„Žalgirio“ rūpestis prieš akistatą su aršiaisiais serbais – išlaikyti kovingumą | KaunoDiena.lt

"ŽALGIRIO" RŪPESTIS PRIEŠ AKISTATĄ SU ARŠIAISIAIS SERBAIS – IŠLAIKYTI KOVINGUMĄ

Kauno „Žalgiris“ pirmą sykį šį sezoną antras paeiliui Eurolygos rungtynes per savaitę žais namuose. Šarūno Jasikevičiaus nuomone, tai nesuteiks apčiuopiamo pranašumo šeimininkams, o rezultatą lems žaidėjų energija ir atletiškumas.

„Komandoms žaisti bus daugiau mažiau tas pats. Nes dabar mes turėsime pranašumą, bet po mėnesio viskas apsivers. Klubo lyg ir bijojo dėl bilietų, ar išpirks į dvejas rungtynes per savaitę. Bet žaidžiant - jokio skirtumo. Vis tiek reikia žiūrėti į save: ar esi pasiruošęs, ar gali žaisti su energija. Šia prasme viskas aišku - niekur nereikia skristi, todėl turime parodyti begalinę energiją, ko vakar mes nedarėme (nusileista Atėnų „Panathinaikos“ 85:86). Pradėjome žaisti per vėlai. Ir tai jaudina labiausiai“, - sakė Š.Jasikevičius.

– Ar energija bus didžiausias ketvirtadienio akcentas?

– Nuo jos viskas prasideda. Žinote, krepšinis iš pradžių yra energija, fiziškumas, tik po to taktika. Tą patį nuolat šnekame.

– „Crvena Zvezda“ skaičiai puolime yra panašūs į „Žalgirio“. Ar įžvelgiate panašumų ir žaidime?

– Pagal visus dalykus, mes su jais, renkamės paskutiniai. Talento atžvilgiu, bet šie dalykai niekam neįdomu. Reikia mums gerinti žaidimą ir mažinti varžovų skaičius. Jie nėra geriausi Europoje, kaip „Panathinaikos“ ekipos, bet negalime jiems leisti rinkti jiems įprasto taškų vidurkio. Mums reikia daugiau atletiškumo, reikia greičiau subręsti ir tą daryti reikia ilgesniais periodais.

– Serbai yra viena iš mažiausiai taškų Eurolygoje praleidžianti ekipa. Kokie bus akcentai puolime?

– Paruošti (metimus). Jie yra gerai besiginanti komanda, turi daug individualiai gerai besiginančių krepšininkų – Lazičius, Jenkinsas, Brownas, atsarginiai taip pat gali gerai gintis. Jų aukštaūgiai nėra mobilūs, bet juos reikia ištraukti toliau nuo krepšio.

- Ar Mariaus Grigonio sveikata pagerėjo?

- Geriau nėra. Bandys žaisti, bet tik su „įdūrimu“, o kitą savaitę priiminėsime sprendimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bbd

sharikovas pradejo liezuviu daugiau malt nei kad vadovaut komandai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS