Prancūzus sužavėjusi J. Jocytė debiutuos ASVEL moterų komandoje | KaunoDiena.lt

PRANCŪZUS SUŽAVĖJUSI J. JOCYTĖ DEBIUTUOS ASVEL MOTERŲ KOMANDOJE

Naują karjeros etapą Prancūzijoje pradėjusi Justė Jocytė į priekį žengia septynmyliais žingsniais.

Prie Tony Parkerio valdomos Vilerbano ASVEL krepšinio akademijos vos lapkričio pabaigoje prisijungusiai 14-metei lietuvei savaitgalį planuojamas debiutas elitinėje Prancūzijos moterų krepšinio lygoje.

Puikų įspūdį palikusią J. Jocytę su ASVEL moterų komandos apranga tikimasi pamatyti sekmadienį, kai Vilerbano ekipa savo aikštėje priims Sent-Amon-Lez-O „Hainaut Basket“.

Titulą ginanti Vilerbano ekipa per septynis turus yra laimėjusi penkis sykius ir užima trečiąją vietą. „Hainaut Basket“ su trimis laimėjimais žengia aštunta.

J. Jocytė į Prancūziją išvyko lapkričio 27-ąją, kur ją itin svetingai pasitiko ASVEL personalas ir Eurolygoje kovojančios pagrindinės komandos žaidėjos.

Per tą laiką mergina dar nespėjo sužaisti nė vienerių rungtynių, turėjo kelias treniruotes su jaunimo ir ASVEL komandomis. Jos prisijungimas prie pagrindinės moterų sudėties rungtynėse buvo planuojamas kur kas vėliau.

Prieš išvykstant į Prancūziją, J. Jocytė Lietuvos krepšinio istorijoje paliko du ryškius pėdsakus, debiutuodama šalies moterų lygoje ir rinktinės sudėtyje. Atrankos į 2021 m. Europos čempionatą mače ji ant parketo žengė būdama 13 metų, 11 mėnesių ir 26 dienų amžiaus.

Dvikovoje su Albanija ji per dešimt minučių aikštėje pasižymėjo keturiais taškais (2/3 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai), trimis rezultatyviais perdavimais ir šešiais naudingumo balais.

Lietuvos moterų lygoje su Klaipėdos „Neptūno“ marškinėliais Jocytė per keturis susitikimus žaidė po 25 minutes, įmetė 11,8 taško, atkovojo po 4,5 kamuolio, atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 16 naudingumo balų.

Ketvirtadienį ASVEL ekipa Eurolygos namų mače savo aikštėje 71:87 nusileido Gdynės „Arka“ ekipai ir patyrė antrą pralaimėjimą per šešis mačus.

ASVEL gretose rungtyniauja trys WNBA žvaigždės: 24-erių prancūzė Marine Johannes (Niujorko „Liberty), 31-erių brazilė Clarissa Dos Santos (San Antonijaus „Stars“) ir 32-ejų amerikietė Alysha Clark (Sietlo „Storm“).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS