„Wolves“ sugrįžo į pergalių kelią Europos taurės turnyre | KaunoDiena.lt

„WOLVES“ SUGRĮŽO Į PERGALIŲ KELIĄ EUROPOS TAURĖS TURNYRE

  • 1

Iškovojusi pergalę šalies čempionate Vilniaus „Wolves“ (5-9) sėkmingai pasirodė ir Europos taurės („BKT EuroCup“) varžybose. Lietuvos sostinės komanda „Avia Solutions Group“ arenoje po atkaklios kovos palaužė visas 14 žaistų rungtynių grupėje pralaimėjusią Liublianos „Cedevita Olimpija“ ekipą 91:89 (27:23, 19:21, 20:21, 25:24).

Iškovoję pergalę vilkai išsaugojo galimybes kovoti dėl bilieto į atkrintamąsias varžybas. Nuo šeštoje vietoje esančio Slobožanskės „Prometey“ (Ukraina), savo rungtynes 14 ture žaisiančio trečiadienį, atsilieka dvejomis pergalėmis.

Abi komandos pirmąjį ketvirtį pradėjo rezultatyviai, pirmaujanti komanda nuolat keitėsi. Jo viduryje po Rasheedo Sulaimono dvitaškio minimalia persvara priekyje buvo „Wolves“ – 14:13. Nors Eigirdas Žukauskas ir Garrisonas Brooksas tris atakas iš eilės užbaigė dėjimais, tačiau vis atsiveriančios spragos gynyboje neleido vilniečiams perimti iniciatyvos. Vis tik, kėlinio pabaigoje Vaidas Kariniauskas pelnė dvitaškį su varžovo pražanga, paskutinėmis sekundėmis pataikė Tre‘Shawnas Thurmanas, o „Wolves“ įgijo 4 taškų pranašumą – 27:23.

V. Kariniauskas pratęsė gerą pasirodymą antro ketvirčio starte (29:23), bet po „Cedevita Olimpija“ atsakė spurtu, po kurio rezultatas vėl tapo lygus – 32:32. Kėlinio viduryje komandos apsikeitus tritaškiais, „Wolves“ pradėjo spurtą ir po Christiano Mekowulu dvitaškio svečių treneris buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, nes vilniečiai nutolo 8 taškų pranašumu – 46:38, likus žaisti kiek daugiau nei porą minučių. Netrukus jau Kęstutis Kemzūra pakvietė savo auklėtinius pasitarimui, nes Liublianos ekipa taškų deficitą sumažino perpus. Ilsėtis komandos šeimininkams pirmaujant 46:44

Trečią ketvirtį „Wolves“ pradėjo 7 „sausais“ taškais. Po „Cedevita Olimpija“ minutės pertraukėlės Eigirdas Žukauskas pataikė iš toli, o vilniečiai pirmą kartą rungtynėse įgijo dviženklį pranašumą (56:44). Tačiau vos tik šeimininkai prarado koncentraciją ir kelis sykius suklydo, Liublianos komanda spurtavo ir priartėjo vieno metimo atstumu (59:57), o likus žaisti minutę ir išlygino rezultatą – 61:61. Vis tik, prieš paskutines 10 minučių minimaliu pranašumu priekyje buvo „Wolves“ – 66:65.

Paskutiniajame kėlinyje vyko atkakli kova, pirmaujanti komanda keitėsi keletą kartų. Po T. Thurmano baudos metimo „Wolves“ pirmavo 80:78, likus žaisti 4 minutes. Bet dar po minutės jau vilniečiai atsidūrė besivejančių vaidmenyje, po dviejų iš eilės sėkmingų svečių išpuolių – 80:83. Po šeimininkų minutės pertraukėlės, jos prašyti teko ir svečiams, nes vilkai vėl išsiveržė į priekį (84:83). Rezultato svarstyklės ir toliau svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę.

Likus žaisti minutę, rezultatas vėl buvo lygus – 89:89. Vilkus į priekį išvedė Rasheedas Sulaimonas, o gynyboje šeimininkams pavyko priversti varžovus suklysti. Tačiau dar vienas amerikiečio metimas buvo netikslus. Per paskutines 15 sekundžių „Wolves“ aikštės pusėje kilo nedidelis chaosas, per kurį kamuolį perimdavo tai viena, tai kita ekipa, kol galiausiai jis atsidūrė šeimininkų rankose.

Trenerių komentarai:

„Wolves“ ekipoje taškus pelnė: Rasheedas Sulaimonas 23, Vaidas Kariniauskas 15, Jeffery Tayloras 13 (6 rez. perd.), Tre‘Shawnas Thurmanas 12, Kristupas Žemaitis 10, Christianas Mekowulu 8, Eigirdas Žukauskas 7, Garrisonas Brooksas 2, Vitalijus Kozys 1. Regimantas Miniotas ir Arnas Beručka nepasižymėjo, Džordže Gagičius aikštėje nepasirodė.

„Cedevita Olimpija“ komandai Karlo Matkovičius pelnė 21, Justinas Cobbsas 15 taškų (6 rez. perd.).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Kiek galit klaidint żmones, nu ne vilkai jie, jie - volviečiai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS