Rinktinės sudėtyje – R. Jokubaitis ir D. Motiejūnas | KaunoDiena.lt

RINKTINĖS SUDĖTYJE – R. JOKUBAITIS IR D. MOTIEJŪNAS

Prie Lietuvos rinktinės vairo debiutuojantis Darius Maskoliūnas pristatė galutinę komandos sudėtį vasario mėnesio langui. Į pirmąjį 2021 m. Europos čempionato atrankos etapą pakviesta 14 krepšininkų, tarp jų – ir Donato Motiejūno pavardė, kurios nebuvo išplėstiniame sąraše.

Sudėtyje – naujokai Rokas Jokubaitis, Martynas Sajus, Paulius Valinskas ir Tomas Dimša.

Rinktinės sudėtis:

Gynėjai: Mantas Kalnietis, Žygimantas Janavičius, Rokas Jokubaitis, Tomas Dimša, Paulius Valinskas.

Puolėjai: Deividas Gailius, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Eimantas Bendžius, Gytis Masiulis, Jonas Mačiulis.

Centrai: Martynas Sajus, Donatas Motiejūnas, Evaldas Kairys.

Dėl Kiniją pakirtusio koronaviruso į Lietuvą grįžęs aukštaūgis šiuo metu sportuoja individualiai ir laukia žinių, koks bus priimtas sprendimas dėl likusios vietinio čempionato sezono dalies.

29-erių puolėjas paskutinįsyk šaliai atstovavo 2017 m. Europos čempionate, kai per šešerias rungtynes vidutiniškai žaidė po 14 minučių, rinko po 6,3 taško ir atkovojo po 1,3 kamuolio.

Šanchajaus „Sharks“ ekipai priklausantis lietuvis šiemet Kinijos lygoje fiksavo 22,8 taško, 15,1 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir 26,4 naudingumo balo statistiką.

Pirmąsias rungtynes lietuviai atrankoje žais vasario 21-ąją išvykoje su Belgija, o vasario 24-ąją Vilniuje priims Čekijos nacionalinę ekipą. C grupėje taip pat varžysis Danijos krepšininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS