Studentai nelaimi, bet kaunasi pagirtinai | KaunoDiena.lt

STUDENTAI NELAIMI, BET KAUNASI PAGIRTINAI

Prieš atkrintamąsias NKL varžybas lyderiai, užsitikrinę vietą kitame etape, gali mėgautis ramesniu gyvenimu, o likusios ekipos stoja į žūtbūtinius mūšius. Savas užduotis sprendžia ir vidutiniokai, ir autsaideriai.

Praėjusį savaitgalį Kauno „Žalgirio“ ekipos dubleriai įsirašė ir pergalę, ir pralaimėjimą. Tuo tarpu Kauno Technologijos universiteto studentai abusyk kovėsi iš visų jėgų, bet aikštę paliko tuščiomis.

Jaunieji žalgiriečiai 35-ajame ture po atkaklios kovos 87:84 pranoko KTU, o 36-ajame susidūrė su kur kas rimtesniu išbandymu. Vienus čempionato autsaiderių pakeitė vienas lyderių – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Nors žalgiriečiai turėjo ne vieną šansą išplėšti bent pratęsimą, jie tuo nepasinaudojo. Iš pradžių svečių puolėjas Martynas Arlauskas atėmė šansą atsilikinėjusiems (76:78) kauniečiams rezultatą išlyginti. Vėliau, likus 9 sek. kitas žalgirietis Matas Jogėla galėjo tapti tikru mačo didvyriu, bet jo mestas tritaškis tikslo nepasiekė. Tai leido klaipėdiečiams triumfuoti 79:76 ir įsirašyti jau 25-ąjį laimėjimą, tokiu būdu išsaugant trečiąją poziciją. Žalgiriečiai su 19 pergalių lieka penkti. Nugalėtojams Mindaugas Stašys pelnė 18 taškų, Džiugas Slavinskas 16, Aidas Einikis 11. Pralaimėjusiems net 27 taškus surinko ir 14 kamuolių atkovojo M.Jogėla. Marius Valinskas pridūrė 12 taškų, Erikas Venskus 11.

KTU krepšininkų vargai tęsėsi ir 36-ajame ture. Jie ir vėl parodė tvirtą charakterį, tačiau namuose 83:87 turėjo pripažinti Mažeikių „Erelių“ pranašumą. Nors ir nusileisdami žaidėjų individualiomis galimybėmis, kauniečiai po dviejų kėlinių pirmavo 41:36. Jie neatleido vadžių ir po ilgosios pertraukos, tačiau niekaip neįstengė sulaikyti „Erelių“ lyderio Aurimo Urbono. Šis svečių žaidėjas pelnė vadinamąjį trigubą dublį. Jis ne tik įmetė 21 tašką, bet ir atkovojo 13 kamuolių bei atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Kauniečiams daugiausia taškų pelnė Medas Kuprijanovas 23, Mindaugas Motuzas 16, Matas Sapiega (10 rez. perd.) ir Matas Staniukaitis po 11.

KTU krepšininkai pabėgo iš paskutinės vietos, tačiau kol kas nėra ramūs dėl ateities. Jų sąskaitoje 7 pergalės. Tiek pat turi ir žemiau esantis Joniškio „Delikatesas“, viena mažiau - „Palangos“ taupyklėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS