Serbai iš anksto apsidraudžia: pralaimėjimas lietuviams nebūtų tragedija | KaunoDiena.lt

SERBAI IŠ ANKSTO APSIDRAUDŽIA: PRALAIMĖJIMAS LIETUVIAMS NEBŪTŲ TRAGEDIJA

“Ne mes turime bijoti savo varžovų, bet jie tegul bijo mūsų“, – tokius žodžius prieš išvykdamas į pirmąjį savo Europos čempionatą per palydėtuves ištarė Donatas Motiejūnas. Lietuvos rinktinės debiutantui niekada netrūko pasitikėjimo savo jėgomis, tačiau verta pažymėti ir tai, kad pirmieji lietuvių varžovai žemyno pirmenybėse serbai dvikovos su Jono Kazlausko kariauna laukia su nerimu.

Šiandien vėlai vakare „Podmežakla“ sporto komplekse mūsų rinktinė pradės Europos užkariavimą. Nors lietuviai ir serbai yra laikomi B grupės favoritais, o nemažai krepšinio ekspertų šiandieninį mūsų Alpių papėdėje vadina kova dėl pirmosios vietos, patys serbai savo šansus vertina labai atsargiai ir, panašu, kad baiminasi lietuvių.

Vienam garsiausių Europos krepšinio specialistų Dušanui Ivkovičiui prieš pat čempionatą teko spręsti labai sunkų galvosūkį. Keletą pastarųjų metų ryškiu Serbijos rinktinės lyderiu buvęs Milošas Teodosičius taip ir neišsigydė traumos ir į Slovėniją neatvyko. Maža to, „ereliams“ Jesenicėse teks kautis ir be nugaros skausmus kenčiančio Vladimiro Lučičiaus.

Į Slovėniją treneris atsivežė net šešis krepšininkus, kurie dar niekada nėra vilkėję rinktinės marškinėlių per tarptautinius mačus.

„Pirmajame mače mes nieko neprarasime, jei ir pralaimėsime. Jei vis dėlto mačas su lietuviais susiklostytų nesėkmingai, mes pasistengsime reabilituotis dvikovose su bosniais ir makedonais. Tos rungtynės mums bus labai svarbios“, – nuo savo auklėtinių pečių psichologinę naštą prieš šiandienos dvikovą bandė nuimti D.Ivkovičius. 69-erių patyręs specialistas jau yra užsiminęs, kad po čempionato paliks savo postą.

Anot trenerio, jauniems jo auklėtiniams prieš pirmąsias rungtynes svarbiausia ne varžovų analizė, o psichologinis nusiteikimas. „Labai svarbu, kad jauni mūsų žaidėjai neišsigąstų ir būtų tinkamai pasirengę pakeisti M. Teodosičių“, – dėstė serbas. 

Iškritus pagrindiniam įžaidėjui, serbų atakų organizatoriaus vaidmenį Duda greičiausiai patikės neblogam lietuvių pažįstamam Nemanja Nedovičiui. Ateinantį sezoną su „Golden State Warriors“ klubu stipriausios planetos krepšinio lygos (NBA) duris praversiantis buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas antrino treneriui ir teigė, jog dvikovoje su lietuviais labai svarbūs bus psichologiniai aspektai.

„Pirmas  mačas – pats svarbiausias. Pergalės atveju tikrai būtume pakylėti, tačiau ir pralaimėjimus pasaulis nesugriūtų. Manęs asmeniškai laukia akistata prieš labai gerus krepšininkus kaip Mantas Kalnietis ar Tomas Delninkaitis, tačiau didžiausia lietuvių jėga slypi po krepšiu“, – pažymėjo įžaidėjas.

Krepšinio specialistai ypač laukia ir jaunojo Jono Valančiūno kovos po krepšiu su serbų milžinu Nenadu Krstičiumi. Maskvos CSKA vidurio puolėjas šios principinės akistatos nesureikšmina ir tikina, jog vienas žaidėjas, kad ir koks jis nebebūtų stiprus, rungtynių nelaimės.

„Aš esu pasirengęs kovoti su Jonu tačiau ne mažiau svarbios šiame mače bus ir kitos mikrodvikovos. Pirmame mače būtų gerai laimėti ir džiugiomis nuotaikomis pradėti čempionatą, tačiau jei taip nenutiks, labai svarbu, kad mūsų jauni žaidėjai šį pralaimėjimą kuo greičiau užmirštų“, – teigė vienas vyriausių serbų rinktinės žaidėjų.

GALERIJA

  • Serbai iš anksto apsidraudžia: pralaimėjimas lietuviams nebūtų tragedija
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

xe xe xe

serbai gali laimeti ir su vaikais pvz. euroligoj partizanas su maziausiu biudzetu namuose aplose tokius grandus kaip barselona ir tttt....jie yra kovotojai is prigimties,o musu lepuniukai islepinti slamanciu!

Dviprasmybė

Reikia neužmiršti, kad pagiriant serbus už relų situacijos įvertinimą, reikia neužmiršti, kad kuo stipresnis varžovas, tuo labiau jie stengsis "pakišti koją".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS