„Rytas“ finalą tęs „Jeep“ arenoje | KaunoDiena.lt

„RYTAS“ FINALĄ TĘS „JEEP“ ARENOJE

  • 2

Vilniaus „Rytas“ priėmė sprendimą, kur žais likusius „Betsafe-LKL“ finalo serijos namų mačus.

Sostinės klubas penktąjį, ir jei reikės septintąjį, finalo susitikimą žais „Jeep“ arenoje. Pastarojoje vyko trečiasis finalo mačas ir „Rytas“ jį laimėjo 85:63.

„Jeep“ arena trečiadienį buvo užpildyta sausakimšai – 2,614 žiūrovų. Į mažesnę areną vilniečiai buvo priversti persikelti dėl tą pačią dieną „Avia Solutions Group“ arenoje koncertavusios muzikos žvaigždės Jameso Blunto.

10 tūkst. žiūrovų talpinančioje ASG arenoje „Rytas“ žaidė pirmąjį mačą – susirinko 6,016 žmonių. Sostinės ekipa 68:77 nusileido „Lietkabeliui“.

Šį sezoną „Rytas“ ASG arenoje dukart žaidė prieš „Lietkabelį“ ir abusyk pralaimėjo. Pirmoji nesėkmė įvyko KMT pusfinalyje.

„Jeep“ arenoje vilniečiai šį sezoną pralaimėjo vieninteles rungtynes. Spalio 2 d. „Rytas“ 89:111 nusileido Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

„Taip, mes norime žaisti, – paklaustas, ar norėtų finalo seriją tęsti „Jeep“ arenoje, atsakė „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas. – Tai – bendras komandos noras. Suprantame ir vilniečius, kurie visi nori pamatyti mus gyvai, ir kad ne visi norintys telpa „Jeep“ arenoje.

Bet čia yra mūsų namai, mes čia sportuojame. Mes šiemet čia pralaimėjome tik vienas rungtynes spalio pradžioje. Ne man spręsti tokius dalykus, bet žinau poziciją komandos vardu, kad namų rungtynes norime žaisti „Jeep“ arenoje.“

„Sunkiau (žaisti), – arenų skirtumą pripažino „Lietkabelio“ įžaidėjas Kristupas Žemaitis. – Tai yra mažesnė, labiau suspausta arena, labiau triukšmas girdisi ir „Rytas“ jaučiasi čia geriau žaisdami. Nesumeluosiu, kad ASG arenoje kiek lengviau žaisti. Bet tai nėra pasiteisinimas, negalime taip tragiškai atrodyti.“

Finalo serijoje „Rytas“ pirmauja 2-1. Ketvirtasis mačas nuo 17.20 val. vyks šeštadienį Panevėžyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Rytas be teiseju pagalbos ir ziurovu palaikymo nemoka zaist

Anonimas

Lietkabelio vietoj net nebezaisciau ...kaip teisėjų pagalba stumia rytą į pirmą vietą ...gėda tokiai akivaizdžiai korupcijai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS