Šešiolikmečių krepšininkų treneris: man jie – čempionai | KaunoDiena.lt

ŠEŠIOLIKMEČIŲ KREPŠININKŲ TRENERIS: MAN JIE – ČEMPIONAI

  • 1

Europos čempionato sidabrą iškovojusios Lietuvos jaunučių (U16) vaikinų treneris Mantas Šernius didžiuojasi jaunaisiais krepšininkais. Tai jis pareiškė sekmadienį per improvizuotą rinktinės sutikimo ceremoniją Kaune, į kurią jaunuoliai atvažiavo tiesiai iš Lenkijos, kur vyko čempionatas.

„Labai norėjosi pergalės, buvome netoli, tačiau krepšinis yra toks sportas... Man šie vaikinai yra čempionai. Nemanau, kad kas nors koją pakišo. Tai yra realybe, toks yra sportas. Turime būti realistai ir žvelgti į tai pozityviai“, – Kauno viešbučio „Europa Royale” kiemelyje vykusio sutikimo metu sakė M.Šernius.

Iki pat finalo pergalių keliu ėję Lietuvos šešiolikamečiai dramatišką finalą 72:74 nusileido Ispanijos rinktinei, taip ir nepatyrusiai nė vieno pralaimėjimo.

„Čempionatas mums buvo tikrai labai puikus, puikiai dirbome, komandiškai žaidėme. Pritrūko sėkmės. Sirgaliai mums buvo kaip šeštas žaidėjas, tikrai norėčiau jiems padėkoti. Man puikiai sekėsi žaisti, komandai taip pat, stengėmės iš visų jėgų, bet kažko pritruko. Tėvelis pagyrė, sakė, kad reikės dirbti toliau, kad laimėtume auksą ateityje“, – kalbėjo į simbolinį čempionato penketą išrinktas Dovydas Giedraitis – olimpinės bronzos laimėtojo Andriaus Giedraičio sūnus.

Kaune vaikinus pasitiko ir sveikino jų tėvai ir artimieji, Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila, Lietuvos krepšinio federacijos atstovai.

„Tai buvo pirmasis žingsnelis į didįjį krepšinį. Noriu palinkėti, kad kitas žingsnelis būtų jau kitokios spalvos, labiau blizgantis. Labai tikiuosi, kad ateis toks laikas, kai prie kurio nors jūsų prieisiu ir pasveikinsiu patekus į vyrų rinktinę”, – sakė R.Radvila.

 

GALERIJA

  • Šešiolikmečių krepšininkų treneris: man jie – čempionai
  • Šešiolikmečių krepšininkų treneris: man jie – čempionai
LKF nuotr.
Gairės: krepšinis, sportas, U16
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunas 39

Ispanai buvo gersni ir laimejo!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS