T. Gaidamavičius: pavyko sustiprinti kai kurias komandos grandis | KaunoDiena.lt

T. GAIDAMAVIČIUS: PAVYKO SUSTIPRINTI KAI KURIAS KOMANDOS GRANDIS

  • 0

Naujam „7bet-NKL“ sezonui besirengianti Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ jau 10 dienų lieja prakaitą treniruotėse, o penktadienį sužais ir pirmąsias kontrolines rungtynes kaimyniniame Vilkaviškyje su vietos „Perlu“.

Marijampolės komandos vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius teigia, kad vasarą pavyko sustiprinti tas grandis, kurias labiausiai norėjosi, o sezonas žada būtų labai įdomus.

„Viskas vyksta normaliai, visi dirba, stengiasi, jokių sunkumų nėra. Daugiausia dėmesio iki šiol skyrėme fiziniam pasirengimui, geras oras leido treniruotis stadione, o dabar jau pradedame treniruotes salėje, - apie pirmąjį pasirengimo sezonui etapą pasakojo T.Gaidamavičius. - Kiek blaško tik tai, kad dėl 3x3 krepšinio varžybų keletas žaidėjų vis išvyksta. Juo labiau, kad po tris „Sūduvos-Mantingos“ žaidėjus atstovauja dviem 3x3 komandoms. Stengiamės laviruoti, kartu dirba keturi jaunieji Marijampolės sporto centro auklėtiniai, jie mums padeda treniruotėse.“ 

Marijampolės komanda tarp sezonų gerokai atsinaujino, prie ekipos prisijungė Vytautas Šulskis, Dominykas Domarkas, Domantas Vilys ir Egidijus Dimša.

„Šiandien tenkina visos pozicijos, o komplektacijos metu buvo visko. Turėjome žaidėjų, kuriuos norėtume prisivilioti, sąrašą, kai kuriuos pasikviesti pavyko, - pasakojo Marijampolės komandos vyriausiasis treneris. - Praeitą sezoną mūsų žaidime trūko aštrumo, žaidimo 1 prieš 1, manau, pavyko padėtį pagerinti. Praeitas sezonas mums nebuvo prastas, nepavyko tik finalo ketvertas, tad žaidime bus tęstinumas, eisime ta pačia linija.“

„Sūduva-Mantinga“ penktadienį 17.45 val. Vilkaviškio sporto ir pramogų centre žais kontrolines rungtynes su „Perlu“, rugsėjo 21-ąją Vilniuje susiks su „Rytu-2“, o mėnesį užbaigs kontroliniu turnyru Jurbarke.

2023-2024 m. „7bet-NKL“ sezonas prasidės spalio 5 d., tačiau marijampoliečiai savo pirmąsias rungtynes žais keletu dienų vėliau namie su Klaipėdos „Neptūnu-Akvaservis“.

Bene didžiausia šio sezono lygos naujovė - finalo ketvertą pakeisiančios kovos serijose. Anot T.Gaidamavičiaus, tai gali būti teigiama naujovė.

„Serijos gal yra įdomiau, nes komandos žais daugiau rungtynių namie, žiūrovai gaus daugiau emocijų, - svarstė „Sūduvos-Mantingos“ vyriausiasis treneris. - Pati lyga, manau, šiemet sustiprėjo, nes nemažas būrys krepšininkų sugrįžo iš LKL. Bus daug lygiaverčių komandų, tad bus visiems įdomu.“

 
 
 
 
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS