Už išpirką „Šiaulius“ palieka A. Van Vlietas | KaunoDiena.lt

UŽ IŠPIRKĄ „ŠIAULIUS“ PALIEKA A. VAN VLIETAS

„Šiaulių“ klube tarpsezonio darbus išjudino išvykstantys legionieriai vedliai. Komandai atsisveikinus su LKL sezono MVP tapusiu Elvaru Fridrikssonu, tinklalapio BasketNews žiniomis, tokiu pat principu Saulės miestą palieka ir Andy Van Vlietas.

Trečias naudingiausias Antano Sireikos auklėtinis pasinaudojo numatyta sąlyga nutraukti netrukus 2021-2022 m. sezonui įsigalioti turėjusią sutartį.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, „Šiauliams“ atiteks sutarta kompensacija.

25-erių Belgijos centras turėtų persikelti į Izraelį, informuoja BasketNews šaltiniai.

Van Vlietas pastarąjį sezoną LKL vidutiniškai rungtyniavo po 26 minutes, įmetė po 11,1 taško, atkovojo po 5,8 kamuolio, atliko po 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 13,2 naudingumo balo.

Belgijos rinktinės narys „Šiaulių“ gretose buvo geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojantis krepšininkas, o pagal rezultatyvumą – ketvirtas.

Iš dviženklį taškų rinkusių krepšininkų Saulės mieste liko tik Arminas Urbutis, su kuriuo sutartis buvo pratęsta dar metams. Fridrikssonas (vid. 15,3 tšk.) už išpirką nutraukė sutartį ir persikėlė į Antverpeno „Telenet Giants“, o Kaspars Berzins (vid. 11,7 tšk.) išvyko į Panevėžio „Lietkabelio“ stovyklą.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, komandoje taip pat išsisprendė kitų dviejų žaidėjų likimas – „Šiauliams“ toliau atstovaus Eimantas Stankevičius ir Martynas Varnas.

Krepšininkų kontraktuose buvo įtrauktos pliuso sąlygos dėl 2021-2022 m. sezono, tačiau praėjo terminas iki kada sutartys galėjo būti nutrauktos.

Varnas Šiauliuose sužaidė pirmąjį sezoną, tuo metu Stankevičiui tai buvo antrieji metai.

24-erių Varnas vidutiniškai rungtyniavo po 24 minutes, įmetė po 9,5 taško, sugriebė po 2 kamuolius ir atliko po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

23-erių Stankevičiaus rodikliai siekė 7,8 taško, 2,3 atkovoto kamuolio ir 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS