Sporto aistruoliams – daugiau krepšinio | KaunoDiena.lt

SPORTO AISTRUOLIAMS – DAUGIAU KREPŠINIO

Ateinantį krepšinio sezoną gerokai daugiau nei anksčiau šios sporto šakos mėgėjų galės stebėti ne vien Eurolygos, bet ir Europos taurės turnyro rungtynes.

Transliuos LRT

Tokią galimybę suteiks Eurolygos ir Lietuvos nacionalinės televizijos (LRT) bendradarbiavimas – sutartis sudaryta artimiausiems trims sezonams.

Eurolygos varžybose, kurios startuos spalio 1-ąją, dalyvaus Kauno "Žalgiris", o rugsėjo 29-ąją prasidėsiančiame Europos taurės turnyre kovos Panevėžio "Lietkabelis".

"Pastarąjį dešimtmetį mūsų komandos rungtynes Eurolygoje buvo galima matyti tiesiogiai tik per mokamą televizijos kanalą, dabar situacija keisis iš esmės. Šiuo metu tiek sirgalių, tiek rėmėjų palaikymas sportininkams, bandantiems prisitaikyti prie koronaviruso diktuojamų sąlygų, yra kaip niekad labai reikalingas", – sakė "Žalgirio" klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

LRT tiesiogiai transliuos 34 žalgiriečių rungtynes (17 – Kaune ir 17 –  išvykose). Be to, žiūrovų lauks specialios laidos, bus kalbinami krepšinio specialistai, treneriai, žaidėjai.

LRT taip pat rodys Eurolygos atkrintamąsias varžybas ir finalo ketverto turnyrą.

Artimiausia LRT transliacija – iš ikisezoninio turnyro Kaune, kur rugsėjo 12–13 d. žais "Žalgiris", Berlyno ALBA, Atėnų "Panathinaikos" ir Milano "AX Armani Olimpia".

Panevėžys ruošiasi

"Lietkabelio" krepšininkai Europos taurės turnyro C grupėje varžysis su "Monaco", Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban", "MoraBanc Andorra", Antverpeno "Telenet Giants" ir Bolonijos "Virtus Segafredo" ekipomis.

"Lokomotiv-Kuban" žaidėjų gretose bus Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas, "Virtus Segafredo" – olimpinis, pasaulio ir Europos vicečempionas Milošas Teodosičius.

Rugsėjo 30-ąją panevėžiečiai savo aikštėje susitiks su Bolonijos komanda.

"Europos taurės turnyras – iššūkis klubui, žaidėjams ir man asmeniškai. Galimybė dalyvauti šiose varžybose padėjo mums į sudėtį privilioti kelis aukštesnio lygio krepšininkus. Mane šis turnyras taip pat labai motyvuoja. Turime padaryti viską, ką galime geriausiai, kad tinkamai reprezentuotume Panevėžio klubą ir Lietuvos krepšinį", – kalbėjo "Lietkabelio" vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas.

LRT taip pat transliuos Europos taurės turnyro atkrintamąsias varžybas bei finalą.

Milano klube – virusas

Būsimieji "Žalgirio" varžovai Milano krepšininkai jau išmėgino jėgas aikštėje.

Per pirmą kontrolinę dvikovą "AX Armani Olimpia" ekipa 86:82 įveikė Sasario "Dinamo". Nugalėtojams 18 taškų pelnė Malcolmas Delaney, o buvęs žalgirietis Zachas LeDay – 5.

Buvęs žalgirietis Z.LeDay (su kamuoliu) jau debiutavo "AX Armani Olimpia"  komandoje.

Antrą pergalę milaniečiai šventė 81:78 palaužę Venecijos "Umana Reyer" klubą. "AX Armani Olimpia" lyderis buvo Kevinas Punteris – 19 taškų. Z.LeDay surinko 9 tšk.

Vakar Milano klubas pranešė, kad dėl vieno teigiamo COVID-19 testo priverstinai stabdo pasiruošimą artėjančiam sezonui. Pažymima, kad asmuo (jis neįvardytas) nejaučia simptomų ir yra saviizoliacijoje, o visa komanda – medikų priežiūroje.

Rungtynės – kasdien

"Panathinaikos" ekipa, dalyvausianti ikisezoniniame turnyre Kaune, į pirmą treniruotę susirinko rugpjūčio 18-ąją, o Berlyno ALBA pratybas pradėjo viena diena vėliau.

Vakar Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama "Barcelona" rungtyniavo su "MoraBank Andorra", o Maskvos CSKA – su kita Rusijos sostinės ekipa "Runa".

Š.Jasikevičiaus vadovaujama "Barcelona" šią savaitę sužais trejas rungtynes.

Šiandien numatyta Miuncheno "Bayern"dvikova su Liublianos "Cedevita Olimpija", rytoj – Badalonos "Joventut" ir "Valencia", Burgoso "San Pablo" ir Vitorijos "Baskonia" bei Vilerbano ASVEL ir "Elan Chalon" mačai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS