Nerimo kupinas J. Zdovcas – apie traumuotus žalgiriečius ir pasitikėjimo nekeliantį E. Mudiay | KaunoDiena.lt

NERIMO KUPINAS J. ZDOVCAS – APIE TRAUMUOTUS ŽALGIRIEČIUS IR PASITIKĖJIMO NEKELIANTĮ E. MUDIAY

Eurolygos dvigubos savaitės įkarštyje darbus Kauno „Žalgiryje“ pradėjęs Jure Zdovcas prie komandos vairo debiutavo nesėkme, kuri atnešė dar daugiau nerimo.

Vyr. treneris Belgrade privalėjo verstis be iš rikiuotės iškritusio Joffrey Lauvergne'o, o dvikovoje su „Crvena Zvezda“ blauzdos trauma atsinaujino Pauliui Jankūnui. Prie viso to, treneris užsiminė, jog nuo smulkių traumų kenčia ir daugiau žaidėjų.

Karštoje „Štark“ arenos atmosferoje slovėno vadovaujami žalgiriečiai liko kovoje iki ketvirtojo kėlinio vidurio, kai sausa pusketvirtos minutės atkarpa galutinai palaidojo žalgiriečių šansus.

„Mes nežaidėme blogai, bet nežaidėme ir puikiai, – po 61:73 pralaimėto mačo kalbėjo Zdovcas. – Buvome rungtynėse 38 minutes, kas nebuvo lengva. Bet kai buvo momentas perlaužti rungtynes, mes stigome kokybiško žaidimo, kietumo ir pasitikėjimo. Neturime daug laiko, kadangi žaidžiame dvigubą savaitę, tačiau bendrą komandos paveikslą pavyko susidaryti. Buvo ir gerų momentų, turime rasti pozityvių dalykų ir dirbti ties tuo, kas nepavyko.“

– Kokios buvo didžiausios problemos puolime?

– Žinojome, jog „Crvena Zvezda“ propaguoja labai fizišką žaidimą. Jie išstūmė mus iš mūsų kombinacijų ir ritmo. Bet pats atakose pasigedau to papildomo perdavimo. Neturime žaidėjų, kurie gali užtikrintai užbaigti atakas prasiveržimu ar nugara į krepšį. Mes tiesiog negalėjome surasti lengvų taškų, kadangi varžovai mus išmušdavo iš mūsų schemų, ko ir galėjome tikėtis. Visgi pataikėme ir kelis tokius metimus, kurie yra būtini siekiant pergalės išvykoje. Pabaigoje buvome šiek tiek išsigandę, neatsikovojome kamuolio, kas ir neleido likti rungtynėse.

– Kokie buvo tie teigiami dalykai?

– Jeigu atkreipėte dėmesį, pakeitėme pikenrolo gynybą, kuri veikė gana gerai – neleidome jiems išsimesti daug laisvų metimų ir vertėme kovoti dėl kiekvieno taško. Kai kurie krepšininkai išpildė to, ko norėjau. Bet tuo pačiu mums trūksta žaidėjų – neturime Joffrey Lauvergne’o, kurį būtų galima statyti į ketvirtą poziciją tokioje fizinėje akistatoje ir kovoje dėl atšokusių kamuolių. Taip pat neramina kai kurių žaidėjų traumos. Nenoriu išsiplėsti, bet kai kuriuos krepšininkus kamuoja smulkios traumos. Jankis net nežaidė antroje rungtynių pusėje. Tokiose rungtynėse kiekvienas krepšininkas yra reikšmingas.

– Nielsas Giffey žaidė ir ketvirtoje pozicijoje. Kaip jums patiko jo pasirodymas toje atkarpoje?

– Nielsas – žaidėjas, kuris gali rungtyniauti per visas pozicijas. Galbūt jis šįvakar turėjo žaisti ir antruoju numeriu dėl savo ūgio ir tuo pačiu taikantis prie „Crvena Zvezda“ sudėties. Mintis buvo išplėsti aikštelę ir susikurti progas tritaškiams. Man labai patinka Nielsas, jis – žaidėjas, kuris patiktų kiekvienam strategui.

Joshas Nebo buvo itin ryškus. Kaip galėtumėte įvertinti jo pasirodymą?

– Nebo buvo vienas iš mūsų šviesulių, gerai dirbo gynyboje. Jis greitai pavargo tokioje atmosferoje. Galbūt perlaikiau jį aikštelėje, bet kiekvienose rungtynėse galima pasielgti skirtingai. Pabaigoje pamėginau sužaisti taktiškai ir Tylerį Cavanaugh pastūmiau į penktą poziciją, bet mums tai kainavo taškus ir sumanymas nesuveikė.

– Minėjote, jog daug svarstėte, kiek daug būtų galima įvesti naujovių žaidime. Ką visgi bandėte pakeisti ir kaip komanda išpildė tai?

– Buvo korekcijos gynyboje ir tai suveikė gerai, man patiko. Puolime sutrikau, kadangi nespėjau susipažinti su komandos sistema. Net jeigu prieš rungtynes atrodo, jog žinau, pačiame mačo įkarštyje sutrikau, kadangi ritmas reikalauja greitų sprendimų. Bandžiau įvesti mažus dalykus per minutės pertraukėles, bet žaidėjai neišpildė to teisingai. Jeigu ir kažkas pavykdavo pildyme, „Crvena Zvezda“ mus tuoj pat išmušdavo iš kombinacijos.

– Emmanuelis Mudiay antroje rungtynių pusėje žaidė tik kelias minutes. Matėme, kaip bandėte raginti jį. Su kokiomis problemomis jis susiduria?

– Aišku, kad visi, įskaitant ir mane, nori daugiau iš jo. Žinome, kad jis gali tai padaryti, jis yra labai puikus vyrukas, geras žaidėjas, bet vis dar negaliu pasitikėti juo. Įžaidėjo pozicijoje mes turime keturis krepšininkus ir galbūt netgi Nielsą Giffey turėčiau išmėginti atakuojančiu gynėju. Momentais kentėjome nuo to, kai vienu metu teko žaisti su dviem įžaidėjais. Kol kas tai tik pirmos rungtynės. Bet kadangi jis nebuvo ritme, kiti rungtyniavo.

– Jeigu gerai suprantu, dėl kelių žaidėjų dalyvavimo penktadienio mače su Pirėjo „Olympiakos“ yra didelė abejonė?

– Taip, bet pamatysime. Nežinau, kiek yra rimta Jankūno trauma, kadangi dar neteko pasikalbėti su štabu. Tikiuosi, jog nieko rimto.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

To

Kad jis geras zaidejas ir tie kas krepsini supranta, ir mato visa paveiksla o ne tik zmogu su kamuoliu tai supranta.

Algis

Ko čia taip akcentuojamas Jankūnas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS