A. Paulauskas: lietuvės – ketvirtfinalio dvikovos favoritės | KaunoDiena.lt

A. PAULAUSKAS: LIETUVĖS – KETVIRTFINALIO DVIKOVOS FAVORITĖS

Buvęs ilgametis Lietuvos moterų rinktinės treneris Algirdas Paulauskas įsitikinęs, kad Europos čempionato ketvirtfinalyje mūsų šalies nacionalinė komanda įveiks Baltarusiją.

„Prie baltarusių komandos, palyginti su ta, kuri žaidė Druskininkuose per pasiruošimą čempionatui, prisidėjo natūralizuota amerikietė Lindsey Harding. Ji yra individualistė, esu ją treniravęs. Su ja daug sunkiau žaisti, nei be jos. Manau, kad tai tik pliusas Lietuvai. Jeigu reikėtų statyti pinigus, drąsiai statyčiau už Lietuvą“, – sportas.info cituoja patyrusį moterų krepšinio specialistą.

Anot Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandos stratego, Lietuvos rinktinės privalumas – jaunystė.

„Varžovės turi dvi pajėgias žaidėjas – Anastasiją Veramejenką ir Jeleną Levčenką. Tačiau Gintarė Petronytė jau ne kartą įrodė, kad gali žaisti su J.Levčenka. Manau, kad turime daugiau pliusų nei minusų žaisdami su baltarusėmis, – tvirtino A.Paulauskas. – Baltarusijos komanda labiau pagyvenusi. Pirmame etape iškovojo tris pergales, o antrame – nė vienos. Aišku, gali būti pergalių alkis, agonijoje komanda susikoncentruoja ir laimi. Bet, manau, kad ši komanda nėra pajėgi laimėti prieš Lietuvą. Mūsų komanda jaunesnė ir, manau, bus šviežesnės.“

Paklaustas, kodėl lietuvės klysta dažniausiai čempionate, treneris šio fakto nesureikšmino.

„Todėl, kad tai jauna komanda. Reikia nebijoti klysti – patirtis susideda iš klaidų. Svarbu nekartoti tų pačių klaidų. Lietuvės stengiasi žaisti greitai, o žaisti greitai sunkiau, greičiau keičiasi situacijos. Pažymėtina, kad nėra taktinių klaidų. Yra geri norai įgyvendinti taktinius sumanymus, todėl kartais būna paskubama“, – teigė A.Paulauskas.

Lietuvos ir Baltarusijos moterų rinktinės ketvirtfinalio mačą su baltarusėmis pradės trečiadienio vakarą 21.30 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS