„Neptūnas“ sužinojo VTB Vieningosios lygos varžovus | KaunoDiena.lt

„NEPTŪNAS“ SUŽINOJO VTB VIENINGOSIOS LYGOS VARŽOVUS

Klaipėdos “Neptūno” krepšininkai ateinantį sezoną dalyvaus ne tik Eurolygos turnyre ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate, bet ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) turnyre bei VTB Vieningosios lygos pirmenybėse. Sekmadienį “Neptūno” klubo vadovas Osvaldas Kurauskas Maskvoje dalyvavo VTB Vieningosios lygos posėdyje bei burtų traukimo ceremonijoje.

Klaipėdos “Neptūno” krepšininkai ateinantį sezoną dalyvaus ne tik Eurolygos turnyre ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate, bet ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) turnyre bei VTB Vieningosios lygos pirmenybėse. Sekmadienį “Neptūno” klubo vadovas Osvaldas Kurauskas Maskvoje dalyvavo VTB Vieningosios lygos posėdyje bei burtų traukimo ceremonijoje.

Po lygos posėdžio džiūgavo trys lygos naujokės iš Lietuvos - Kėdainių „Nevėžio“, Alytaus „Dzūkijos“ bei Panevėžio „Lietkabelio“ komandos. Jos po ilgų diskusijų priimtos į besiplečiančią lygą. Ateinantį sezoną VTB Vieningoje lygoje iš viso varžysis 22 klubai.

Į VTB Vieningosios lygos pirmenybes taip pat buvo pakviestos Saratovo „Avtodor“ (Rusija) ir Loimos „Nilan Bisons“ (Suomija) komandos.

Šie klubai pakeis iš čempionato pasitraukusias Sankt Peterburgo „Spartak“, Zgorželeco „Turow“, Mariupolio „Azovmaš“ bei Donecko „Donetsk“ komandas. Pirmenybėse taip pat dalyvaus iš Liubercų į Sankt Peterburgą persikėlusi bei „Zenit“ pasivadinusi buvusi „Triumf“ ekipa.

Įvesta ir daugiau naujovių - nuo artėjančio sezono iš lygos pasitrauks ne po vieną paskutinę A ir B grupių komandą, kaip tai buvo anksčiau, o po dvi komandas.

Klaipėdos „Neptūnas“ pateko į A grupę, kur rungtyniaus su lygos čempione Maskvos CSKA, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, Alytaus „Dzūkija“, Krasnojarsko „Jenisej“, Talino „Kalev/Cramo“, Nymburko ČEZ, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“, Volgogrado „Krasny Oktyabr“, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir vardinį kvietimą gausianti komanda. Į jį pretenduoja Lenkijos ir Slovakijos klubai.

B grupė: Maskvos srities „Chimki“, Kazanės „Unics“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Kėdainių „Nevėžis“, Astanos „Astana“, Minsko „Cmoki“, Rygos „VEF, Loimos „Nilan Bisons“, Samaros „Krasnye Krylia“ ir Saratovo „Avtodor“.

Burtų traukimo ceremonija surengta dideliame laive, plaukiojant po Maskvos upę.

Osvaldas KURAUSKAS, “Neptūno” klubo direktorius: "Tai bus mūsų jau trečiasis sezonas VTB Vieningosios lygos pirmenybėse. Jau prieš burtų traukimą vykęs posėdis parodė, kad tai bus turbūt pats sudėtingiausias sezonas, kadangi sprendžiant komandų ir varžybų formato klausimą, užtrukome maždaug valandą laiko. Dėl mūsų ir Vilniaus “Lietuvos ryto” dalyvavimo VTB Vieningosios lygos pirmenybėse viskas jau buvo aišku, tačiau buvo tokių, kurie nenorėjo, kad būtų priimtos kitos trys Lietuvos ekipos – Panevėžio “Lietkabelis”, Kėdainių “Nevėžis” ir Alytaus “Dzūkija”. Neigiamą nuomonę dėl šių ekipų įsiliejimo išsakė Rygos VEF atstovai, jie siūlė rengti kvalifikacinį turnyrą. Visgi, vieno balso persvara buvo nuspręsta, kad visi minėti Lietuvos klubai priimti į lygą. Lietuvą palaikė ir lemiamo balso autoriumi tapo Valerijus Tichonenka. Gerai, kad VTB Vieningoje lygoje rungtyniaus daugiau Lietuvos klubų – nuo to visiems: ir žiūrovams, ir krepšininkams, ir klubams tik geriau. Krepšininkai, rungtyniaudami prieš stiprias ekipas, galės tobulėti, klubams atsiras galimybė užsidirbti daugiau pinigų, į sporto sales, arenas susirinks daugiau žiūrovų".

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Seksopatologas

LKL 36 rungtynės, Eurolyga 10, fucking Putlygė- 20. Ar bestovės ,vyrai, po tokio sezono?

o

3 pirmi paranoikai

Miestietis

Jei Neptūnas neatsisakys žaisti VTB, tada šiam klubui negalima skirti nei lito iš miesto biudžeto. Nenoriu, kad už mano sumokėtus mokesčius būtų remiama priešiškos šalies propagandos mašina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS