R. Jarutis tiki „Ryto“ galimybėmis: finalų serijos atskiria vaikus nuo vyrų | KaunoDiena.lt

R. JARUTIS TIKI „RYTO“ GALIMYBĖMIS: FINALŲ SERIJOS ATSKIRIA VAIKUS NUO VYRŲ

  • 2

Vilniaus „Rytas“ jau šiandien pradeda kovą „Betsafe-LKL“ finalo serijoje su Kauno „Žalgiriu“. Svečių teritorijoje šį vakarą įvyks pirmasis finalo (iki 3 pergalių) susitikimas. Prieš serijos pradžią pakalbinome buvusį „Ryto“ žaidėją, LKL čempioną Rolandą Jarutį. Ilgamečio krepšininko pasiteiravome įžvalgų apie Lietuvos grandų mūšį ir jų kelią link finalo.

„Daugelis tikėjosi, kad „Žalgiris“ pusfinalio seriją laimės 2-0, bet manė, kad „Ryto“ ir „Neptūno“ dvikovoje bus kur kas daugiau intrigos. Tačiau rezultatai, skaičiai ir „Ryto“ žaidimo kokybė įrodė visai ką kitą, ypač gynybos prasme. Nieko nuostabaus, kad abi komandos užtikrintai pateko į finalą“, – teigė R. Jarutis.

Buvęs krepšininkas yra daugelio valstybių nacionalinis čempionas, o su Vilniaus ekipa 2000 metais jis iškovojo ir LKL trofėjų. R. Jarutis atskleidė, kuo skiriasi įprastinė komandų būsena reguliariajame sezone nuo krepšinio batalijų finalo serijose. Treneris taip pat negalėjo atsižavėti atmosfera, kurią paskutinėse „Ryto“ rungtynėse sukūrė vilniečių sirgaliai.

„Yra toks posakis, kad finalai yra serijos, atskiriančios vaikus nuo vyrų. Tai bus nuožmi kova, nes „Žalgiris“ bandys apginti titulą, o „Rytas“ be abejo turi stiprių ambicijų mesti jam iššūkį.

Jeigu galima sakyti, kad „Žalgirio“ komandą sunku įveikti jų arenoje, tai ta atmosfera, kurią pamačiau Vilniuje, pusfinalio serijos rungtynėse, buvo tiesiog fantastiška. Abi komandos turi po šeštą žaidėją – sirgalius. Laukia labai geras finalas“, – mintimis dalinosi krepšinio specialistas.

Praėjusį sezoną Kinijoje besidarbavęs treneris taip pat išsakė savo nuomonę apie kertinius finalo serijos akcentus. Pasak Rolando Jaručio, svarbiausia bus nusiteikimas ir kova iki finalinės sirenos.

„Abiejų komandų treneriai vienas kitą žino tikrai gerai, rungtynėms bus tinkamai pasiruošta. Ar bus bandoma kažkuo nustebinti? Nemanau. Labai svarbu yra charakteris ir kova iki paskutinės rungtynių sekundės.

Tą reikės išlaikyti visos serijos metu. „Rytui“ norint tapt čempionais yra reikalinga bent viena pergalė Kaune. Galiu klysti, bet manau, kad „Rytas“ yra pajėgus iškovoti vieną pergalę išvykoje ir taip perimti favorito statusą.“

Šiandienos rungtynės Kaune prasidės 18.50 val. Jas transliuos BTV televizija ir portalas lkl.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

T

Bet kaip zmones uzsikrecia manija sneketi kaip visa vusuomene posakiaia patarlemis ir panasiai net keista

Italas

"Pagaminsime ir įteiksime olimpinius medalius. Tapk čempionu už 300 eurų"?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS