Pasaulio čempionate – pirmasis skandalas: rusas teisėjus išvadino „mirusiais“ | KaunoDiena.lt

PASAULIO ČEMPIONATE – PIRMASIS SKANDALAS: RUSAS TEISĖJUS IŠVADINO „MIRUSIAIS“

Šeštadienį prasidėjusiame pasaulio krepšinio čempionate pirmojo skandalo ilgai laukti neteko. Jau starto dieną jį sukėlė Rusijos krepšininkai. „Jei atvirai, teisėjai buvo kažkokie mirę, lavonai. Švilpė nežinia ką“, – išrėžė įniršęs Andrejus Voroncevičius.

Rusijos rinktinės puolėjo pykčio nenumalšino net jo ekipos pergalė 82:77 (18:13, 22:22, 18:23, 24:19) pirmajame pasaulio čempionato mače su Nigerija.

„Atleiskite, ponai teisėjai, bet aš tokius arbitrus vertinu prastai. Jūs švilpiate visiškas nesąmones“, – dėstė A.Voroncevičius.

14 taškų pelnęs ir antru pagal rezultatyvumą savo ekipoje tapusiam puolėjui itin nepatiko arbitrų darbas per rungtynes su afrikiečiais. Esą jie netoleravo kietesnio žaidimo, tarsi tinklinio varžybose saugojo žaidėjus nuo kontakto ir dėl to Rusijos rinktinė varžovus palaužė tik pačioje rungtynių pabaigoje.

Nors Sergejaus Bazarevičiaus treniruojama Rusija buvo įgijusi dviženklę persvarą iki pertraukos, kelis NBA žaidėjus turinti Nigerijos komanda perlaužė mačo eigą ir įpusėjus ketvirtajam kėliniui pirmavo 8 taškais.

Vis dėlto tritaškiai, o paskui Michailo Kulagino ir Andrejaus Voroncevičiaus išprovokuotos pražangos ir taiklūs baudų metimai paskutinę minutę nulėmė Rusijos pergalę.

Nigerijos komandai 12 taškų pelnė praėjusį sezoną Panevėžio „Lietkabeliui“ atstovavęs gynėjas Ike Iroegbu. Kitose B grupės rungtynėse sekmadienį dar žais Argentina ir Pietų Korėja. Rusijai daugiausia taškų pelnė: Michailas Kulaginas 16, Andrejus Voroncevičius 14, Andrejus Zubkovas 12, Vitalijus Fridzonas 11, Nikita Kurbanovas 8, Sergejus Karasiovas 8. Nigerijai: Joshas Okogie 18, Ike Ioregbu 12, Nnamdi Vincentas 11.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Keturi Šančiokai

Ėjome pro nnnnnnn futbolo mokyklos stadioną Žeimenos gatvėje . Aistruoliai rėkavo davai bl}}}} karuoče maladiec rusiškos kultūros žodžius . Ir nė vieno prancūziško .

To nasa kultūra

Tu į savo kultūrą pasižiūrėk klumpi,tau alkoholike iki rusų aukštumų toliau nei iki Marso ,maišas tu

kaunietis

Ką jau ką, bet šis ruselis tikrai nieko gero nepasakė, o ir tokiais pasitikėti [ jų klausytis ] neapsimoka. Kodėl ? Na, kad ir todėl , jog ...krepšinis TIKRAI ne kontaktinis sportas , juk už tai gaunama bauda. Dar taip gali manyti [ ir stengtis įtikinti kitus ] tik ...atsilikiliai, kurie stengiasi žaisti krepšinį-regbį ir...nieko gero nepasiekia , bet vis grimzda žemyn...Prisiminkime kokie reitingai rusų buvo anksčiau ir kur jie randasi dabar ? Arba ...į mūsų sostinės, taip aktyviai palaikomos nusikaltėlių grupuotės, dabartinį lygį...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS