva, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo R. Milašius. – Mes su LKF esame viena šeima ir tikrai niekada nebuvo jokių kalbų apie atsiskyrimą. Gerai sutariame tiek su Arvydu Saboniu, tiek su Mindaugu Špoku. Tačiau, kad jiems padėtume ir išeitume iš šios bėdos, galima būtų padaryti atskirą organizaciją.“

Tokiu atveju FIBA neturės jokio teisinio pagrindo imtis sankcijų prieš federacijas. Tokia situacija dabar yra Ispanijoje, kur lyga ir federacija neturi jokių juridinių sąsąjų.

Kol kas kažką prognozuoti šiame krepšinio perversme sunku, informacija kinta kas dieną. R. Milašius įsitikinęs, kad greitai viskas dar nesibaigs, todėl priimtas LKF sprendimas dėl klubų, pasirinkusių Europos taurės turnyrą, suspendavimo kol kas neturėtų nieko gąsdinti.

„Šis procesas dar tęsis ilgai. Kokius 4-5 mėnesius. Kuo šitas karas baigsis, pamatysime rudenį, o iki tol dar daug laiko. Aš pats kiekvieną minutę palaikau ryšį tiek su „Žalgiriu“, tiek su „Lietuvos rytu“. Šiandien kalbėjausi ir su Pauliumi Motiejūnu, ir su Martynu Purliu. Niekada LKL šitų klubų nepaliks. Tai yra komandos dėl kurių verta eiti į rungtynes. Be jų nebūtų LKL, o be to ir krepšinio Lietuvoje“, – šianden iš Paryžiaus parskridęs kalbėjo R. Milašius.

LKL prezidento kritikos strėlė skaudžiai kirto ir FIBA rengiamai Čempionų lygai.

„Ta vadinama Čempionų lyga dar net vadovo neturi. Ją kūrė dvejus metus ir vis dar iki šiol struktūra nesutvarkyta. Jie prižadėjo daugybė pinigų klubams, kurių net neturi. Visi klubai nori žaisti ten, kur daug pinigų, bet FIBA jų neturi, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kartojo R. Milašius. – Skirtingai nei Eurolyga, jie neturi net rėmėjo, kuris tuos pinigus duotų. Eurolyga jau 15 metų puikiai valdo savo struktūrą ir turi kontraktus su klubais, kuriuose sumos tikrai didžiulės.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS