V. Čeponiui pastabą išrašęs A. Sireika: žinau, kad pateksime į finalo ketvertą | KaunoDiena.lt

V. ČEPONIUI PASTABĄ IŠRAŠĘS A. SIREIKA: ŽINAU, KAD PATEKSIME Į FINALO KETVERTĄ

  • 1

Po sunkios pergalės Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalyje „Šiaulių-7bet“ strategas Antanas Sireika dalino pamokas ne tik savo auklėtiniams, bet ir žurnalistams.

Šiauliečiai vienu metu turėjo 15 taškų pranašumą, bet galop trimis taškais 86:83 įveikė nukraujavusią Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

„Tyčia neišbarstėme. Reiškia varžovai vertė klysti, – apie pamestą pranašumą kalbėjo A. Sireika. – Niekas nenutiko. Pora klaidų, blogi perdavimai, gauni metimą. Galvojo, kad reikia pasilikti ir Vytautas Šulskis išsimeta laisvą tritaškį. Trys ar du metimai – labai greit skirtumas mažėja. Nereikia čia galvoti – 15 taškų pranašumas ar kažkiek. Ne tiek dar esame matę. Svarbiausia, kad visi esantys žaidėjai aikštėje norėtų kamuolį gauti. Priešpaskutinė ataka, kai Eimantas Stankevičius turėjo kamuolį... du krašte, du kitur ir jis vienas per vidurį vargsta. Kodėl jūs neieškote kamuolio? Duokite kamuolį, vienas pro kitą prabėkite, įkirskite. Nepalikite žmogaus vieno, gal jis apskritai negali to daryti. Turime labai daug kur dirbti.“

Šiauliečiai niekaip nesustabdė siautėjusio V. Šulskio, kuris per 33 minutes pelnė 23 taškus (4/8 trit., 9/11 baudų), atkovojo 9 kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus.

„Viską galima padaryti ir visus uždengti. Nereikia palikti laisvų. V. Šulskis užeina už didelio žmogaus, supranta, kad reikia pasikeisti ir meta. Aišku, V. Šulskis labai protingas žaidėjas. Jis moka užstumti savo žmogų. Net nesugebėjo Danusevičius ar Armwoodas pasikeisti. Tai čia yra jo meistriškumas, o ne mūsų gynyboje“, – varžovo benefisą aiškino A. Sireika.

Šiauliečių gretose išsiskyrė 16 taškų pelnęs Jonas Elmore'as. Vis tik amerikietis iš žaidimo pataikė 4 metimus iš 13 ir 4 kartus suklydo.

Treneriui užkliuvo komandos lyderio žaidimas. Taip pat Sireika prisiminė tinklalapyje „BasketNews“ pasirodžiusi interviu su J. Elmore'u.

„Nieko neleidžiu. Čia žurnalistai rašo, man labai nepatinka. Išėjo didžiulis interviu, kad Sireika ruošia, naujas MVP ir taip toliau. Viską jie moka pasiskaityti ir viską žino. Žaidėjas išeina ir šiandien nori tapti MVP. MVP reikia tapti po kantraus ir juodo darbo. Ir, visų pirma, reikia žaisti dėl komandos. Aš nenoriu kepti tuščius MVP, kurie neduos pergalių. Šiandien, aišku, laimėjome ir man maloniausia, kad jis ir rūbinėje atsistojo, pripažino, kad ne jo diena. Čia yra labai geras dalykas. Svarbiausia, kad komandoje būtų geras mikroklimatas ir kai suklysta ne į krūmus lenda, o pripažįsta vyriškai. Mums nesvarbu, kad mes žaisime atsakomąsias rungtynes. Reikia sugauti save, kaip tu nori laimėti, o ne rodyti individualius rodiklius. Kaip aš sakau: stenkis daryti visus geresniais ir komandai bus geriau. Čia ne Elmore'ui, o bet kam tinka“, – pasakojo A. Sireika.

Buvusiam rinktinės strategui užkliuvo ir klausimai spaudos konferencijoje. Komentatorius Vaidas Čeponis paklausė trenerio apie varžovų spaudimą ir jėgų eikvojimą.

„Vaidai, labai nori būti trenerių mokytojas. Vienas prieš vieną jie ir taip gerai žaidė, jei tu aktyviai ginsiesi, tai jie žais vienas prieš vieną, o ne penki prieš penkis. Milleris, Sederevičius ar Airingtonas gali žaisti labai aktyviai. Jei mes neisime į pagalbą, tai jie laisvi mėtys į krepšį. Aktyvi gynyba yra komandinė, kai kažkokią silpną vietą randi, gali rizikuoti, palikti. Šulskis žaidė penktu numeriu – kokia čia aktyvi gynyba? Man labai malonu už įdomius klausimus, bet nereikia patarinėti treneriams“, – pasisakė Sireika.

Prieš atsakomąją dvikovą šiauliečiai turi 3 taškų pranašumą, tačiau Sireika lieka optimistiškas. Trenerio nuomone, kokie šansai, kad „Šiauliai“ pateks į pusfinalį?

„Nežinau, kiek procentų. Žinau, kad pateksime“, – sakė treneris.

Tuo metu uteniškiai turėjo verstis ne tik be jau anksčiau susižeidusių Martyno Gecevičiaus ir Norberto Gigos, bet ir šią savaitę traumą patyrusio Gintauto Matulio. Taip pat dėl negalavimų Ignas Vaitkus sužaidė vos 16 minučių.

Aikštėje pasirodė aštuoni „Juventus“ krepšininkai, tarp jų – du pernai NKL rungtyniavę žaidėjai Ernestas Sederevičius ir Tomas Zdanavičius.

„Kažkokia nesąmonė. Gintautas Matulis vakar čiurną timptelėjo – negali žaisti. Ignas Vaitkus irgi dvejojo – likome septyniese. Reikia priminti, kad Ernestas Sederevičius deda pirmus žingsnius LKL, bet šiandieną užsitarnavo komandos draugų ir mano pagarbą. Taip pat ir Tomas Zdanavičius. Tokia situacija, kad net sunku apie krepšinį kalbėti. Tiesiog minutės pertraukėles imi, kad pailsėtų. Čia ne krepšinis. Tokios traumos nutinka, kurių negali kontroliuoti. Tačiau ne verkti susirinkome ir iš dalies esu patenkintas rungtynėmis,“ – rungtynes apibendrino uteniškių vairininkas Žydrūnas Urbonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

aišku

Po šių rungtynių aiškiai supratau , ką per neseną krepšinio laidą teigė ekspertai , kad kol Šiaulių garbės pilietis , nepakeičiamas treneris Sireikia treniruos Šiaulių klubą , didesnių pergalių jie gali nesitikėti - apie LKL ketvirtuką gali nė nesvajoti . Sugebėti iššvaistyti tokį pranašumą - reikia didelių trenerio sugebėjimų .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS