Š. Jasikevičius atviras: tai – sunkus periodas, iš kurio reikia išlipti | KaunoDiena.lt

Š. JASIKEVIČIUS ATVIRAS: TAI – SUNKUS PERIODAS, IŠ KURIO REIKIA IŠLIPTI

  • 3

Prireikė penkių bandymų, bet Kauno „Žalgiris“ pagaliau įsirašė pirmąjį laimėjimą 2019 metais. Sekmadienį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 73:69 išvargo pergalę prieš Panevėžio „Lietkabelį“ ir laimėjo pirmąsyk šiais kalendoriniais metais.

„Žalgiriui“ tai buvo penktos rungtynės per 10 dienų ir jose ne viskas klostėse gražiai, bet treneris Jasikevičius sakė to ir laukęs.

„Rungtynės gana prastos, gerų ir nesitikėjau, – po mačo „Cido“ arenoje kalbėjo Š. Jasikevičius. – Norėjosi laimėti keliais taškais, tą pasakiau žaidėjams, jie tą įvykdė.

Matosi kad esame išsibalansavę ir žaidėjų pastangos tikrai yra puikios, bet galva yra perpildyta visokiomis mintimis. Kažkas neleidžia koncentruotis į žaidimą. Galvoju dėl tų keturių pralaimėjimų atsiranda nervingumas. Kad ir būtų tokios pastangos, gražaus krepšinio negalima rodyti.

Galėjo būti lengviau, jeigu ne aibė pramestų baudų, pramestų metimų iš po krepšio. Varžovą palikti mažiau nei su 70 taškų irgi nėra blogai. Tai – sunkus periodas, aibė rungtynių nepadeda, norėtųsi ramybės ir pasitreniruoti, bet yra kaip yra. Nereikia verkti ir tiesiog išlipti iš šios situacijos.“

„Žalgiris“ vėl nespindėjo puolime ir šį kartą tik ketvirtajame kėlinyje pelnė daugiau nei 20 taškų. Iki tol jie per ketvirtį rinkdavo 12, 17 ir 18  taškų, tačiau ketvirtajame galiausiai išsilaisvino, surinkdami 26.

Anot  „Žalgirio“ stratego, tai neturėtų stebinti.

„Nebuvo taip blogai, nes žaidėme prieš komandą, kuri turėjo laiko pasiruošti, – sakė Š. Jasikevičius. – Krepšinis apsiverčia, kai sumetame kelias baudas, o pirmoje pusėje jų prametėme devynias. Komandos gyvenime ateina tokie periodai ir jie tokie būna. Išlipti gali tik su savo charakteriu, buvimu kartu ir atsidavimu komandai bei sistemai.“

„Žalgiris“ iš viso prametė 11 baudų ir realizavo 42 proc. metimų (23/55).

„Žalgirio“ trenerį turėjo nudžiuginti Nate’o Wolterso pasirodymas. 29 minutes žaidęs įžaidėjas pelnė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, taip sužaisdamas asmeniškai naudingiausias (32 balai) rungtynes šį sezoną.

„Per pastarąsias dvejas-trejas rungtynes matau daug gerų ženklų. Nate’ui žaidimas ir gautas psichologinis bei fizinis krūvis padės sugrįžti į tą ritmą. Ir Paulius momentais žaidė gerai. Mes vis dar nesužaidžiame rungtynių, kai dauguma žaidžia gerai, tikimės, kad tai bus netolimoje ateityje“, – sakė Š. Jasikevičius.

Šį kartą Woltersą nuo suolo pirmiausia keitė Rokas Jokubaitis, bet per puspenktos minutės jis užsidirbo du blokus.

Antrajame kėlinyje nuo suolo pakilęs Derrickas Waltonas žaidė puspenktos minutės ir savo pasirodymą baigė po skaudaus kritimo. Nors nepanašu, kad jis būtų susižeidęs, daugiau amerikietis aikštėje nebepasirodė.

Jokubaitis trečiajame kėlinyje dar buvo išbėgęs į aikštę minutei, o ketvirtajame kėlinyje Woltersui atsipūsti leido Thomasas Walkupas, kuris pirmą kartą šį sezoną perėmė įžaidėjo vaidmenį.

„Thomasas puikiai žaidė gynyboje, manau, jis dvi-tris atakas galėjo komandą įvesti į puolimą, tada galėjome žaisti ant Mariaus, kuris gerai jautėsi, – aiškino Š. Jasikevičius. – Buvo likusios apie 5 min., laukė komercinė minutės pertraukėlė, aš turėjau dvi minutes, o Nate’ui reikėjo poros minučių poilsio. Nusprendėme statyti žaidimą daugiau ant gynybos.“

„Žalgiris“ šiandien išmetė 12 tritaškių, iš kurių tikslą pasiekė 5. Anot Š. Jasikevičiaus, nereikia taip akcentuoti komandos tolimų metimų, kadangi esama „Žalgirio“ puolimo sistema yra viena geriausių Eurolygoje

„Tritaškius reikia turėti, kam mesti, ir, kas svarbiausia, juos reikia susikurti. Varžovas nėra kvailas, jis žino kad tritaškius mes Grigonis ir Milaknis, – sakė Š. Jasikevičius. – Manęs tai nejaudina. Žinau, kad su visa mūsų komanda, su visa sistema esame viena geriausių puolančių komandų Eurolygoje. Gal ne šiai dienai, bet bandome įvesti naujus žmones, o kiekvienas laisvas žmogus gali mesti.“

„Žalgirio“ po poros dienų laukia dar vienos rungtynės – Karaliaus Mindaugo taurės mačas Šiauliuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Po kaledu

pernai zalgirys shu a male ir siemet tas pat. Ne traumos kaltos, o jeska nesugeba sustyguoti komandos vis sapaliodamas apiekazkokio zaidimo plano nesilaikyma. Is tikruju ,gal nesilaikoma gyvenimo disciplinos normu plano! Gal zaidejams nusibodo tas nesveikas rekimas saukimas trenerio?

Edis

Idomu po rungtyniu saras nusivede teisejus i restorana,nes tai buvo sestasis komandos narys.Sarmata

gal

Jasikevičių praeitų metų laurai užliūliavo, teko matyti, tai aikštėje prieš rungtynes, toks pasikėlęs, susireikšminęs, o vykstant žaidimui išviso nesivaldė, ant visų tik rėkė, kaip ant žaidėjų, taip ir ant teisėjo, na labai negerą įspūdį paliko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS