Vieningoji krepšinio lyga – ant molinių kojų? | KaunoDiena.lt

VIENINGOJI KREPŠINIO LYGA – ANT MOLINIŲ KOJŲ?

Rusijos bankininkų išlaikomoje Vieningojoje krepšinio lygoje, kurios atsisakė Kauno "Žalgiris", bet meistriškumą toliau kelia Vilniaus "Lietuvos rytas" ir Klaipėdos "Neptūnas", papūtė nejaukūs vėjai.

Apkarpys išlaidas

Valstybės kontroliuojamo pagrindinio rėmėjo "VnešTorgBank" (VTB) stebėtojų taryba rekomendavo banko valdybai peržiūrėti ir sumažinti išlaidas rėmimo projektams, tarp jų – ir sporto.

"Pirmiausia išanalizuosime, koks mūsų investicijų efektyvumas", – pareiškė VTB stebėtojų tarybos pirmininkas Sergejus Dubininas.

VTB, be Vieningosios krepšinio lygos, remia Maskvos futbolo ir ledo ritulio klubus "Dinamo", automobilių ralio komandą "KAMAZ-master", Rusijos sportinės gimnastikos federaciją ir nacionalinę vyrų tinklinio rinktinę, Tarptautinę lengvosios atletikos federaciją (IAAF), tradicinį teniso turnyrą "Kremliaus taurė".

Vieningosios krepšinio lygos generalinis direktorius Andrejus Širokovas iškart pareiškė, kad sutartis su VTB turėtų galioti iki 2014-ųjų pabaigos, be to, neva bankininkai yra patvirtinę, kad ši lyga – vienas iš prioritetinių projektų.

S.Ivanovas – neamžinas

Vis dėlto krepšinis Rusijoje nėra lygiavertis nei ledo ritulio, nei futbolo konkurentas.

Vienintelis Vieningosios lygos koziris – jos prezidentas atsargos generolas pulkininkas Sergejus Ivanovas, kuris kol kas yra ir Rusijos prezidento administracijos vadovas.

Rusijos krepšinio apžvalgininko Vladimiro Gomelskio nuomone, kol S.Ivanovo rankose yra tam tikri politiniai ir administraciniai saugikliai, Vieningoji lyga ir jos dalyviai gali ramiai miegoti.

"Kai tik Sergejus Borisovičius pasitrauks iš politinio Olimpo, padėtis iškart pasikeis blogąja kryptimi. Juk bankui ši lyga visiškai nereikalinga, jis ją finansuoja tik spaudžiamas S.Ivanovo", – teigė V.Gomelskis.

Lygos biudžetas – trapus

Vieningosios krepšinio lygos biudžetas – maždaug 18 mln. litų, didžiąją dalį sudaro VTB parama. Šį sezoną varžybose dalyvauja Rusijos, Baltarusijos, Kazachstano, Ukrainos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Čekijos ir Lenkijos klubai.

Lygos direktorate darbuojasi ir Lietuvos atstovai – vykdomasis direktorius Tomas Pačėsas ir Teisėjų departamento vadovas Algimantas Pavilonis.

"Daugėja darbuotojų organizavimo, administravimo ir pagalbinio personalo srityse. Kitąmet į lygą įsilies dar kelios komandos, kurios turi gilias tradicijas ir geras finansines galimybes. VTB lyga – visų ekipų žingsnis į priekį. Finansiniai sprendimai taip pat vystosi labai pozityvia linkme", – neseniai interviu Lietuvos žiniasklaidai optimizmu tryško T.Pačėsas.

Tačiau taip jis kalbėjo prieš VTB stebėtojų tarybos posėdį.

Konkurentai: šį sezoną Vieningojoje lygoje "Neptūno" krepšininkai 90:91 pralaimėjo ir Minsko komandai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS