Sensacija: „Vytis“ KMT turnyre patiesė „Nevėžį-Optibet“ | KaunoDiena.lt

SENSACIJA: „VYTIS“ KMT TURNYRE PATIESĖ „NEVĖŽĮ-OPTIBET“

  • 1

Įspūdingą pergalę Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) starte iškovojo Šakių „Vytis“, kuris savų sirgalių akivaizdoje 81:66 (12:19, 27:17, 18:18, 24:12) palaužė Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujančią Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ekipą.

Tai yra pirmas atvejis per Karaliaus Mindaugo taurės istoriją, kuomet Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipa palaužė LKL klubą. Nuo 2018-2019 metų sezono KMT rungtyniaujančios NKL komandos pralaimėjo visas žaistas rungtynes.

Į kitą etapą pateks komanda, po dvejų tarpusavio rungtynių turėsianti geresnį įmestų ir praleistų taškų santykį. Antrasis mačas spalio 27-ąją vyks Kėdainiuose.

Rungtynes geriau pradėjo svečiai iš Kėdainių, kurie ketvirčio pabaigoje surengė spurtą – 9:2 ir po pirmojo kėlinio turėjo 7 taškų persvarą (19:12).

Vis dėlto antrajame kėlinyje Eriko Kučiausko auklėtiniams ne tik pavyko atsitiesti, bet ir perlaužti rungtynes savo naudai. Kaip iš natų sužaidę ir per ketvirtį net 27 taškus pelnę „Vyčio“ krepšininkai į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 39:36.

Po pertraukos vaizdas aikštelėje nesikeitė. „Vytis“ išlaikė turėtą persvarą, besibaigiant trečiajam kėliniui Laurynas Samėnas realizavo abi baudas ir po 30 grynojo žaidimo minučių šeimininkai buvo priekyje (57:54).

Likus žaisti kiek daugiau nei 6 minutes „Nevėžio“ krepšininkai, po taiklaus Vaido Kariniausko dvitaškio sumažino atsilikimą iki minimumo (64:65), tačiau užsikabinti kėdainiečiams nepavyko – „Vytis“ surengė galingą spurtą (16:2) ir šventė pirmąją tarpusavio pergalę, taip susikraudamas solidų 15 taškų pranašumą prieš atsakomąją dvikovą.

Pagrindinis „Vyčio“ pergalės kalvis buvo Aurelijus Pukelis, per 21 minutę pelnęs 22 taškus (5/5 dvit., 2/4 trit., 6/8 baud. met.), atkovojęs 9 ir perėmęs 3 kamuolius bei surinkęs 33 naudingumo balus.

Jam puikiai talkino Darjušas Lavrinovičius. Brolis per 18 minučių pelnė 14 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 17 naudingumo balų

Susitikime už savo ekipos vairo negalėjo stovėti „Nevėžio“ vyr. treneris Marius Kiltinavičius, kuris mačą praleido dėl ligos, o jį pavadavo asistentas Šarūnas Ciparis.

„Vytis“: Aurimas Pukelis 22, Darjušas Lavrinovičius 14, Laurynas Samėnas ir Paulius Semaška po 10.

„Nevėžis“: Vaidas Kariniauskas 15, Domantas Vilys 14, Ignas Lukošius 11, Vaidas Čepukaitis 9.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

O ką padarė jam , kai patiesė ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS