R. Kurtinaitis: rungtynių skaičiumi artėjame prie NBA | KaunoDiena.lt

R. KURTINAITIS: RUNGTYNIŲ SKAIČIUMI ARTĖJAME PRIE NBA

  • 0

Vyriausiasis Maskvos srities „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis teigia, kad dabartinis krepšinis ženkliai sumažina trenerių įtaką žaidimui.

Bendraudamas su Rusijos žiniasklaida, strategas įvardijo, kad labiausiai tai lemia ženkliai padidėjęs krūvis.

„Rungtynių skaičiumi mes artėjame prie NBA ir dėl didelio skaičiaus skrydžių žaidėjai nebeturi laiko poilsiui. Šioje situacijoje pranašumą įgauna komandos, žaidžiančios silpnesniuose nacionaliniuose čempionatuose. Kiekvieną savaitę su Eurolygos rungtynėmis mes žaidžiame mačus su tokiomis komandomis kaip „Zenit“, UNIKS, „Lokomotiv“ ir CSKA“, – komentavo Kurtinaitis.

„Kiekvieną savaitę žaidžiame po du mačus su savo kalibro komandomis. Tai yra sunku ir neleidžia surengti pilno pajėgumo treniruočių. Praktiškai darome tik taktinio pobūdžio treniruotes. Tai yra visų Eurolygos komandų problema. Pažiūrėkite, kiek traumuotų žaidėjų yra kitose komandose. Žaidėjai neatlaiko tokio krūvio fiziškai“, – tęsė „Chimki“ strategas.

Kurtinaitis taip pat pabrėžė, kad dėl padidėjusio krūvio treneriai yra priversti naudoti mažiau derinių ir viską patikėti žaidėjams.

„Treneriai tokiose situacijose yra priversti mažinti derinių skaičių nuo 12-15 iki 3-4 ir tokiose situacijose viskas priklauso nuo žaidėjų. Jeigu turi Larkiną ir Micičių, Delaney bei Mirotičių ar Campazzo su Llullu, tuomet esi viršuje. Jie yra žaidėjai, priimantys nestandartinius sprendimus ir vienu metimu galintys nulemti mačo baigtį.

Taip pat yra ir NBA. Jeigu nori būti viršuje, privalai turėti bent dvi superžvaigždes. Todėl trenerių vaidmuo moderniame krepšinyje ženkliai sumažėjo. Anksčiau treniruotėse galėdavome daug laiko skirti puolimui, o ypač gynybai, tačiau dabar to nebėra. Dabar žvelgiame tik į gynybos pagrindus. Krepšinis tampa vis lengvesnis ir labiau priklausomas nuo lyderių“, – užbaigė Kurtinaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS