Rusijai neleista dalyvauti vyrų krepšinio olimpinės atrankos papildomuose turnyruose | KaunoDiena.lt

RUSIJAI NELEISTA DALYVAUTI VYRŲ KREPŠINIO OLIMPINĖS ATRANKOS PAPILDOMUOSE TURNYRUOSE

Rusijos vyrų krepšinio rinktinei neleista dalyvauti papildomos atrankos į 2024 metų olimpiadą turnyruose, antradienį paskelbė Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA).

Rusijai pernai vasarį užpuolus Ukrainą, rusų ir baltarusių sportininkams įvairių sporto šakų institucijos taiko sankcijas.

Maskvos invazijai Ukrainoje tęsiantis antrus metus, Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) rekomenduoja būsimose tarptautinėse varžybose leisti atletams iš Rusijos ir Baltarusijos varžytis tik kaip individualiems neutraliems sportininkams.

„Po TOK rekomendacijų dėl atletų su rusiškais ar baltarusiškais pasais dalyvavimo tarptautinėse varžybose... FIBA vykdomasis komitetas nusprendė neleisti registruoti Rusijos vyrų nacionalinės komandos 2023 metų FIBA preliminarios olimpinės atrankos turnyruose“, – sakoma federacijos interneto svetainėje paskelbtame pareiškime.

Rusijai ir Baltarusijai jau anksčiau buvo uždrausta dalyvauti pasaulio čempionate, nuo rugpjūčio 25-osios vyksiančiame Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje. Pasaulio čempionatas, kuriame dalyvaus 32 valstybės, bus pagrindinis atrankos į olimpiadą renginys.

Į pasaulio čempionatą nepatekusioms rinktinėms rugpjūčio 12-ąją prasidėsiantys preliminarios olimpinės atrankos turnyrai bus dar viena galimybė patekti tarp 12 komandų, Paryžiuje dalyvausiančių olimpiniame turnyre.

Rusijos ir Baltarusijos moterų krepšinio komandoms buvo uždrausta dalyvauti birželį vyksiančiame 16 komandų finaliniame „EuroBasket“ turnyre – pagrindiniame žemyno olimpinės atrankos renginyje.

Gairės: Rusijos vyrų krepšinio rinktinė, olimpinė atranka, Draudimas, Tarptautinė krepšinio federacija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS